X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
אם עדיין לא החלטתם מה להכין בחג, חוץ כמובן מהמאכלים המסורתיים, להלן 11 מתכונים מעניינים
▪  ▪  ▪
מגוון מתכונים [צילום: פלאש 90]

כולם נמצאים כעת בהכנות לקראת ראש השנה, מתלבטים אלו מאכלים להכין השנה כדי למלא את שולחן החג ואיך יצליחו להפתיע את האורחים באיזה מתכון מיוחד.
אז אם עדיין לא החלטתם מה להכין, להלן רשימת מתכונים:

סביצ'ה בס עם מנגו וצ'ילי דורות

מתכון ל-4 סועדים
מצרכים:
  • 300 גרם פילה בס נקי מעור ועצמות, חתוך לקוביות
  • 1 מנגו קלוף וחתוך לקוביות של 1 ס"מ (טרי או מקופסת שימורים)
  • 4 כפות מיץ לימון או ליים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 קוביות צ'ילי דורות
  • 1/2 בצל סגול קלוף, חתוך לקוביות
  • 2 קוביות כוסברה דורות
  • מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את כל המצרכים ומתבלים במלח ופלפל.
2. מניחים במקרר ל-10 דקות, כדי שהטעמים ישתלבו, ומגישים בכוסות מרטיני.
  • המתכון מטעם השף אמיר מרקוביץ', שף הבית של דורות

עוגת דבש מופחתת סוכר וקלוריות

חומרים:
  • 5 חלבונים
  • 2 חלמונים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 4 כפות שמן
  • 3/4 כוס דבש קל
  • 3/4 1 כוס קמח תופח
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כפית ציפורן טחון, תמצית וניל
אופן הכנה:
1. מקציפים את החלבונים ותוך כדי כך מוסיפים את הסוכר;
2. מקפלים בעזרת מרית את החלמונים והשמן לתוך הקצף עד לקבלת תערובת אחידה;
3. מוסיפים לתערובת לאט, תוך כדי בחישה את הדבש, קינמון, תמצית וניל, ציפורן וקמח;
4. משמנים תבנית ארוכה מספר 28, יוצקים את הבלילה ואופים בחום בינוני כ-40 דקות.
  • המתכון מטעם ליטל סמואל-לוי וענת טימין, דיאטניות קליניות מהמרכז לסוכרת גפן מדיקל

מאפינס דבש

לצורך ההכנה ניתן להשתמש בתבנית שקעים מסיליקון אשר גמיש מאוד וקל להוצאה.
מצרכים
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 גביעי שמנת חמוצה
  • 80 גרם חמאה
  • 2 ביצים
  • מעט מלח
  • קליפה מגורדת מלימון אחד
  • 1 כפית תמצית וניל אמיתית
  • 1/3 כוס דבש
הכנה
1. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות;
2. מערבבים בקערה את כל החומרים עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה;
3. יוצקים את כל הבלילה לתבנית. השאירו מעט רווח כי המאפינס תופח;
4. אופים 15 דקות או עד להזהבה.
  • המתכון מטעם נטע סופר, העורכת סדנאות בנטע בשביל השוקולד

קיש גבינות, שרי וקוביות צ'ילי דורות

המתכון ל-8 סועדים
מצרכים לבצק:
  • 2 כוסות קמח
  • 150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כוס מים
מצרכים למלית:
  • 125 גרם גבינת קממבר, חתוכה לקוביות
  • 125 גרם גבינת פטה, חתוכה לקוביות
  • 100 גרם גבינת רוקפור, מגורדת
  • 150 גרם גבינה צהובה, מגורדת
  • 150 גרם גבינת שמנת
  • 3 ביצים
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 2 כפות קמח
  • 3 קוביות צ'ילי דורות
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 7 עגבניות שרי, חתוכות ל-2
אופן ההכנה:
1. מעבדים במעבד מזון את כל המצרכים להכנת הבצק עד לקבלת בצק אחיד.
2. עוטפים את הבצק בניילון ומכניסים למקרר לשעתיים.
3. מוציאים את הבצק ומרדדים אותו על משטח מקומח לקוטר של 28 ס"מ.
4. מניחים את הבצק על תבנית קפיצית עגולה ומכניסים למקרר.
5. מערבבים בקערה את כל המצרכים למלית.
6. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
7. מוציאים את התבנית מהמקרר ושופכים לתוכה את המלית.
8. מסדרים מעל את חצאי עגבניות השרי ומכניסים לתנור לאפייה ל-45 דקות.
9. מוציאים את התבנית, מצננים מעט ומגישים.
  • המתכון מטעם השף אמיר מרקוביץ', שף הבית של דורות

דלעת צלויה על סלט קינואה עם יוגורט נענע ורימונים

מתכון לשתי מנות
ליוגורט
  • 3 כפות יוגורט צאן 4.5% שומן
  • 20 עלי נענע קצוצים
  • שן שום
  • כף רכז רימונים
  • כפית שמן זית
  • מלח ופלפל לבן לתיבול
  • לשים את כל המרכיבים מלבד היוגורט במעבד מזון ולטחון לתערובת אחידה.
  • להוסיף את התערובת ליוגורט ולערבב.
לדלעת
  • 200 גרם דלעת
  • סוכר חום
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • כפית שמן זית
  • לחתוך את הדלעת לריבועים של 4
  • 4 ס"מ, בעובי של חצי ס"מ.
  • לעטוף עם שמן זית ולפזר את הסוכר והפלפל. לצלות בתנור ב-230 מעלות למשך שמונה דקות.
לקינואה:
  • כוס גרגירי קינואה
  • חצי בצל סגול קצוץ דק
  • כף צנוברים קלויים
  • כף אגוזי מלך קלויים וקצוצים
  • כפית דבש
  • כפית מיץ לימון
  • כף שמן זית
  • חצי כוס של תערובת עשבי תיבול קצוצים: כוסברה, נענע, פטרוזיליה, עלי סלרי
  • מלח ופלפל שחור גרוס
אופן הכנה
  • להרתיח סיר עם מים, כשהמים רותחים לבשל את הקינואה בסיר קטן למשך כ-12 דקות ולסנן. לאדות את הבצל בשמן זית על אש נמוכה, עד שהוא משנה את צבעו. להוסיף את הקינואה, האגוזים והצנוברים, הדבש והלימון. לתבל עם מלח ופלפל, להוסיף את עשבי התיבול ולהוריד מהאש מיד.
  • המתכון מטעם השף אורן לוקסנבורג, מסעדת Bariba, בית דרך חיים, נמל תל אביב.

סלט מטבוחה עם קוביות צ'ילי דורות

מתכון לחצי קילו מטבוחה
מצרכים:
  • 1 ק"ג עגבניות קלופות, חתוכות לקוביות
  • 6 קוביות שום דורות
  • 3 גמבות אדומות חתוכות לקוביות
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 כפית סוכר
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 2 קוביות צ'ילי דורות
אופן ההכנה:
1. מאדים בסיר בינוני את העגבניות עם שמן הזית על אש בינונית תוך כדי ערבוב (כ-5 דקות).
2. מנמיכים את האש ומערבבים עד שנוזלי העגבניות יתאדו.
3. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.
4. מבשלים על אש נמוכה עד שמתקבלת תערובת סמיכה כמו ריבה, מסירים מהאש, מעבירים לכלי ומגישים צונן.
  • המתכון מטעם השף אמיר מרקוביץ', שף הבית של דורות

חזה עוף ברוטב מתקתק וירקות אפויים

לחזה העוף (4 נקודות):
מנה שווה ל-5.5 נקודות, 20 דקות הכנה
  • 150 גרם חזה עוף;
  • רוטב (כמות ל-4 מנות): כף רוטב טריאקי, כף דבש, כפית שמן זית, כף רוטב סויה, שן שום כתושה.
הכנה:
  • לדפוק מעט את חזה העוף בפטיש של שניצלים;
  • לערבב את החומרים לרוטב ולהשרות את חזה העוף בתוכו ל-15 דקות;
  • לצלות את חזה העוף על-גבי מחבת פסים ששומן בתרסיס שמן.
ירקות אפויים ברוטב מתקתק (1.5 נקודות למנה)
4 מנות, שעה הכנה
  • 1 בטטה חתוכה לקוביות
  • 1 גזר חתוך גס
  • 1 פלפל אדום חתוך גס
  • 1 קישוא חתוך גס
  • בצל סגול חתוך גס
  • 1 כף רוטב פלפלים וסויה של קנור
  • 1 כפית שמן זית
  • 1 כפית אבקת מרק בצל
הכנה
1. מכניסים את הכל לשקית קוקי וסוגרים
2. מנערים את השקית לערבוב תכולתה ואופים בתנור כ-45 דקות.
  • מתכון מטעם שומרי משקל

אגסים בניחוח דבש בזיגוג שוקולד משובח

מצרכים
  • 8 אגסים גדולים
  • 2 מקל קינמון
  • 4 מסמרי ציפורן
  • 3 כפות דבש
  • 1 כוס ליקר דבש
  • 1/2 כפית תמצית וניל אמיתית
ציפוי שוקולד
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 40 גרם חמאה
הכנה
1. מקלפים את האגסים, אך משאירים את העוקץ;
2. דוקרים קלות את האגסים בתחתית בעזרת מזלג, מניחים את האגסים בתבנית אפייה;
3. מוסיפים את שאר החומרים, אופים בחום בינוני 25-20 דקות, יש להרטיב את האגסים.
הכנת הציפוי
ממיסים בעדינות את השוקולד בבן מארי עם החמאה עד להמסה מוחלטת מסירים מהאש.
להגשה
מניחים אגס בצלחת מזלפים מעל את הסירופ מקשטים בעלי נענע. אפשר להוסיף כדור גלידה.
  • המתכון מטעם נטע סופר, העורכת סדנאות בנטע בשביל השוקולד

בישקוטים בטעם דבש ותפוז

מתכון ל-40 מנות
חומרים
  • 3 כוסות קמח
  • 1 כף קינמון
  • 1 כפית אבקת סודה לשתיה
  • 3/4 כפית אבקת אפיה
  • 1/2 כפית תערובת תבלינים לעוגיות (לא חובה)
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כוזס צימוקים בהירים
  • 1/2 כוס משמשים מיובשים, קצוצים דק
  • 2 כפיות קליפת תפוז מגוררת
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס דבש
  • 2 חלבוני ביצה
  • 1 ביצה
  • 2 כפות מים
אופן הכנה
1. מחממים תנור לחום גבוה (325 מעלות). מרפדים 2 תבניות אפיה גדולות בניר אפיה ומרססים בתרסיס שמן;
2. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, הקינמון, הסודה ואבקת האפייה, המלח והתבלינים;
3. מוסיפים את הצימוקים, המשמשים וקליפת התפוז;
4. בקערה בינונית טורפים את הסוכר, הדבש, חלבוני הביצה והמים. מוסיפים לחומרים היבשים ומערבבים עד שהתערובות מתאחדות;
5. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומשטחים כל 2 חלקים בתבנית אפיה. משאירים רווח ביניהם. אופים את שתי התבניות יחד בעזרת טורבו ומקפידים שכל צידי המאפה יזהיבו;
6. מנמיכים את התנור לחום בינוני ומוציאים מהתנור;
7. מעבירים את המאפים למשטח עבודה וחותכים ל-40 מלבנים ומחזירים אותם לתבנית כשהם מונחים על צידם;
8. אופים כ-15 דקות, עד שהם יבשים למגע;
9. מקררים היטב ושומרים בקופסה.
  • הכנה - 15 דקות.
  • המתכון מטעם שומרי משקל.

עוגיות חליטת סיידר וקינמון

חומרים
  • 300 גר' קמח
  • 100 גר' אבקת סוכר
  • 250 גר' חליטת סיידר או חליטת תפוחים טחונים במעבד מזון
  • טחינה גסה
  • 1 ביצה
  • 200 גר' חמאה
  • 1 כפית קינמון טחון
  • סוכר לציפוי
אופן ההכנה
1. מעבדים את החומרים במעבד מזון בעל להב מתכת עד לקבלת כדור בצק (אין לעבד מעבר לכך).
2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים כשעה.
3. מרדדים את הבצק, קורצים צורות בעזרת קורצן וטובלים בצלוחית סוכר, מניחים בתבנית אפייה.
4. אופים ב-170 מעלות כ-12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.
  • המתכון מטעם השף אדר קפלן-מור בבית קפה קונדיטוריה חלוה

שייק וודקה עם פירות טרופיים

מתכון ל-6 מנות
מרכיבים
  • 2 גביעי יוגורט טבעי 200 מ"ל 0% שומן
  • 2 כוסות תערובת סלט פירות בסירופ קל
  • 1 כוס קוביות קרח מרוסקות
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • 50 מ"ל וודקה
אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים במעבד מזון עד לקבלת משקה חלק. מוזגים לכוס הגשה שצוננה מראש במקפיא.
  • כל מנה מכילה: 1.5 נקודות.
  • מתכון מטעם שומרי משקל.

תאריך:  28/09/2008   |   עודכן:  28/09/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אלעזר לוין
המסחר הופסק לפני כחודשיים, לאחר שהחברה נכנסה להקפאת הליכים    שוויה - 22 מיליון שקל
אלעזר לוין
קנה משיכון עובדים מרכז מסחרי ומרפאות בנות 2,300 מ"ר ליד שוק מחנה יהודה
אלעזר לוין
הנאמן העביר לבעלותם את מניותיו של גאידמק בוילי-פוד, אמריס וגילאון    טוענים: הפר תנאי ההלוואה של 76 מיליון שקל שקיבל מאיתנו
אורי אלוני
460 נשאי איידס נרשמו בתוך השנה הראשונה לפתיחת אתר www.positivesaathi.com, במטרה להכיר בני זוג, שגם הם נשאים
אורי אלוני
כמה חברות מובילות בתחומן, הקימו גוף משותף ליצירת סטנדרטים למטה-דאטה בתחום הצילום
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il