מחקר שוק שבוצע על-ידי אתר המסעדות 2eat קובע שבתקופת "תשעת הימים" שלפני תשעה באב, קיימת ירידה של כ-35% במספר המבקרים במסעדות. ההערכה היא שהדבר גורם הפסד של כ-10 מיליון שקלים למסעדות, בתקופה זו של השנה.
קרוב ל-60% מתושבי מדינת ישראל, דתיים ומסורתיים מעדות האשכנזים והספרדים (למעט בני העדה התימנית) נוהגים שלא לאכול בשר ולא לשתות יין או לצאת לבילויים.
לפי המנהג, אכילת בשר ושתיית יין נאסרו עד יום עשירי באב, זכר לחורבן בית המקדש ולאי הקרבת עולה וזבחים בו, כו גם אי ניסוך היין.
במסעדות כשרות יש עלייה של כ-50% בביקוש למנות דגים וכ-65% עלייה בביקוש למנות צמחוניות בתשעת הימים.
בכ-35% מהמסעדות הכשרות, רוב הציבור שמזמין מנות בשר או יינות הינו ציבור חילוני שלרוב מצטרף לחברים או לאנשי עסקים הסועדים במסעדות אלה.
בערי פריפריה, כחמישית מהמסעדות הבשריות הכשרות נסגרות בתשעת הימים בשל חוסר הכדאיות הכלכלית בתפעולן, עקב מספר מצומצם של מבקרים. מהמחקר של 2eat עולה עוד, שהמסעדות החלביות הכשרות זוכות ליותר ביקורים בתקופה זו ביחס למסעדות הבשר בכ-25%.