המשבר הכלכלי מציג נתונים משמחים למגדלי הדגים. מארגון מגדלי הדגים, אגודה חקלאית שיתופית שהוקמה בשנת 1938 ומונה כיום 38 חברים פעילים, נמסר כי המגדלים ממשיכים לעבוד ולספק דגי בריכות וזאת למרות המשבר.
נתונים ראשונים מאז פרוץ המשבר הכלכלי מציגים תמונה מעודדת באשר לשוק הדגים למאכל. למרות המיתון במשק, ממשיך הציבור לאכול דגים. כך עולה מהודעה שמסר ארגון מגדלי הדגים.
נאמנות שהפגינו הצרכנים לדגי הבריכות בגללל הטריות, הזמינות ובעיקר הבריאות, היא שגורמת ככל הנראה לשגשוג בארגון, שבו עובדים כיום כ-600 עובדים אשר אינם צריכים לחשוש מפיטורין או מצמצום שעות העבודה.
הארגון מרכז תחתיו בריכות של מים מתוקים ומליחים לגידול דגים, הנמצאים בעיקר בקיבוצים ובמושבים מחדרה וצפונה. שטח בריכות הדגים עומד על כ-27 אלף דונם ורובן מרוכזות בגליל ובעמק בית שאן. ברוב הבריכות מגדלים ומייצרים תשעה סוגי דגים עיקריים: קרפיון, פורל, כסיף, אדמונית, מוסר, לברק, אמנון, בורי ובאס.
ענף גידול הדגים מפרנס מאות עובדים, ישירות ובעקיפין, בשיווק, במכירות ובלוגיסטיקה. הארגון מאגד בתוכו כ-50 יצרנים, שהם 95% ממשקי בריכות הדגים בארץ, המספקים כעשרים אלף טון דגי בריכות בשנה. ישראל קטנה יחסית לעולם ולכן כל התוצרת שאותה מגדלים מופנית לשוק המקומי.
לאורך השנים צורכים הישראלים 11-10.5 ק"ג דגים לנפש, מהם 4-3.5 ק"ג דגי בריכות טריים. בבריכות הדגים באזור העמקים בית שאן, גלבוע והירדן מיוצרת כ-70% מכמות הדגים בארץ. יתרת הדגים מגיעה מאזורי החוף - מפרץ חיפה והגליל.