בג"צ דורש מהמדינה להעביר לעותרים נגד חוק האח הגדול את נוהל המשטרה המלא שגובש בעניין בתוך כשלושים יום - כך קבעה השופטת דוריש ביניש בדיון שהתקיים בנושא בנוכחותם של שבעה משופטי בג"צ. עוד קבעה השופטת כי 15 ימים נוספים יינתנו לשני הצדדים כדי להגיב על הטיעונים.
את העתירה נגד חוק נתוני התקשורת, הידוע יותר בכינויו "חוק האח הגדול", הגישה בחודש אפריל אשתקד האגודה לזכויות האזרח באמצעות עורך הדין דורי ספיבק. אל העתירה הצטרפו בהמשך גם מועצת העיתונות, אותה מייצג עו"ד אורנה לין, ולשכת עורכי הדין המיוצגת על-ידי עו"ד דן חי.
העותרים טוענים כי ההיתר שניתן למשטרה בחוק החדש, לשים את ידה על נתוני התקשורת האישיים של כל אזרחי המדינה, גורף מדי ולא מידתי. היתר זה מאפשר לגשת לנתוני התקשורת של כל משתמש, במקרים מסוימים אפילו ללא צו בית משפט, אלא באישורו של קצין בדרגת סגן ניצב בלבד. בין הנתונים האלה יכולה המשטרה לקבל לידיה את מספרי הטלפון שאליהם התקשר המשתמש, מיקומו הנוכחי בכל רגע ורגע, מידע על הנתונים שהעביר דרך האינטרנט ועוד.
העותרים מבקשים להגביל את ההיתר הגורף שניתן למשטרה ולהוציא מחוק זה בעלי מקצוע הנדרשים לחיסיון לקוחותיהם, כמו רופאים, עורכי דין ועיתונאים. בנוסף, הם מבקשים להחמיר את הקריטריונים לקבלת המידע ולאפשר גישה למידע רק עבור חשודים בעבירות מסוג פשע ולא בעבירות מסוג עוון, כפי שמגדיר החוק בשלב זה.
בית המשפט צפוי להכריע בסוגיה בתוך חודשים ספורים עד שנה.