לעיסת נבטי ברוקולי יכולה לעזור ולהגן על הקיבה מפני חיידק שאחראי למקרים רבים של דלקת הקיבה, כיבי קיבה וסרטן הקיבה.
מחקר חדש מראה כי אכילת 75 גרם של נבטי ברוקולי בני שלושה ימים, בכל יום למשך חודשיים לפחות, יכולה גם להציע הגנה מפני החיידק הליקובקטר פילורי (ה. פילורי), אחד מהזיהומים החיידקיים הנפוצים ביותר בעולם.
לדברי החוקרים, זהו המחקר הראשון שהראה השפעות מועילות של נבטי הברוקולי גם על זיהום חיידקי שקשור לסרטן הקיבה.
נבטי ברוקולי מהווים אספקה גדולה הרבה יותר לעומת ראשי הברוקולי הבשלים לביוכימיקל הנקרא סולפורפאן, שהתגלה בעבר כבעל השפעות אנטי-סרטניות אפשריות. המרכיב פועל על-ידי כך שהוא מעורר את הגוף, במיוחד את הקיבה והמעיים, לייצר אינזים המגן מפני כימיקלים מזיקים ומפני דלקתיות.
החוקרים הגיעו למסקנה כי מספר גרמים של נבטי ברוקולי ביום מספיקים כדי להעלות את רמות האינזים בגוף, וכי מנגנון זה הוא שאחראי להשפעות הכימיות המועילות.
נלחם בחיידק במסגרת המחקר, שפורסם ב-"Cancer Prevention Research", ארבעים ושמונה משתתפים יפנים (שגילם הממוצע 55), שנשאו את החיידק ה.פילורי, התבקשו על בסיס אקראי לאכול 75 גרם של נבטי ברוקולי או כמות שווה של נבטי אספספת בכל יום למשך חודשיים.
תוצאות המחקר הראו כי אצל המשתתפים שאכלו נבטי ברוקולי היו ראיות נמוכות במידה משמעותית לנוכחות ה.פילורי בצואה ובבדיקות הנשיפה. אצל משתתפים אלו נמצאו גם ראיות מעטות יותר לדלקת בקיבה לעומת אצל המשתתפים שקיבלו נבטי אספסת.
רמת חיידק ה.פולרי חזרה לרמות הקודמות שלה לאחר שהגברים הפסיקו לאכול את נבטי הברוקולי. החוקרים משערים כי הסולפורפאן שבנבטי הברוקולי פגע בהתנחלות חיידקי ה.פולרי במעיים אך לא סילק אותם לגמרי.
בנוסף, ניסוי שני שנעשה בעכברים הראה כי עכברים שהיו נגועים בה.פולרי ושתו מילק שייק מנבטי ברוקולי למשך שמונה שבועות סבלו פחות מדלקתיות של הקיבה ומפעילות גבוהה יותר של האינזים המגן מפני הנזק לתאים.
השאלה עליה אין לחוקרים מענה עדיין היא האם הברוקולי ימנע גם את התפתחות סרטן הקיבה. אך העובדה שרמות הזיהום והדלקתיות ירדו מראה כי הסבירות לפתח דלקת קיבה, אולקוס וסרטן גם היא ודאי יורדת.
- יצויין כי מי שעומד בראש המחקר הוא שותף בחברה המגדלת נבטי ברוקולי. החברה לא מימנה את המחקר.