X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
79% מהצרכנים בישראל רוכשים בשר בקר, אך רק 35% מהם צורכים בשר בקר טרי 67% מהצרכנים מוכנים לרכוש בשר 100% טרי שלא עבר שום הקפאה בעבר, גם אם מחירו היה יקר יותר ועוד: טיפים "בשריים" ליום העצמאות
▪  ▪  ▪
16.2 ק"ג לנפש לשנה [צילום: גל פלטניקוב]
חיים דיין, מנכ"ל אמב"ל [צילום: יח"צ]

צריכת בשר הבקר בישראל עומדת על 116 אלף טון בשר בשנה. כך לפי חיים דיין, מנכ"ל ארגון מגדלי הבקר לבשר (אמב"ל). הצריכה הממוצעת לנפש עומדת על כ-16.2 ק"ג בשר בקר בשנה. לשם השוואה, בדרום אמריקה עומדת הצריכה על 45 ק"ג לנפש בשנה.
79% מהצרכנים בישראל רוכשים בשר בקר, אך רק 35% מהם צורכים בשר בקר טרי.
אחת ממטרות אמב"ל הינה עידוד הצרכנים לרכוש בשר בקר טרי תוצרת כחול לבן, גם בכדי לחזק את ענף הבקר לבשר בישראל, ובשל איכות וטיב הבשר הטרי, בהשוואה לבשר הבקר הקפוא המעובד. בנוסף, פועל אמב"ל לאכיפת החוק שהתקבל בנושא איסור הזרקת מים לבשר מעל 10%, שלא נאכף היטב בחלק מרשתות השיווק.
איך תזהו האם הבשר טרי
חיים דיין מברך על המודעות הגדלה לאורך השנים בצריכת הבשר הטרי ומציין, כי הציבור בישראל מבין ומתעניין יותר באיכות בשר הבקר אותו הוא צורך. "הצרכנים רוכשים יותר בשר בקר טרי תוצרת כחול לבן, בשל איכות וטיב הבשר בהשוואה לבשר הבקר הקפוא המעובד", אומר דיין. למרות זאת מציין דיין כי בסקר שערכה חברת "הגל החדש" עבור מותג אדום אדום של תנובה, בקרב 500 צרכנים, התברר כי 60% אינם מבחינים האם הבשר המוצע להם ברשתות השיווק הינו באמת טרי או מופשר.
החשיבות של הצרכן לגבי טריות הבשר עולה גם מהנתון הבא: 67% מהצרכנים מוכנים לרכוש בשר 100% טרי שלא עבר שום הקפאה בעבר, גם אם מחירו היה יקר יותר מבשר קפוא או מופשר, ו-80% מהצרכנים נוהגים להקפיא את הבשר שנקנה אולם עושים זאת בשל חוסר המודעות שהבשר שרכשו הינו מופשר.
בכדי למנוע זאת, דיין מציע לרכוש בשר בקר טרי ברשתות השיווק המוכרות או בקצביות הידועות ולחפש תווית בדיקה וטרינרית אצל הקצבים ובנוסף, להתעניין במקורו של הבשר (לבקש תעודת משלוח) ולברר אם הבשר עבר תהליך הקפאה, מאחר שבשר שעבר תהליך הקפאה איננו נחשב כבר בשר טרי.
סוג אחר של בשר הינו בשר מיושן, בשר בקר שעבר תהליך הבשלה של עד 21 יום בקירור בטמפרטורה של אפס עד 2 מעלות צלסיוס. בתהליך זה מתפתחים אנזימים המפרקים את הרקמות הקשות. הבשר יהיה בעל צבע אדום וטעמו טוב יותר. כמו-כן הוא יכיל פחות מים, ויהיה יותר רך.

טיפים ליום העצמאות

לקראת יום העצמאות 2009 אמב"ל נותן עצות שימושיות לקנייה ולאחסון בשר בקר טרי:
1. לבשר טרי וטוב צבע אדום אך לא אדום מבריק (הברק נוצר מכימיקלים מוזרקים שנועדו לרכך את הבשר ולשמור בתוכו נוזלים).
2. שוליים כהים של הבשר מעידים על התייבשות עקב שהייה ממושכת במקרר שבאטליז.
3. יש לשמור את הבשר באזור הקר ביותר במקרר.
4. בחלקים פנימיים, בשר טחון ועגל - יש להשתמש עד יומיים מהרכישה. בשר חתוך לסטייקים או לקוביות, ניתן לשמור עד ארבעה ימים.
5. במידה שמריחים ריח לא נעים, מבחינים בסימנים ירוקים על פני הבשר או ששטח הפנים שלו חלקלק-רטוב, סימן שהחל תהליך ריקבון ויש לזרוק את הבשר.
6. במידה שרוצים להקפיא בשר טרי יש לעטפו בניילון נצמד ולהפשירו במקרר במסננת במשך מספר ימים, לפי גודל הנתח, בכדי למנוע התפתחות חיידקים. עדיף כמובן לרכוש בשר טרי ולהשתמש בו בתוך 24 שעות מהקנייה.
7. השריית הסטייקים למשך הלילה לפני הכנתם, בתערובת של שמן זית, יין ועשבי תיבול, תניב תוצאות טעימות במיוחד.
8. לסטייקים על האש מומלצים: חלקי בקר אחוריים - כף, פילה, שייטל (כנף העוקץ), סינטה (מותן). חלקים קדמיים - אנטריקוט (ורד הצלע).
9. מלח סופח נוזלים. הוספת מלח למישרה התיבול עלולה לייבש ולהקשות את הסטייק. לכן כדאי להמליח סטייקים דקה או שתיים לפני הורדתם מהאש.
10. לפני ההכנה חשוב שהבשר יהיה בטמפרטורת החדר.
לסיכום אומר חיים דיין - בשר בקר טרי קשה מאוד לקלקל, גם מי שלא אלוף המנגלים והבישול. מוצר טרי עושה את רוב העבודה וכמעט תמיד יוצא טעים. מניחים את הבשר על המנגל (להשאירו עסיסי לא לשרוף!) ולהוסיף מעט פלפל ומלח אחרי שיצא מהאש, זה מספיק. יותר מזה לא צריך כלום, לא פיתות, לא סלט ולא פחמימות. בשר לבד.

טיפים תזונתיים

חיים דיין מוסיף כי צריכת בשר בקר טרי, חשובה מאוד לתזונה, מאחר שישנם ויטמינים המגיעים רק מאכילת בשר בקר.
טיפים תזונתיים של בשר בקר טרי:
  • בשר בקר טרי עשיר ברכיבי תזונה חשובים, ביחס לכמות הקלוריות שמספקת מנה אחת.
  • בשר בקר הוא מקור מצוין לחלבון, לברזל, לאבץ ולויטמין B12 ומספק אותם במידת זמינות גבוהה לגוף.
  • מנת בשר בקר טרי שמשקלה לאחר ההכנה הוא 100 גרם, מספקת: 215 קלוריות, 10 גרם שומן, 89 מיליגרם כולסטרול, 3.24 מיליגרם ברזל, 6.26 מיליגרם אבץ ו-2.79 מיקרוגרם ויטמין B12. כמויות מוגברות של ברזל, אבץ וויטמין B12, נדרשות לנשים הרות ומיניקות. הכמויות הגבוהות ביותר של ברזל, נדרשות למתבגרות, נשים בגיל הפוריות ולנשים הרות.
  • אפשר לשלב בתזונה היומית נתח של בשר בקר, ללא שומן נראה לעין, מבלי לעבור את כמות השומן או כמות הכולסטרול המותרות ליום.
  • לאדם הזקוק ל-2,000 קלוריות ליום, כמות השומן המקסימלית המומלצת היא 67 גרם. כמות הכולסטרול המקסימלית היא 300 מיליגרם ליום.
  • כ-50% מהשומן בבשר בקר מהווה השומן החד בלתי רווי שהוא סוג השומן שמספק שמן זית. לשומן חד בלתי רווי השפעה חיובית על בריאות הלב.
  • כאשר קונים בשר בקר טרי, ניתן לבחור נתחים רזים במיוחד ובמקרה הצורך להרחיק שומן נראה לעין לפני הבישול. נתחים רזים הם: כתף, פילה, פילה מדומה, צוואר, מותן, כנף העוקץ. עדיף להשתמש בשיטות בישול שאינן דורשות שימוש מוגבר בשומן: צלייה, אידוי ובישול.

תאריך:  23/04/2009   |   עודכן:  23/04/2009
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
116 אלף טון - צריכת הבקר הטרי השנתית
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
גלית יצחק
נער בן 16 מצא את אביו מוטל על רצפת הסלון כשהוא בקושי נושם ואינו מגיב לקריאותיו    בהדרכת מד"א, ביצע בו פעולות החייאה עד להגעת כוחות ההצלה והציל את חייו    מצבו קשה אך יציב
TheMarker
כך ע"פ בנק לאומי    לפי האנליסטים, לקראת 2010 עשוי להיות שינוי מהיר יחסית במגמת ההתפתחות של המחירים במשק, תוך חזרה לאינפלציה מהירה יותר של 2% ואף יותר
דניאל שמיל
יוצאים נגד ההמלצות: "שופכים את התינוק עם המים"
עופר וולפסון
כך אומר יו"ר פעילים, יורם גבאי, ומוסיף כי הניסיון לשמור על יציבות תקציבית דוחה את הפחתות המיסים ברובן    איילת ניר, כלכלית אי.בי.אי: "אין הרבה חדש בתוכנית, השאלה היא כמה גרעון היא תייצר"
סטיבי הררי
וגם: כריסטיאן בייל מתכונן ללכת מכות, מישל גונדרי בפרסומת חדשה, הצצה ראשונה לחדש של לארס פון טרייר וגם גאס ואן סנט וסופיה קופולה בסיכום שבועי עמוס בחדשות חמות
רשימות נוספות
שירים בכיכר ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל  /  שרי שימריז
זיכרון צרוב ברשת א'  /  לינדה בר
זיכרון צרוב ברשת רק"ע  /  לינדה בר
המדריך הלאומי  /  ציפי לידר
הקרב על החמץ  /  עוזי ברק
ידיעת ה' על שפת ים סוף  /  איתמר לוין
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il