- איכלו ירקות ופירות טריים, קפואים, ומשומרים ללא רטבים עתירי קלוריות וללא תוספת מלח וסוכר.
- העלו את צריכת הסיבים על-ידי אכילת קטניות, מוצרים מדגנים מלאים, פירות וירקות.
- השתמשו בשמנים נוזליים מן הצומח במקום שמנים מוצקים.
- הגבילו את המזונות והמשקאות העשירים בסוכר. צורות נפוצות של תוספות סוכר הן סכרוזה, גלוקוזה, פרוקטוזה, סוכר לתת, דקסטרוז, סירופ תירס, מיץ פירות מרוכז ודבש.
- בחרו במזונות המיוצרים מדגנים מלאים. צורות נפוצות של דגנים מלאים הם חיטה מלאה, שיבולת שועל, שיפון, שעורה, תירס, פופקורן, אורז חום, אורז בר, כוסמת, בורגול, דוחן, קינואה ודורה.
- ותרו על עוגות ועל מוצרי מאפה עתירי קלוריות כמו מאפינס וסופגניות.
- בחרו בחלב ובמוצרי חלב ללא שומן או דלי שומן.
- כללו בתזונה תחליפי בשר המבוססים על הצומח.
- העדיפו צריכה של מיצי ירקות ופירות במקום מיצים מלאכותיים.
|
מחקר נוסף שהוצג בכינוס הראה כי תזונה עשירה בשעועית פינטו (המכונה גם מנומרת או ברבוניה), חומוס וקטניות אחרות יכולה לעזור בהורדת רמות הכולסטרול. על בסיס הממצאים, החוקרים, מאוניברסיטת טולאן שבניו-אורלינס, ממליצים על שלוש כוסות בשבוע של שעועית, אפונה, או קטניות אחרות. [מחקר שנעשה בעבר הראה גם כי אכילת מוצרים עשירים בסויה יכולה לעזור לשלוט ברמות הכולסטרול]. [ פרוטאין סויה לא מוריד את הכולסטרול] [ סויה - מורידה את הכולסטרול?] החוקרים אספו נתונים מ-12 מחקרים שכללו קרוב ל-300 גברים ונשים. רובם סבלו מרמות לא תקינות של כולסטרול. רמת הכולסטרול הכללית הממוצעת של המשתתפים הייתה 250 בתחילת המחקר. רמת הכולסטרול LDL, המוכר ככולסטרול "רע" הייתה 172. הכולסטרול הכללי בקרב אלו שאכלו תזונה עשירה בקטניות למשך שלושה שבועות לפחות, ירד בממוצע ב-14 נקודות בהשוואה לאלו שקיבלו פלצבו. רמות הכולסטרול LDL ירדו ב-11 נקודות בממוצע בקרב משתתפי הקבוצה שאכלו כמות קטניות מרובה. תזונה עשירה בשומן מסוכנת ללב מחקר נוסף הראה כי תזונה עשירה בשומן, בבשרים מעובדים ובגבינות, משפיעה על מדדים לאי ספיקת לב. אנשים שלא אוכלים כמות מספקת של ירקות, סויה ודגים יכולים לסבול מאותה השפעה. כך על-פי חוקרים מבית הספר לרפואה של אוניברסיטת פילדלפיה. תזונה עשירה בפירות וירקות, מצד שני, נמצאה קשורה לשיפור בתפקוד כלי הדם.
|
|