פרישמן מציינת, כי את הבצק של אוזני ההמן מכינים בדרך-כלל ממרגרינה. המרגרינה הינה שומן נוזלי שהוקשה ועל כן מכילה חומצות שומן רוויות מסוג טרנס, שאינן מומלצות לבריאות הלב.
פרישמן ממליצה לעשות את הבצק משמן במקום ממרגרינה. כמו-כן, היא מציינת, כי קיימות היום בשוק מרגרינות שאינן מכילות טרנס, לדבריה, וזה מצוין על האריזות.
איך לבחור ולהכין אוזני המן בריאותיים גולדשטיין מסבירה, כי מרבית אוזני המן עשויות בצק פריך ומכילות בדרך-כלל קמח לבן. כדי להעלות את הערך התזונתי של האוזני המן, מומלץ לקנות או להכין אוזני המן מקמח חיטה מלא ולא מקמח רגיל, וכן עם סוכר חום ולא לבן, על-מנת להעשיר את הגוף בסיבים תזונתיים, בוויטמינים ובמינרלים.