לא יין אדום ולא יין לבן יכולים להציע לנשים הגנה מפני סרטן השד. כך קובע מחקר חדש. למעשה, לשני סוגי היין יש דווקא השפעה שלילית.
עורכי המחקר, שפורסם בגיליון מרס של "Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention", דיווחו כי המחקר הראה שיין אדום אינו מוריד את הסיכון לסרטן השד, למרות שמחקרים קודמים הדגישו את היתרונות הבריאותיים שלו בהיבט של מחלות לב.
"לא מצאנו כל הבדל בין יין אדום או לבן בקשר לסיכון לסרטן השד. כמו-כן, גם לא יתרונות כלשהם", כתבו החוקרים, ממרכז הא'צינסון לחקר הסרטן.
למעשה, נשים ששתו 14 משקאות או יותר בשבוע, ללא קשר לסוג האלכוהול שצרכו, היו בסיכון גבוה ב-24% לסרטן שד בהשוואה לנשים שלא שתו.
"כשאישה שותה, עליה לעשות זאת במתינות - לא יותר ממשקה אחד ביום. ואם אישה בוחרת לשתות יין אדום, היא צריכה לעשות זאת בגלל שהיא אוהבת את טעמו, ולא בגלל שהיא חושבת שהוא יוריד את הסיכון שלה לסרטן השד", כתבו.
תוצאות המחקר התבססו על ראיונות עם 6,327 נשים שחלו בסרטן השד ועם 7,558 נשים בריאות בגיל זהה לגבי הרגלי השתייה שלהן.