X
יומן ראשי
חדשותתחקירים
כתבותדעות
סיפורים חמיםסקופים
מושגיםספרים
ערוצים
אקטואליהכלכלה ועסקים
משפטסדום ועמורה
משמר המשפטתיירות
בריאותפנאי
תקשורתעיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורהלכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונתמיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עתוידאו News1
פורמיםמשובים
שערים יציגיםלוח אירועים
מינויים חדשיםמוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טוריםבלוגרים נוספים
רשימת כותביםהנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישיםפירמות
מוסדותמפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורתאירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומייםאירועים כלכליים
אירועים מדינייםאירועים משפטיים
אירועים פוליטייםאירועים פליליים
אסונות / פגעי טבעבחירות / מפלגות
יומנים אישייםכינוסים / ועדות
מבקר המדינהכל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
מחקר חדש מראה כי אכילת נבטי ברוקולי יכולה גם להציע הגנה מפני החיידק הליקובקטר פילורי, אחד מהזיהומים החיידקיים הנפוצים ביותר בעולם, ואולי גם מסרטן הקיבה
▪  ▪  ▪
יעיל במלחמות רבות [צילום: AP]
ברוקולי - משנה גנים ומגן מפני סרטן
יפעת גדות
כימיקל הנמצא בברוקולי, מעורר מאות שינויים גנטיים: מפעיל חלק מהגנים הנלחמים בסרטן ובמקביל משתק גנים אחרים המעודדים גידולים
לרשימה המלאה

   יפעת גדות
ברוקולי - להגנה על הריאות

   יפעת גדות
ברוקולי יתקן את הנזק הנגרם מסוכרת

לעיסת נבטי ברוקולי יכולה לעזור ולהגן על הקיבה מפני חיידק שאחראי למקרים רבים של דלקת הקיבה, כיבי קיבה וסרטן הקיבה.
מחקר חדש מראה כי אכילת 75 גרם של נבטי ברוקולי בני שלושה ימים, בכל יום למשך חודשיים לפחות, יכולה גם להציע הגנה מפני החיידק הליקובקטר פילורי (ה. פילורי), אחד מהזיהומים החיידקיים הנפוצים ביותר בעולם.
לדברי החוקרים, זהו המחקר הראשון שהראה השפעות מועילות של נבטי הברוקולי גם על זיהום חיידקי שקשור לסרטן הקיבה.
נבטי ברוקולי מהווים אספקה גדולה הרבה יותר לעומת ראשי הברוקולי הבשלים לביוכימיקל הנקרא סולפורפאן, שהתגלה בעבר כבעל השפעות אנטי-סרטניות אפשריות. המרכיב פועל על-ידי כך שהוא מעורר את הגוף, במיוחד את הקיבה והמעיים, לייצר אינזים המגן מפני כימיקלים מזיקים ומפני דלקתיות.
החוקרים הגיעו למסקנה כי מספר גרמים של נבטי ברוקולי ביום מספיקים כדי להעלות את רמות האינזים בגוף, וכי מנגנון זה הוא שאחראי להשפעות הכימיות המועילות.
נלחם בחיידק
במסגרת המחקר, שפורסם ב-"Cancer Prevention Research", ארבעים ושמונה משתתפים יפנים (שגילם הממוצע 55), שנשאו את החיידק ה.פילורי, התבקשו על בסיס אקראי לאכול 75 גרם של נבטי ברוקולי או כמות שווה של נבטי אספספת בכל יום למשך חודשיים.
תוצאות המחקר הראו כי אצל המשתתפים שאכלו נבטי ברוקולי היו ראיות נמוכות במידה משמעותית לנוכחות ה.פילורי בצואה ובבדיקות הנשיפה. אצל משתתפים אלו נמצאו גם ראיות מעטות יותר לדלקת בקיבה לעומת אצל המשתתפים שקיבלו נבטי אספסת.
רמת חיידק ה.פולרי חזרה לרמות הקודמות שלה לאחר שהגברים הפסיקו לאכול את נבטי הברוקולי. החוקרים משערים כי הסולפורפאן שבנבטי הברוקולי פגע בהתנחלות חיידקי ה.פולרי במעיים אך לא סילק אותם לגמרי.
בנוסף, ניסוי שני שנעשה בעכברים הראה כי עכברים שהיו נגועים בה.פולרי ושתו מילק שייק מנבטי ברוקולי למשך שמונה שבועות סבלו פחות מדלקתיות של הקיבה ומפעילות גבוהה יותר של האינזים המגן מפני הנזק לתאים.
השאלה עליה אין לחוקרים מענה עדיין היא האם הברוקולי ימנע גם את התפתחות סרטן הקיבה. אך העובדה שרמות הזיהום והדלקתיות ירדו מראה כי הסבירות לפתח דלקת קיבה, אולקוס וסרטן גם היא ודאי יורדת.
  • יצויין כי מי שעומד בראש המחקר הוא שותף בחברה המגדלת נבטי ברוקולי. החברה לא מימנה את המחקר.
החוקרים - מבית הספר לרפואה של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס.
תאריך:  07/04/2009   |   עודכן:  07/04/2009
מועדון VIPלהצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות
יפעת גדות
חוקרים גילו כי תכשיר רפואי אורלי שהוכן מנבטי ברוקולי, הביא לעלייה ברמות אנזים הנלחם בדלקתיות בדרכי הנשימה העליונות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il