X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
כדאי לדעת שכדי להבשיל את הגבינה ולשפר את טעמה, מוזרקים לגבינה סוגים שונים של חיידקים ללא הגבלה, ולא על כולם אנו יודעים
▪  ▪  ▪
יש תחליפים [צילום: AP]
גבינות עם עובש - בטוחות לאכילה?
יפעת גדות
האם פיסה של עובש על הגבינה מחייבת אותנו לזרוק את הגבינה? האם גבינות הנמכרות עם עובש אכן בטוחות לאכילה?
לרשימה המלאה

   יפעת גדות
גבינות ויין - שילוב בעייתי

   יפעת גדות
גבינות שמנות לשיפור הפוריות?

יש מי שגבינות משובחות גורמות לו ללקק את השפתיים, ויש כאלו שאפילו מעדיפים ערבי "גבינה ויין" כמו שקוראים להם, במקום הזמנה למנגל של אחר-הצהריים. אך כדאי לדעת שמאחורי הטעם והמרקם הנפלאים של הגבינות מסתתרים חיידקים, אנזימים מקיבת הפרה או העז, ושומן טהור.
כדי להבשיל את הגבינה ולשפר את טעמה, מוזרקים לגבינה סוגים שונים של חיידקים ללא הגבלה, ולא על כולם אנו יודעים.
חוקרים מאוניברסיטת ניוקאסל שבאנגליה, זיהו לדוגמא, שמונה חיידקים שלא נתגלו קודם לכן בגבינה צרפתית הדומה לגבינת ברי, ונקראת גבינת עיזים מסוג רבולושון. היתרונות הפטנציאליים של חיידקים חדשים אלו עדיין לא ידועים. [המחקר פורסם בגיליון דצמבר של העיתון הבינלאומי "Journal of Systematic and Evolutionary Microbiology"].
גם בגבינות אחרות החיידקים המשגשגים נכנסים אלינו לפה עם כל ביס שאנו נותנים בגבינה (למרות שהטמפרטורות הנמוכות שבמקרר מאטות את צמיחת החיידקים, הן אינן הורגות אותם, לא בגבינה ולא בכל מאכל אחר).
חיידקים (בין אם אלו השוחים באופן טבעי בחלב ובין אם אלו שהוזרקו לתוכו) ואנזימים, המופקים מרפידות הקיבה של בעלי החיים המייצרים את החלב ונקראים רנין (מיץ קיבה, חומר מקריש חלב המופק מן הקרום הפנימי של קיבת עגל ומשמש בייצור גבינות) מוספים לחלב כדי להקריש אותו ולהופכו לגוש חלב חמוץ.
שני פרוטאינים נמצאים בחלב מוקרש שהיצרנים משתמשים בהם: הראשון הוא מי חלב, או מי גבינה, החיוניים לנוזל שנותר מהחלב המוקרש (ויותר משתמשים בהם בייצור מזונות אחרים). השני הוא קזיאין, האחראי לעיקר הנפח של החלק המוצק של הגבינה, יחד עם השומן.
השומן הוא שמעניק לגבינה את טעמה, ו-70% עד 80% מהקלוריות שבגבינה מגיעות משומן טהור.
יצרני הגבינות מוסיפים קבוצות חיידקים נוספות לגבינה כדי לשפר את טעמן.
הגבינות הן סחורה לוהטת אמנם, אך כמו מוצרי חלב אחרים, יש לקחת בחשבון גם היבטים לא בריאים של המאכל. דרכים אחרות להשיג את כמות הסידן החיונית לגוף כוללות אכילת: דגנים מועשרים, כרוב, עלי חרדל, אצות ים, גרגר הנחלים, חומוס, ברוקולי, שעועית אדומה, פולי סויה, טופו, גרעינים ואגוזים. ועם כל המגוון הזה, יש תקווה גם למכורים לגבינות, למרות שהטעם והריח יהיו כנראה שונים.

תאריך:  15/01/2009   |   עודכן:  15/01/2009
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
גבינות: חיידקים, מיצי קיבה ושומן
תגובות  [ 3 ] מוצגות  [ 3 ]  כתוב תגובה 
1
גם טעם גם ריח וגם בריאות
no cheese please  |  17/01/09 14:29
2
Wלסלק את הקוץ ל"ת
אלבה  |  18/01/09 13:09
3
"לסלק את הקוץ"
אלבה  |  18/01/09 13:34
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
רותי אברהם
מתנחל מעמנואל שהיה חשוד בהריגת מיידה אבנים שוחרר ממעצר    השופטת: אין בגופה סימני ירי    המשטרה: איננו יודעים את סיבת המוות
עופר וולפסון
צו והסכם קיבוצי בנושא יאפשרו להעניק שיפור משמעותי לתנאים של העוסקים בענף, החל מזכאות לפנסיה ועד לשכר מינימום ענפי מוגדל
גלית יצחק
זאת בעקבות שיגור פצצת זרחן לעבר אחד היישובים במערב הנגב    זרחן שפוגע בעור עלול לגרום לכוויות קשות ועמוקות שמצריכות טיפול רפואי מיוחד
עופר וולפסון
המיזוג המתוקשר יוצא לדרך    בתמורה להעברת מערך קופות הגמל, יקצו בעלי המניות של פסגות לפריזמה כ-24% ממניותיהם    פסגות ינהל כעת כ-100 מיליארד שקל
משה ריינפלד
הבית הלבן: בן-לאדן מתאמץ להישאר רלוונטי    המודיעין האמריקני על הקריאה לג'יהאד להגן על עזה: חמאס מתנגד לפעילות אל-קאעידה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il