X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
אייל דרורי, למרות הזדהות עם חובבי העונה הקרה ותבשיליה, מצא עצמו בשיא הקיץ בבליני עם תפריט קיץ חדש, הרבה פירות והרבה פירות ים אולי זה היין מדבר מגרונו, אבל לנו נדמה שהוא חצה את הקווים
▪  ▪  ▪
[צילום: מסעדת בליני בתל אביב]

מה קלאסי יותר מהדיון הנצחי בין שני המחנות לגבי הסתלקותו של החורף הישראלי הקצרצר ותחילתה של עונת הקיץ הבוערת. לא במובן של שינויי האקלים, אלא דווקא בסממנים הקולינריים, ביניהם ההחלטה על הרגע שבו סיר החמין הכבד מפנה אחר כבוד את מקומו בקדמת הבמה לשורה של תבשילים המסתפקים במשך בישול קצר יותר ואינם נוסכים את אותה כבדות אהובה כל כך של שבת בצהריים.
במסעדת 'בליני', הממוקמת בלב מרכז סוזן דלל שבנווה צדק, מבקשים להביא את הבשורה המרעננת עם תפריט קיץ חדש בו חלק ניכר מן המנות הראשונות והעיקריות מתאפיין במרכיבים פירותיים מן האדמה ומן הים, כאלו שהקלילות נסוכה בם והם משתפים פעולה ברצון רב עם אלכוהול קיצי כדוגמת יין לבן.
מרגע שעברנו את שעריו של מרכז סוזן דלל, הותרנו מאחורינו את שאון העיר ונכנסנו לבליני, התחושה הייתה כשל פינה טוסקנית קטנה. עצי פרי קטנים מצד אחד, עצי דקל גבוהים מצד שני ושולחנות עטויי מפות משובצות אדום לבן א-לה איטליה. התיישבנו באחד השולחנות המאכלסים את הרחבה החיצונית התחתונה ותיכף הוגשו לנו כמצנן קיצי קבוע שניתן לאורחי המקום, שתי כוסות של קוקטייל בליני מתקתק וטעים שמורכב מנקטר אפרסקים, רום, שמפניה ויין אדום ופתיח נוסף בדמותה של פוקצ'ה חמה עם עגבניות מיובשות, עשבי תיבול וזיתים שחורים בלוויית שמן זית ובלסמי.
למרות הישיבה בחצר הלא ממוזגת, תעוקת החום לא הורגשה כלל. בחרנו בבקבוק של יין לבן להנעים לנו את הערב, אורבייטו קסה סולה קלאסיקו (84 שקל). שמפניירה שהזיעה במקומנו על מעמד סמוך לשולחן, אפשרה לנו לשמור על הקרירות של היין ולא תפסה מקום מיותר על משטח העבודה שלנו.
את המנות הראשונות פתחנו עם ברוסקטות של גלילות אנשובי ומוצרלה (48 שקל). האנשובי הכבוש קיבל את העידון הנדרש מהמוצרלה, מסלסה של עגבניות צלויות ומעלי הרוקט שמעטרים את המנה. לאחריה הגיעו בזה אחר זה, סלט פרושוטו (44 שקל) עם עלים ירוקים ורצועות פרמזן, שהציע שילוב מוצלח של רצועות מלון ברוטב בלסמי מצומצם, וסביצ'ה חמצמץ של פילה מוסר (44 שקל) עם עגבניות צלויות ובצלצלי פנינה בלימון ושמן זית, שהתחבר נכון עם הפוקצ'ה מהפרולוג. במנה האחרונה מבין הראשונות והמצטיינת ביותר מביניהן, צללנו לתוך ריזוטו פירות ים (42 שקל) סמיך ועשיר בטעמים עם מולים, שרימפס וקלמרי ביין לבן, שמנת, בצל ופרמזן והמשכנו להתענג עליו עמוק לתוך המנות העיקריות.
לקחנו את הזמן בסיועו של היין הלבן, לנוח ולפנות מקום למה שעתיד לבוא, מתבוננים ובוחנים את הטפטוף האנושי שפוקד את רחבת המרכז בשעת ערב ומתלבטים לגבי המשך דרכנו בעיקריות בין ג'מבו שרימפס צלויים על הגריל ברוטב הדרים ופפרדלה לימון (108 שקל), לבין שרימפס א-לה פלנצ'ה (94 שקל) עם טעמים של חמאת לימון, אנשובי, יין לבן ושום. הלכנו על האחרונה. את האופציה הבשרית בתפריט הקיצי מאכלסת מנה של פפרדלה קרבונרה (69 שקל), אטריות פפרדלה רחבות עם שמנת, בייקון וחלמון טרי, שהוגש בנפרד לשם בישול בזמן אמת, על השולחן, בחום המנה. מקומו של דג המוסר, שקיבל אזרחות של כבוד בתפריט החדש, לא נפקד גם כאן והופיע בעיקריות כפילה (94 שקל) בתוספת תמיכה מרוטב מצויין של חמאת מרווה, יין לבן ושיני שום אפויות בשלמותן.
גם בחלקת הקינוחים נעשה שימוש במה שיש לקיץ להציע עם סלט פירות (34 שקל) שהכיל נענע, מיץ תפוזים, קרמל ו...בזיליקום ששבר את הטעם המוכר והוכתר רשמית בתור המרענן הרשמי. לטובת האגף הקלאסי יותר, הוזמנה מנה מצויינת של מאפה פילו קריספי עם פיסטוק, דבש וקינמון בקרם אנגלייז וגלידת חלבה (34 שקל).
כנראה שיהיה קשה לשכנע את אלה שנתקפים באוירת נכאים ותחושת עייפות בלתי נגמרת מיד עם בצבוץ אגלי הזיעה הראשונים של הקיץ, אבל תפריט העונה החדש בבליני יכול להציע פסק זמן קליל ונעים עם כמה אתנחתות קרירות וטעימות עבור אלה שתמיד יחכו לרגע שבו ישוב סיר החמין אל משכנו החורפי.

* הכותב היה אורח המקום.
בליני - יחיאלי 6, מרכז סוזן דלל, נווה צדק תל אביב, 03-5178486
תאריך:  23/07/2008   |   עודכן:  23/07/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
דרור מרום
משרד התחבורה והמשטרה הביעו התנגדות להצעה, אך הם לא הוכיחו כי השילוט העלה את היקף התאונות במסלול    מאידך-גיסא - התקבלה העמדה כי אין עיר עסקים מרכזית מובילה שאת פני הנכנסים אליה לא מקבל שילוט פירסומי
מיכל ניסנסון
מיכל ניסנסון והארגנטינאי שלה הצפינו עד רוסו שברמת ישי, כדי לגלות שלפעמים גם טבעונים יכולים להמליץ על מסעדת בשר    בין שלל התפריטים שהמקום מציע, הם הצליחו לדוג כמה מנות שהצדיקו עבורם את הנסיעה הארוכה
עידן יוסף
ברוב של 36 נגד 21 הצביעה היום הכנסת על ביטול עוול מתמשך של תשלומי הורים למערכת חינוך חינם כביכול
משה ריינפלד
יצרנית הרכב הגדולה באירופה הרוויחה ברבעון השני של 2008 כ-1.6 מיליארד אירו, בזכות קיצוץ בעלויות והצלחת הדגמים החדשים, ובראשם טיגואן
יפעת גדות
הוסמך להעניק תארים ראשון ושני במנהל עסקים ותואר ראשון במדעי ההתנהגות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il