X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
ביהמ"ש המחוזי אישר את קביעת השופטת שריזלי שכתב האישום לא מראה שלמלם צמחה טובת הנאה ממעשי זאבי ושלושה בעלי תפקידים
▪  ▪  ▪
גד זאבי

בית המשפט המחוזי בתל אביב דחה ערעור של המדינה על החלטת שופטת בית משפט השלום דניאלה שריזלי למחוק את חברת מלם מערכות מכתב האישום שהוגש נגדה ונגד ארבעה אנשי עסקים הקשורים אליה: בעל השליטה במלם ויו"ר הדירקטוריון שלה, גד זאבי, היועץ המשפטי של החברה עו"ד אסף טיבר, וגלעד רבינוביץ ויובל אקר, בעלי תפקידים בה, על עבירות של מרמה, רישום כוזב ודיווח מטעה לרשות לניירות ערך.
כמו-כן סמכו השופטים דבורה ברלינר, זאב המר ומרים סוקולוב את ידיהם על ביקורתה של השופטת דניאלה שריזלי על רשות ניירות הערך בשל "אכיפה בררנית" שהפעילה נגד מלם.
בכתב האישום נטען כי עקב צעדי מרמה וטענות כזב שנקטו הארבעה אישרה ב-28.7.02 האסיפה הכללית של בעלי המניות במלם תשלום שכר חודשי בסך 10,000 דולר לזאבי בתפקידו כיו"ר הדירקטוריון וכדירקטור פעיל. התביעה טענה כי אחריותה של מלם נובעת מאחריותם של האורגנים שלה, שהם ארבעת הנאשמים האחרים. טובת ההנאה שצמחה לכל אחד מהאורגנים - פורטה בכתב האישום, אך טובת ההנאה שצמחה למלם - לא הוזכרה.
כל חמשת הנאשמים העלו בבית המשפט השלום טענה מקדמית שלפיה יש לבטל את כתב האישום נגדם מטעמי הגנה מן הצדק. השופטת שריזלי סירבה לבטל את האישומים נגד ארבעת האורגנים, ומשפטם נמשך. לעומת זאת, ביטלה את האישומים נגד מלם. השופטת אומנם דחתה את טענת מלם כי עומדת לה הגנה מן הצדק בגלל התנהגות נפסדת של הרשות לניירות ערך, והסתפקה במתיחת ביקורת חריפה על התנהלות של הרשות בפרשה זו, אך קבעה כי הוכחה אכיפה בררנית שאין לה צידוק ענייני בדרך הפעולה שנקטה הרשות כלפי מלם, לעומת מדיניות הרשות כלפי חברות אחרות בנסיבות דומות. לפיכך, קיבלה השופטת את טענת מלם, כי יש לבטל את כתב האישום נגדה משום ש"כתב האישום אינו מגלה אשמה".
בהחלטתה ציינה השופטת כי לא זו בלבד שאין בכתב האישום התייחסות לטובת ההנאה שקיבלה מלם ממעשי האורגנים שלה, אלא אף עולה ממנו תמונה הפוכה: החלטת האספה הכללית לאשר שכר חודשי בסך 10,000 דולר לזאבי, פוגעת במלם משום שהיא מהווה נטל כספי נוסף המוטל על התאגיד.
אין ייחוס כוונה לתאגיד
בערעור שהגישה המדינה, באמצעות עו"ד רחל צירקין, לבית המשפט המחוזי נטען כי ניתן להטיל אחריות פלילית על תאגיד בשל מעשי האורגנים אף אם לא צמחה לו טובת הנאה. המדינה הדגישה כי הטענה שמעשי האורגן פגעו בתאגיד, היא טענת הגנה, וטענה כזאת אינה חלק מיסודות העבירה שיש לפרט בכתב האישום.
המדינה גם חלקה גם על ממצאיה העובדתיים של השופטת שריזלי שלפיהם הפעילה הרשות לניירות ערך "אכיפה בררנית".
בפסק הדין שדחה את ערעור המדינה, כתבה השופטת ברלינר כי בכל הסעיפים בכתב האישום בעניין מעשי האורגנים נאמר היכן ניתן למצוא את הכוונה הפלילית שלהם. כוונה זו אינה מתיישבת עם כוונת החברה, ולכן אינה יכולה להיחשב גם לכוונתה.
כל מעשיהם של האורגנים כוונו כדי להטעות את האסיפה הכללית של בעלי המניות ולקבל במרמה את אישור האסיפה לתשלום שכר לזאבי. כוונה זו הוצגה לכל אורך הדרך ככוונתם ה"פרטית" של האורגנים. לשם השגת מטרה זו, קשרו האורגנים קשר ביניהם, קשר שאכן נשא פירות. אבל כתב האישום אינו מגלה אשמה ביחס לתאגיד עצמו, שהרי הוא אינו מכיל את רכיב הכוונה שניתן לייחס לתאגיד.
השופטת ברלינר הוסיפה כי עקב מסקנה זו אין צורך להיזקק לשאר הטיעונים שעניינם הגנה מן הצדק.
התנהגות מקוממת של הרשות
השופטת העירה כי על פני הדברים יש ממש גם בביקורת שמתחה השופטת שריזלי על "התנהגות מקוממת או נפסדת של הרשות לניירות ערך". הביקורת נמתחה על שהרשות מנעה את פרסום החקירה, ומנעה בכך מידע מציבור המשקיעים כמו גם מרוכשים פוטנציאליים.
"לא הייתה מחלוקת על החשיבות שיש למידע על קיומה של חקירה פלילית לציבור המשקיעים; גם לא הייתה מחלוקת שהמידע - לא הובא לידיעת הרוכשים של מלם (מלם - החליפה בעלי שליטה בשנת 2005, החקירה התנהלה בשנת 2002). כן לא הייתה מחלוקת שהרשות היא שאסרה בזמנו "פרסום כלשהו הנוגע לענייני החקירה", כתבה השופטת ברלינר.
היא תמכה בעמדת שופטת השלום המדינה כי אין די בטענת המדינה כי היה מדובר באיסור פרסום לזמן מוגבל, וכי הרשות ציפתה שמלם עצמה תפרסם לאחר מכן את דבר החקירה. "הפה שאסר, הוא גם הפה שצריך להתיר", כתבה השופטת ברלינר. "משאסרה הרשות מלכתחילה את פרסום החקירה, מבלי לנקוב בתאריך עד מתי חל איסור הפרסום, היה מקום כי תורה במפורש על ביטול האיסור".

עפ 070119/08
תאריך:  23/07/2008   |   עודכן:  24/07/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
אושרה מחיקת מלם מהאישום נגד גד זאבי וחבריו
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
משה ריינפלד
יועץ פנסיוני שהעתיק לאתרו מהאתר המתחרה קטעים ממאמר ולא פרסם את שם המתחבר - חויב לפצות את בעל המאמר ב-10,000 שקל
רותי אברהם
סניגורו של אולמרט, עו"ד אלי זהר, "מרים את הכפפה": העביר רשימה של 26 נציגי ראש הממשלה המוכנים להיבדק בפוליגרף    גם אולמרט עצמו הביע נכונות להיבדק    אנשיו של אורי מסר מברכים על הבדיקה
רותי אברהם
הכנסת אישרה ב'שניה ושלישית' הצעת חוק לתקצוב ישיבות חרדיות ללא התניית אימוץ תוכנית ליבה    ח"כ זהבה גלאון: החוק ינציח את הבורות והבערות של תלמידי הישיבות
משה ריינפלד
מהדוח הכספי האישי של בן ברננקי עולה כי משפחתו של מי שעומד בראש הגוף הפיננסי החזק בעולם נהנית מהכנסה צנועה יחסית והשקעותיה שמרניות
איציק וולף
ראש אגף החקירות והמודיעין של המשטרה מבהיר כי כל ההדלפות מחקירות ראש הממשלה אירעו רק לאחר שנמסרו חומרי החקירה לצדדים    "חומרים המצויים רק בחזקת המשטרה לא זכו לפרסום"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il