להגבלת צריכת הביצים ישנה השפעה מעטה ביותר על רמות הכולסטרול. כך מאשר מחקר חדש.
צוות חוקרים מאוניברסיטת Surrey דיווח כי מחקר שערכו הראה שרוב האנשים יכולים לאכול ביצים בכמות לא מוגבלת ללא שהם פוגעים בבריאותם.
החוקרים, שניתחו נתונים ממספר מחקרים שעסקו בביצים ותזונה, טוענים כי הרעיון שאכילה של יותר משלוש ביצים בשבוע מזיקה לבריאות עדיין נפוץ, למרות, שלטענתם, מדובר בתפיסה מוטעית המבוססת על ראיות לא עדכניות.
הממצאים, שפורסמו בעלון של הקרן הבריטית לתזונה, הראו כי אכילת שומנים רוויים עלולה לגרום לבעיות בריאות רבות יותר מביצים שהן למעשה חלק חשוב מתזונה בריאה מאחר שהן עשירות בחומרים מזינים.
תפיסה מוטעית יש לשנות, לדברי החוקרים, את התפיסה הנטועה כה חזק באנשים רבים וקושרת את צריכת הביצים לרמות כולסטרול גבוהות בדם ולמחלות לב.
כמות השומן הרווי בתזונה משפיעה על רמות הכולסטרול בדם פי כמה וכמה מהכמות הקטנה יחסית של הכולסטרול התזונתי.
הם סבורים כי אין להגביל את מספר הביצים שאנו אוכלים ויש לעודד את צריכת הביצים כחלק מתזונה בריאה מאחר שמדובר באחד מהמזונות המזינים ביותר שקיימים בטבע.
למרות שרמות כולסטרול גבוהות בדם מעלות את הסיכון למחלות לב, רק כשליש מהכולסטרול שבגוף מגיע מהתזונה. גורמים אחרים כמו עישון, עודף משקל ופעילות גופנית יכולים להשפיע על רמות השומן בדם ועל רמות הכולסטרול וכך על הסיכון למחלות לב.
קרן הלב הבריטית (BHF) הורידה את ההמלצות שלה להגביל את צריכת הביצים לשלוש ביצים בשבוע בשנת 2007 לאור ראיות חדשות בנושא, אך למרות זאת, מחקר שנעשה על-ידי שירות המידע הבריטי לביצים הראה כי 45% מהצרכנים עדיין מאמינים כי יש להגביל את צריכת הביצים.
על-פי BHF מומלץ לאכול ביצים כחלק מתזונה מאוזנת.
למרות שקיים כולסטרול בביצים, הרי שהוא אינו תורם במידה משמעותית לרמת הכולסטרול בדם.
חשוב יותר שאנשים שצריכים להוריד את רמת הכולסרטול יצמצמו את כמות השומן הרווי ממזונות כמו בשר שמן, מוצרי חלב מלאים ועוגות, ביסקוויטים ומאפים אחרים.