לדרוש לראות את האישור להפעלת מקום אירועים. יש מקומות רבים הפועלים ללא רשיון, מה שאומר שאין פיקוח לגבי בטיחות המקום, בטיחות אש ונהלי סניטריה בסיסיים.
כמות המלצרים צריכה להיות לא יותר מ-10 אורחים למלצר. אל תתנו לבעל האולם להגיד לכם שמספיק מלצר לכל 15 אורחים - זה לא נכון! אתם רוצים שהאורחים יקבלו את האוכל חם? אתם רוצים שתמיד תהיה שתייה על השולחן ושאם יש בעיה המלצר יהיה זמין? תקפידו שיהיו מספיק מלצרים.
המקום צריך להיות נגיש לכלל האורחים. במידה והאורחים שלכם מגיעים מאזורים שונים בארץ רצוי לעשות את האירוע במרכז הארץ, כאשר אופציה נוספת היא לארגן הסעות לאורחים.
תתייעצו עם המשפחות מאחר שהן משלמות (כנראה) על החתונה ויש להן ידע רב על האורחים.
הכשרות היא גורם מרכזי, בין אם תרצו בכך ובין אם לא. סביר להניח שחלק מהאורחים שלכם אוכלים אוכל כשר וצריך להתחשב בהם. חשוב לא פחות - רב רגיל מהרבנות לא יחתן אתכם במקום ללא תעודת כשרות.
לאחר שעשיתם את הסבב המסורתי בין עשרות מקומות והחלטתם על 3-2 מקומות מועדפים, חייבים ללכת לראות את המקומות הללו שוב. לאחר שהחלטתם על ה-מקום שלכם, לכו לראות פעם שלישית, וכדאי מאד שזה יהיה במהלך חתונה, על-מנת שתתרשמו מהמקום בזמן אמת.
תבדקו מה רמת הנקיון במטבח, זה אינדיקטור טוב לגבי רמת האוכל וההשקעה של המקום.
להתמקח על התשלום, וכמה שיותר! לוודא כמה עולה לפתוח שולחן ברגע האחרון, מה גובה הטיפ הממוצע למלצר ובכל מקרה - לא לשלם יותר מ-10% מהתשלום מראש.
במידה ואתם רוצים עיצוב מיוחד (נרות, פרחים, מפות וכדומה) חשוב להזכיר את זה לפני חתימת החוזה ולסגור את כל הפרטים לפני שמתחילים לשלם.
כדאי לדעת שביום חמישי משלמים יותר על האולם (בגלל הביקוש) ושיום ראשון הוא היום הזול ביותר. חוץ מזה, חתונה בחורף זולה בלפחות 10% מאשר חתונה באביב ובקיץ.
לא להתייאש ולא להישבר למרות שאחרי שלושה ערבים כבר נמאס לכם לראות מקומות. זאת ההחלטה החשובה ביותר שתעשו בנוגע לחתונה ולכן כדאי להשקיע את הזמן הדרוש, למרות שלפעמים לא מתחשק. מצד שני - לא כדאי להתברבר במשך חודשים ולראות 50 מקומות. זה רק ייצור בלבול ותסכול. מצאו את שביל הביניים וקבלו החלטה המקובלת על כל הצדדים.