X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
גילי לב ארי גייסה את הפטרונית האימהית שלה לטובת ארוחת ערב נשית טיפוסית ברביבה וסיליה - מקום שאימהות אוהבות (במיוחד כאלו שמאמינות שהן בדיאטה) היה קום איל פו
▪  ▪  ▪
[צילום: רביבה וסיליה]

אפתח בווידוי: זו הייתה לי הפעם הראשונה ב'רביבה וסיליה'. נכון, זהו חור בהשכלה לחובבת פחמימות שכמותי, שהרי מדובר במוסד שחוגג השנה יום הולדת 20 וכבר בשנות השמונים היה ידוע בעוגת הקונקורד שלו (שכבר אינה מצויה בתפריט, אך ניתן להזמינה לקנייה הביתה בתיאום מראש), אך אני לא מחמירה עם עצמי - אני מכירה איטלקי משכיל ורחב אופקים שראה את פסל דוויד לראשונה רק בגיל 28...
אני מניחה שלא מיהרתי להגיע לא מפני שלא רציתי (אני תמיד שמחה לבקר במקום שמייצר עוגות, מאפים ושוקולדים תוך שימוש בשוקולד היוקרתי 'ולרונה'), אלא מפני שאחרי 20 שנה, אני מאמינה שהמקום ימשיך לשגשג, לעומת מקומות חדשים שנעלמים כלעומת שבאו. הגעתי למקום בערב יום חמישי עם הפטרונית אמא. גם בגלל שזה נראה לי מקום שאמהות אוהבות, וגם בגלל שיש לה אוטו. המסעדה ממוקמת בלב שכונת המגורים נווה רסקו ברמת השרון. חברה טובה תיארה את המיקום כ:"קופצים לתוך שיח וזה שם". תיאור מדויק.
רביבה וסיליה החל את דרכו כבית קפה והפך עם השנים למסעדה. התפריט משתנה כל שישה חודשים ומייצג שילוב של מנות בסגנון בית קפה עם מנות ראשונות ועיקריות של בשרים, דגים ופירות ים. בנוסף ישנה תצוגה מפתה של מאפי שמרים, טארטים, עוגיות ועוגות בחושות, לצד שוקולדים מתוצרת המקום, מוסים ועוגות אישיות בסגנון פטיסרי צרפתי, מקרונים ו'פאט אה פרויי' (דמיינו את קוביות המרמלדה הצבעונית מהסופר, רק עשויות מפירות טריים כגון פטל או פסיפלורה ומצופות סוכר).
הדגש העיקרי במקום הוא על טריות, כל המנות מוכנות על בסיס יומי, תוך שימוש במרכיבים עונתיים. בעת הביקור עיטר פטל טרי חלק מהעוגות בתצוגה.
התחלנו במיץ גזר סחוט טרי (16 שקל) ובשתי מנות מרק. ניתן להזמין קערת מרק שלמה או חצי מנה (בסביבות ה-20 שקל לחצי מנה). בחרנו בשני מרקים על בסיס ציר ירקות (32 שקל כל אחד): מרק אפונה ותרד שהיה ירוק עז, קרמי ומיוחד בטעמו, ומרק עדשים מתובל היטב. איתם הגיעה סלסלת לחמים מוצלחים תוצרת בית בלוויית חמאה במרקם מתאים למריחה ובכמות נדיבה (אני מתעצבנת למראה חמאה קרה עם סלסלת הלחמניות שלי...).
הפטרונית אמרה שאפסיק לנקר מהלחמניות כדי שיישאר לי מקום לאוכל, התעלמתי ממנה באלגנטיות (בכל זאת אני כבר בת 30). גם היא התעלמה מעצמה באלגנטיות והמשיכה עם הלחמניות. מנה ראשונה של טארט טאטן של בצל סגול עם גבינת סנט מור (38 שקל) השאירה רושם שנוי במחלוקת: מילוי מוצלח, עשיר ונדיב מחד, ובסיס בצק עלים עבה, לא אפוי מספיק וקר במרכז, מאידך. המממ...
למנה עיקרית אכלתי אני ניוקי עם רוטב עגבניות ושמנת (52 שקל). ניוקי היא מנה ערמומית שעלולה לצאת כבדה ובטונית במקום קלילה ועננית, אך זו הייתה מנה מצוינת.
הפטרונית אכלה פילה דניס (אמהות תמיד לוקחות דג) על מצע קוסקוס מלא עם חמאת עגבניות, אפונה, זוקיני וגזר בתוספת סלט עלים. גם כאן נרשמה הצלחה.
קינחנו בשתי עוגות: עוגת גבינה אפויה עם צימוקים (28 שקל) - עוגה קלאסית, ועוגת O.D (מלשון overdose )- עוגה אישית עם שכבת דקואז לוז, עליו פרלין קרנצ'י, שכבה דקיקה של בראוני ספוג באספרסו, ומוס קפה עם ריסוס של שוקולד, שהייתה לא פחות ממושלמת (32 שקל). כמובן שבשם הדיאטה גירדה הפטרונית ביסודיות את כל המילוי של עוגת הגבינה והשאירה את תחתית הבצק הפריך. לכל אחיותיי למין הנשי: אתן באמת חושבות שאם יש בזה גבינה זה לא משמין? אתן יודעות שעוגת גבינה זה לא חצי אחוז עם מקלות מלפפון, כן?... חוץ מזה, חשוב לאכול את בסיס העוגה כי הוא תורם למרקם ולמאזן הטעמים. כשאני אופה עוגת גבינה בבית אני שואגת על מי שמעזה לעשות לי כזה תרגיל, אבל כאן תפקדנו כלקוחות ולכן הפטרונית חמקה מעונש.
עוד דגמנו מבחר פרלינים מצוינים: גנאש שוקולד חלב ומרציפן תפוז, עוגיות מקרון בטעמי קפה, פסיפלורה, פטל ופיסטוק ופאט אה פרויי (5 שקל לפרלין, 3 שקל לקוביית פאט אה פרויי). הורדנו את הנשנוש הקליל והלא מחייב (בכל זאת אנחנו שומרות על הגזרה) בסיידר חם שהוגש עם קוביות תפוחים ומקל קינמון (18 שקל).
העיצוב (אין מה לעשות, תמיד שני בחשיבותו לאוכל) נעים: תאורה בהירה ורכה, לבן בשילוב ריהוט עץ בהיר ורצפת עץ. השירות יעיל ולא מעיק. המוזיקה השתנתה משקטה לקצבית יותר במהלך הערב, אך הווליום נשאר נמוך ולא השתלט. בשירותים פרחים טריים ומגבות בד. במקומות מסוימים עם אוכל איכותי ודאגה לפרטים הקטנים (מפיות בד, שירות מקצועי וכו') יש תחושה של רשמיות: אלו הם מקומות שבאים אליהם עם אמא, סבתא, חברה טובה, יושבים יפה ואוכלים בנימוס (אני תמיד מנסה אבל זה לא מצליח). למרות זאת, האווירה ברביבה וסיליה רגועה - לא מחייבת ולא מתנשאת.
המקום מתאים לקהלים שונים בהתאם לשעות היום. בערבי חמישי ובסופי שבוע, כדאי להזמין מקום. האוכל והחוויה הכוללת באמת נעימים ומוצלחים, ואני בהחלט מתכננת לחזור שוב. במיוחד מושך אותי בופה ארוחת הבוקר. כל שעליי לעשות הוא למצוא בן לוויה עם כלי תחבורה, לסור לנווה רסקו ולקפוץ לתוך השיח.

* הכותבת הייתה אורחת המקום.
רביבה וסיליה - המייסדים 1 רמת השרון, 03-5400179
תאריך:  26/11/2008   |   עודכן:  26/11/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עידן יוסף
השר שבפריימריז הקודמים הגיע למקום ראשון, לא מחמיץ אף רגע פנוי
עידן יוסף
בשנת 2008 הגיעה ישראל למקום הראשון בעולם במספר הולכי הרגל הנהרגים בתאונות דרכים    יו"ר השדולה בכנסת: 40% מהרוגי התאונות - ערבים
יפעת גדות
טיפול מיידי הוא חיוני    ככל ששבץ לא מטופל לאורך זמן ממושך יותר, כך גדל הסיכון לנכות קבועה
TheMarker
כך אמר בראיון לגל"צ    "תוכנית האוצר לא יוצרת אשליה של פיתרון אלא מופנית לשורש הבעיה"
יובל מעוז
הרכישה תמורת 105 מיליון שקלים    פימי תחזיק 100% מאינרום - המחזיקה חברות כמו איטונג ונירלט    אינרום סיימה את 2007 ברווח של 24 מיליון שקלים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il