X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
X
יומן ראשי  /  חדשות
צביקה פישר התחבר ליצרים הקדמוניים שלו ב-NG, בר בשר שכל בר דעת כבר מכיר בין ביס לביס אפילו הזיל דמעה כן, גם גברים בוכים כשמגישים להם את הנתח הנכון
▪  ▪  ▪
[צילום: מסעדת NG - בר בשר בנווה צדק בתל אביב]

משהו כל כך בסיסי בגבר שאוכל סטייק - הצבע האדמדם, ריח הדם, קריעת הבשר עם השיניים והעסיסיות שממלאה את הפה. יש משהו כל כך סקסי בבחורה שיודעת לאכול סטייק - העבודה העדינה אך אסרטיבית עם הסכין והמזלג, שבחתיכות קטנות קטנות הופכת נתח נאה לקטן יותר ויותר, ההבנה שגם המין היפה הוא בן אנוש והיצר הקדמון שתוקף אותך כשאתה רואה אותה מטפלת בבשר.
כל אלה גרמו לי לקחת את בחירת לבי למסעדת NG בנווה צדק. כיאה למסעדת בשר שמכבדת את עצמה ואת גודל המנות שהיא מגישה, השולחנות והכיסאות במקום עשויים מעץ כבד בחום כהה. אלמנטים עיצוביים בודדים מוסיפים למקום אלגנטיות נעימה. מספר לא גדול של שולחנות חולקים אזור ישיבה אינטימי, גם בין יושבי השולחן וגם בין השולחנות עצמם, אינטימיות שנובעת מהידיעה שכולם שם לחלוק את אותו הכבוד לבשר.
ואיזה כבוד עושים לו ב-NG, לבשר. אבל בשביל כבוד צריך לעבוד, לכן דחינו את הרגעים האחרונים של שני נתחים מאושרים והתחלנו בשתי מנות ראשונות. אני חייב להודות שאחת מהן לא קשורה כהוא זה לסיבה שבעטיה הגעתי וגם לא למסעדה עצמה בכלל. מדובר במנה שנקראת גבעה ירוקה - סלט מעשבי תיבול קצוצים עם אגוזים וכמה שרימפסים (38 שקל), בוינגרט תפוז וצ'ילי מתקתק.
מה עושים שרימפסים במקום כזה ולמה יש לי ירוק בצלחת? היו השאלות הראשונות שעלו כשקיבלנו את המנה, שמצידה הייתה נהדרת. כנראה שהיינו צריכים משהו כזה כדי לרפד את הקיבה לקראת הבאות. הראשונה שבאה אחריה כבר עלתה בדרגה לקראת העיקריות - IPA פאי (42 שקל). קערה נכבדה הונחה על השולחן סגורה בבצק עלים. כששברנו את הבצק עלו אדים ריחניים וחשפו מנה מדהימה, מלאת גרייבי, עם נתחי אנטרקוט טעימים, ירקות שורש שבושלו במדויק וערמונים מעושנים שהוסיפו ארומה מיוחדת. כל אלה בושלו בבירה שעל שמה המנה - India Pale Ale.
הזמנו יין עדין שהתאים יותר לפילה שיגיע מאשר לטלה שכבר החל להתחמם על האש - ריוחה של סיירה קונטביירה (34 שקל). למרות שבתפריט רק שש מנות עיקריות, הבחירה לא קלה. צד שני של השולחן הייתה מוכוונת-פילה ולכן הזמינה 220 גרם של פילה עגל (110 שקל). שני הדברים היחידים שאפשר לומר על נתח פילה הם אם הוא טוב ואם הוא נעשה טוב. הנתח היה טוב מאוד ונעשה היטב, כלומר רך ואדום עם תיבול מינימלי של מלח ופלפל שחור. אני איש של אנטרקוט, אבל מנה מיוחדת שנקראת דאבל טי-בון טלה (140 שקל) כבשה את ליבי.
600 גרם הגיעו בצלחת בשני נתחים שווים (ולכן דאבל) עם עצם באמצע (ולכן טי-בון), כשהחלק הגדול הוא סינטה והקטן אך משובח הוא הפילה. הסינטה התפוצצה מטעמים בשריים, חרוכים, מומלחים ומפולפלים, פס השומן החיצוני קריספי ורך, וביחד כל אלה התעצמו והעצימו את טעמו הייחודי של הטלה. רציתי לבכות. בכיתי. מבפנים. טעם הפילה, שלרוב מעט אנמי לחכי, שודרג פלאים מעצם היותו טלה. שתי המנות הוגשו על ירקות ירוקים מוקפצים עם הרבה שום ועם קערית פירה וקריספי בטטה מעל. אני התחברתי מאוד לפירה, יקירתי אהבה יותר את הירוקים.
בשלב הזה יכולתם לראות אצל שנינו מבטים המומים. לכיווני הופנה מבט המום מכך שסיימתי את כל הסטייק. לכיוון אלוהי-הבשר הופנה מצדי מבט המום ומלא תודה כששמעתי על נתח הפלאים של NG- 5 ק"ג של פורטרהאוס (סינטה ופילה עם עצם). נתח כזה יוצא מהמטבח לעיתים רחוקות, ומטרתו אחת - להפוך בין ארבעה לשישה אנשים למאושרים. אם תרצו, בסילבסטר תהיה זו מנת הספיישל והפעם האחרונה בה תוכלו להתקרנבר על האושר הבשרי הזה. לפי תמונות סודיות שהוגנבו אלי, לא כדאי לכם לפספס את המאורע.
למרות שלא רציתי להשכיח את התחושה הבשרית שאפפה אותי, ידעתי עם מי אני חוזר בלילה הביתה ולכן הזמנו שני קינוחים. טירמיסו שטרוייזל (38 שקל) היה שמנתי, מתוק וקצת חלש בקפה לטעמי אך פירורי העוגיות (להלן שטרוייזל) ממעל היו טוויסט נחמד לקלאסיקה.
פאי הערמונים (32 שקל) התגלה כמשולש ענק של בצק פריך עם מחית ערמונים מדהימה. אם מוכרחים לסיים בקינוח, שיהיה כזה.
ארוחה כזו יכולה להסתיים רק בשלוש מילים - אני אוהב בשר. אני אוהב ליהנות מבשר ואני יותר אוהב ליהנות ממנו במקום טוב. NG מספקת אווירה, סביבה קסומה וארוחה שלמה שכולה בשר.

* הכותב היה אורח המקום.
NG - בר בשר בנווה צדק - אחד העם 6, נווה צדק תל אביב, 03-5167888
תאריך:  24/12/2008   |   עודכן:  24/12/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
משה ריינפלד
ערוץ 4 הבריטי מקדיש השנה את הנאום האלטרנטיבי לנאום המלכה לרגל חג המולד, לנשיא אירן, וישדר נאום ברכה שלו הכולל דברי הלל ל"נביא ישו"
מוראג רובננקו
ברוקה, מלבד נוף מדהים, יש גם תפריט סושי מקיף בביצוע מצוין    מוראג רובננקו איתגרה את יכולות סביאת הסושי שלה ושמחה לגלות שאפשר לעשות את זה גם בחצי המחיר
עופר וולפסון
80% מהם - ערבים    20% הנותרים: עולים מבריה"מ לשעבר שהגיעו במסגרת חוק השבות עם בני משפחותיהם    גיל הנישואים הממוצע לגברים באוכלוסיה הנוצרית - גבוה מזה של היהודית והמוסלמית גם יחד    משק הבית הממוצע שלהם ירד מ-4.2 ל-3.4 מאז 1992
משה ריינפלד
ד"ר סטיוארט פיש, סגן נשיא ענקית האנרגיה הבריטית, סחר במניותיו בחברה זמן קצר לפני פרסום הודעה על עסקה מוצלחת עם חברה אוסטרלית
אביתר בן-צדף
המקלע החדש יהיה קטן וקל    יאפשר ירי אוטומטי וחצי-אוטומטי - רגלי ורכוב - בכל מזג אוויר, בכל שטח ובכל תנאי תאורה    ייכנס לשירות בשנת 2010
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il