חומרים נוגדי חמצון משחקים תפקיד חשוב באיכות הזרע. אלו הממצאים העולים ממחקר חדש שנעשה בספרד.
המחקר גילה כי גברים עם איכות זרע טובה אכלו כמות רבה יותר של ירקות ופירות (כמות רבה יותר של ויטמינים, חומצה פולית וסיבים, וכמות קטנה יותר של פרוטאין ושומנים) לעומת גברים עם איכות זרע ירודה.
החוקרים, מאוניברסיטת מורסיה, הסבירו כי חומרים נוגדי חמצון, הנמצאים בעיקר בפירות ובירקות, מורידים את רמת הלחץ החמצוני שעלול להשפיע על איכות הזרע, וכן משפרים את ריכוזיות ותנועתיות הזרע.
המחקר כלל 61 גברים - 30 מהם עם בעיות פריון ו-31 שלא סבלו מבעיות כאלו. הוא פורסם במהדורה המקוונת של העיתון "Fertility and Sterility".
מחקר מוקדם יותר שנעשה על-ידי אותו צוות חוקרים [ראו ידיעה משמאל] הראה, כי לגברים שאכלו כמויות גדולות של בשר ומוצרי חלב עתירי שומן הייתה איכות זרע ירודה יותר מזו של גברים שאכלו כמות רבה יותר של פירות וירקות ומוצרי חלב דלי שומן.
המחקר החדש הראה כי אנשים שצרכו כמות רבה יותר של פירות וירקות עיכלו כמובן גם כמות רבה יותר של חומרים נוגדי חמצון, והדגיש עובדה חשובה והיא שתזונה בריאה אינה רק הדרך הטובה להימנע ממחלות, אלא היא גם בעלת השפעה על שיפור איכות הזרע.
מה שהחוקרים עדיין לא מבינים, הוא השוני בין צריכת הוויטמינים בצורה טבעית לבין השימוש בהם בצורה של תוספות מזון. במסגרת מחקרים שייערכו בארצות הברית (היכן שצריכת ויטמינים בגלולות נפוצה ביותר) הם מתכננים לבדוק את הנושא.