ישנן ראיות לא מעטות לכך ששתיית יין אדום יכולה להוריד את הסיכון למחלות לב. יתרון זה נובע בעיקר מחומר שנקרא רזברטרול, הנמצא בקליפה ובזרעי הענבים - במיוחד ענבים אדומים וסגולים. רזברטרול נמצא גם במיץ ענבים - במיוחד במיץ שנעשה מענבי קונקורד שצבעם סגול כהה.
מחקרים שנעשו לאחרונה הראו כי מיץ ענבים סגולים ואדומים יכול לספק את אותם יתרונות בריאים ללב כמו אלו של היין האדום, כולל:
- הורדת רמות הליפופרוטאין בצפיפות נמוכה (כולסטרול LDL, או "הרע").
הן יין אדום והן מיץ ענבים מכילים חומרים נוגדי חמצון הנקראים פלבנואידים, שנתגלו כמעלים את רמות הליפופרוטאין בצפיפות גבוהה (כולסטרול HDL, או "טוב") ומורידים את הסיכון לחסימת עורקים (טרשת עורקים) ויכולים גם לעזור להוריד את לחץ הדם.
ממצאים אלו על מיץ הענבים הם חדשות טובות במיוחד לאנשים שרוצים ליהנות מהיתרונות הקרדיווסקולריים (של הלב וכלי הדם) של היין האדום ללא האלכוהול.