לתפוחים ולמיץ התפוחים שאתם צורכים - בתקווה שאתם אכן עושים זאת - השפעה משמעותית על המעי הגס. מחקר חדש מראה כי הן הפקטין שבתפוח, והן מרכיבים במיץ התפוחים העשיר בפוליפנולים, מגבירים את פעילותם של מנגנונים ביולוגיים המייצרים מרכיבים אנטי-קרצינוגנים (חומרים הגורמים לסרטן) במהלך תהליך התסיסה.
בעזרת בדיקת צואה, חוקרים גרמנים גילו כי רמות החומר בוטיראט עולות בנוכחות פקטין מתפוח ובנוכחות תמציות ממיץ תפוחים.
סרטן המעי הגס נפוץ במערב החוקרים משערים כי הבוטיראט הוא חומר כימי שעשוי למנוע את התפתחותו של סרטן המעי הגס - מחלה שכיחה ביותר במדינות המערביות המתועשות. זוהי שרשרת של חומצות שומן שנתגלתה כגורם משמעותי בהפרשת ריר בריא של המעי.
החוקרים ציינו כי הבוטיראט לא משמש רק כחומר מזין עיקרי לאפיתל של המעי (רקמת השכבה החיצונית של הקרומים הריריים) אלא משחק תפקיד חשוב בהשפעה המגנה של הסיבים הטבעיים נגד סרטן המעי.
אם כך, כיצד הפרקטין שבתפוח ותמציות מיץ התפוחים משפיעים על העלאת רמות הבוטיראט? בדיקות המעבדה שבוצעו על-ידי החוקרים הראו כי על-ידי ייצור מוגבר של בוטיראט בעזרת הוספת המרכיבים שבתפוח, ההיסטון דיצטילז (HDAC) דוכא. כשייצור ה-HDAC יורד קיימת גדילה מועטה יותר באופן משמעותי של תאים קדם סרטניים ושל גידולים סרטניים.
המחקר, שפורסם ב"Nutrition", הדגיש כי תפוחים הם מקור עיקרי לסיבים טבעיים ולפוליפנולים והם בעלי משקל מולקולרי נמוך. החוקרים הגיעו למסקנה כי מוצרים מתפוח, העשירים בפקטין, גורמים להשפעות נוגדות סרטן במעי הגס.