רופאים יודעים כבר שנים רבות כי כמות רבה מדי של מזונות עתירי פחמימות, כמו לחם לבן וקורנפלקס, עלולים להזיק לבריאות הלב. כעת, מחקר חדש ופורץ דרך מאוניברסיטת תל אביב מראה בדיוק כיצד מזונות עשירים בפחמימות מעלים את הסיכון לבעיות לב.
כשהם מתבוננים בתוך העורקים של סטודנטים שאוכלים מגוון מזונות, ד"ר מיכאל שכטר מבית הספר לרפואה של אוניברסיטת תל אביב ומכון הלב של המרכז הרפואי שיבא, בשיתוף פעולה עם המוסד לאנדוקרינולוגיה, הצליחו לתאר בדיוק רב מה קורה בתוך הגוף כשאנו בוחרים לאכול את המזונות שאינם תורמים לבריאות הלב. הם גילו כי מזונות עם אינדקס גליקמי גבוה (ראו משמאל) מרחיבים את עורקי הזרוע למשך מספר שעות.
גמישות העורקים בכל מקום בגוף יכולה להיות מדד לבריאות הלב. אך כאשר לאורך זמן גמישות העורקים נפגעת, התרחבות פתאומית של דפנות העורקים עלולה לגרום למספר השפעות בריאותיות שליליות, כולל לירידה נוספת ברמת הגמישות, שעלולה לגרום למחלת לב או לדום לב.
בעזרת שיטה מחקרית שפותחה על-ידי המעבדה בישראל, ד"ר שכטר הצליח לגלות מה מתרחש בתוך העורקים לפני, במהלך ולאחר אכילה של מזונות עתירי פחמימות, דבר שנעשה, לדבריו, בפעם הראשונה בהיסטוריה הרפואית. התוצאות פורסמו בעיתון של הקולג' האמריקני לקרדיולוגיה.