חוקרים גילו כי אכילת כמויות גדולות של דגים ומאכלי ים, או כמויות מעטות של מוצרי חלב, השפיעו מעט מאד אם בכלל על תוחלת החיים.
לעומת זאת, כוס או שתיים של יין ביום, כמו גם כמויות גדולות של פירות, ירקות ושמן זית, במקביל לצריכה מינימלית של בשר אדום - הם המתכון לחיים ארוכים.
המדענים שעמדו מאחורי המחקר טוענים כי זהו המחקר הראשון שמזהה אלו חלקים אינדיבידואליים של התזונה יכולים לתרום יותר מאחרים לאריכות ימים.
מחקר קודם שנעשה בתחום הראה כי סוג זה של תזונה יכול להגן על המוח מאלצהיימר ומבעיות זכרון אחרות, להוריד את הסיכויים לפתח מחלות לב ולהוריד את הסיכון לחלות בסרטן.
המחקר האחרון, שעקב אחר 23,000 משתתפים, גילה כי אלו שהקפידו יותר על תזונה ים-תיכונית טיפוסית, היו בסבירות גבוהה ב-14% לחיות בסוף שמונה שנות המחקר.
החוקרים, מבית הספר לרפואה הארווארד, דיווחו כי ניתוח הנתונים הראה שהמרכיבים הדומיננטיים בתזונה הים-תיכונית הם כמות מתונה של אלכוהול, בעיקר בצורה של יין במהלך הארוחות, כפי שנהוג במדינות הים-התיכון, צריכה מעטה של בשר ומוצרי בשר, וצריכה מרובה של ירקות, פירות, אגוזים, שמן זית וקטניות.
על-פי הממצאים, לשתיית היין היו את היתרונות הגדולים ביותר על תוחלת החיים, ואחריה לצריכה מעטה של בשר ולאכילת כמות רבה של פירות, ירקות ואגוזים.
יתרונות ברורים נראו גם משילוב מספר מרכיבים בתזונה, כמו כמות רבה של ירקות ושמן זית.
יחד עם זאת, הממצאים, שפורסמו במהדורה המקוונת של עיתון הרפואה הבריטי, מרמזים על כך שאכילת דגים נושאת עימה רק מעט יתרונות בריאותיים.
מחקר קודם הראו כי חומצות שומן אומגה-3, הנמצאות בדגים שומניים כמו טונה וסלמון, יכולות לעזור ולהגן על המוח מפני הדרדרות ואפילו להוריד את הסיכון של גברים לפתח סרטן ערמונית.
במסגרת המחקר, חולים דורגו על-פי מידת הדמיון של התזונה שלהם לתזונה הים-תיכונית הטיפוסית, שמכילה, כאמור, כמות רבה של דגים, ירקות, פירות ודגנים, כמו גם רמות נמוכות של מוצרי חלב, בשר ושומנים רוויים וכמויות מעטות של אלכוהול.
בתחילת השנה, מדענים גילו כי אנשים מבוגרים שהקפידו על תזונה ים-תיכונית היו בסיכוי נמוך יותר לפתח אלצהיימר לאורך שנים.