חוקרים איטלקים נתנו ל-3,500 חולים בקירוב גלולה של אומגה-3 על בסיס יומי. הגלולה הופקה משמני דגים ויוצרה על-ידי חברת "Pronova BioPharma" הנורבגית.
החוקרים הדגישו כי אנשים יכולים ליהנות מאותם יתרונות בעזרת אופציות זולות יותר, כמו תוספות של שמן דגים - או פשוט על-ידי אכילת דגים שומניים רבים יותר כמו הסלמון.
בערך אותו מספר חולים קיבלו גלולות פלצבו (תרופת דמה שאינה מכילה חומר רפואי אך מבחינה פסיכולוגית משפיעה כתרופה). מעקב אחר החולים נעשה לאורך ארבע שנים.
בקבוצת החולים שקיבלו את גלולות שמן הדגים, 1,981 מתו מאי ספיקת לב או הופנו לבית החולים בעקבות המצב. בקבוצת החולים שקיבלו פלצבו, 2,053 מתו או הופנו לבית החולים בעקבות אי ספיקת לב.
במחקר מקביל, אותו צוות רופאים איטלקיים נתן לחולים את התרופה רוזובאסטאטין (סטטין להורדת הכולסטרול), הידועה גם כקרסטור, וגלולות פלצבו ל-2,289 מתנדבים. החוקרים עקבו אחר החולים לאורך ארבע שנים וגילו הבדלים קטנים בלבד בשיעור אי ספיקת לב בין שתי הקבוצות.
לאחר השוואה של התוצאות משני המחקרים, הגיעו החוקרים למסקנה כי שמן דגים מעט יותר יעיל מהתרופה מאחר שהוא הביא לתוצאות טובות יותר בהשוואה לפלצבו לעומת הקרסטור.
למרות שמדובר ביתרון קטן, כדאי תמיד ליידע את החולים לגבי מה שניתן לעשות בהבט של תזונה.
שני המחקרים מומנו על-ידי קבוצה איטלקית של יצרני תרופות כולל Pfizer Inc., Sigma Tau SpA ,AstraZeneca PLC.