X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
הניהול המקצועי האישי והביצועים העודפים של קרנות הנאמנות אותן מנהל שלמה מאיר, איש שוק הון ותיק שהחל את הקריירה שלו לפני 30 שנה בחברת מגדל, היו אמורים להזרים אליו לקוחות רבים מכיוונם של הבנקים אינטרסים זרים וכוחות עלומים מונעים מכך לקרות
▪  ▪  ▪
שלמה מאיר (משמאל) וחברי ההנהלה בדי.בי.אם [צילום: די.בי.אם השקעות]
קרן בהבלטה: די.בי.אם אג"ח
שם הקרן: די.בי.אם אג"ח קרן נאמנות;
תחילת מסחר: ה-27 לדצמבר 2007;
קטגוריית השקעה: ענף אג"ח כללי;
שווי נכסים: הקרן מנהלת סכום של כ-42.5 מיליון ש"ח (נכון ל-31 ביולי), סכום הנחשב נמוך יחסית לשאר הקרנות בתת-הקטגוריה;
דמי ניהול: הקרן גובה דמי ניהול של 1.4% ומבחינה זו היא מדורגת במקום טוב באמצע;
מדיניות הקרן וחשיפה בפועל: הקרן תחזיק בלפחות 50% איגרות חוב מנכסי הקרן. בפועל מחזיקה הקרן ב-34.43% איגרות חוב קונצרניות, 16.32% מניות וב-4.32% אג"ח להמרה. חשיפת הקרן למט"ח היא 2.4%;
ניירות עיקריים בהם מחזיקה הקרן: הקרן מחזיקה ב-82 אג"חים, הבולטות שבהן הן: ג אגח נפט פז המהווה כ-4.15% מהון הקרן. השנייה בגודלה היא אגרת דיסקונט בשווי של 2.41% מהון הקרן;
תשואת הקרן: הקרן רשמה מתחילת השנה תשואה של 24.94% (נכון ל-13 באוגוסט). תשואה יוצאת דופן בהתחשב בכך שהקרן הצליחה לסיים את שנת 2008 עם תשואה חיובית. תשואות הקרן יכולות להעיד על תזמון מוצלח של מנהליה.

מדוע העיתונים הכלכליים הגדולים והבנקים מתעלמים מהביצועים המצוינים של בית ההשקעות די.בי.אם?. בראיון בלעדי ל-News1, מספר שלמה מאיר, מייסד בית ההשקעות די.בי.אם, על דרך החתחתים אותה הוא נאלץ לעבור, ועדיין עובר מדי יום, בעולם התחרותי ורווי האינטרסים של המרדף אחר התשואות בעולם קרנות הנאמנות של שוק ההון, המגובה במערכים יחצ"ניים ענקיים ובבנקאים, אנשי שלומם של מנהלי בתי ההשקעות הגדולים, הנמצאים בחזית השיווק מול הציבור, ושעל-פיהם יישק דבר.
מאיר, שהחל את הקריירה שלו בקבוצת הביטוח והפיננסים מגדל בשנת 1979, בחר לעבור לדרך עצמאית בשנת 2000 עם פתיחת בית ההשקעות הפרטי שלו, המנהל כיום נכסים בהיקף של כ-100 מיליון ש"ח. לדברי מאיר, אחת הסיבות שהביאה אותו לפתוח בית השקעות משלו, היא התמורות שחלו בשנים האחרונות בעולם קרנות הנאמנות ובתי ההשקעות, אשר הביאו לכך שבחזית הניהול מוצבים כוכבים צעירים וכריזמטיים, אשר כוחם הגדול מתבטא בעיקר ביכולות השכנוע והפרזנטציה שלהם, לעתים גם על-חשבון בעלי ניסיון גדולים יותר, אך גם מבוגרים יותר, הפועלים בתחום.
בשנת 1993 כל קרנות הנאמנות שניהל מאיר בחברת מגדל הגיעו למקום הראשון בחישוב שנתי בהיקפי תשואתן וזכו עקב כך לפרסום נרחב באותה התקופה, וכיום מצליח מאיר לבצע מהליכים מרשימים דומים גם בבית ההשקעות די.בי.אם, אולם הפעם הוא כמעט אינו זוכה לחשיפה כלשהי.
"הבנקאים פונים אליי ואומרים לי שאני מופיע במקום הראשון בביצועים בסריקות אותן הם מבצעים בחיפוש אחר קרנות, אך מנגד הם תוהים מדוע אין אצלי את כמות הגיוסים שתגבה את הביצועים המרשימים", אומר מאיר. "בסופו של יום, לפקידים קל יותר להמליץ ללקוח ישר על קרן של פסגות או של מיטב או של מותג גדול, למרות שבמקרים רבים אנחנו עוקפים אותם.
"בשנה שעברה לבית ההשקעות ילין לפידות שנה הייתה קרן אחת מסוימת בעלת ביצועים טובים. כל העיתונות הכלכלית שיבחה אותם, בעיקר הודות ליחסי ציבור נכונים, ואולי הודות לקשרים כאלו ואחרים. לעומת זאת, על הקרנות שלנו - שעל-פי התשואות, ועל-פי כל מדד, מכות שוק על ירך את הקרנות האחרות - אף אחד לא שמע".
כדוגמה לדבריו, מציג מאיר את קרן די.בי.אם מעוף, אשר הציגה תשואה של 69.92% מתחילת השנה ועד לסוף חודש אוגוסט, כ-25% יותר מתשואת מדד ת"א-25 באותה התקופה.

"המשבר בארץ - פסיכולוגי בלבד"

בהתייחסו למשבר הפיננסי העולמי, אומר מאיר כי ישראל מעולם לא הייתה באמת במשבר, כיוון שהבנקים בארץ היו זהירים בהרבה בהלוואותיהם מהבנקים בחו"ל. "אצלנו לא נתנו הלוואות ממונפות כאלה, דאגו לבטחונות גדולים. הצל של המשבר בעולם הוא שהשפיע עלינו. אצלנו היה משבר פסיכולוגי בלבד, אך כמובן שהצריכה הציבורית פחתה בגלל הפחד מהבלתי ידוע, ובכך השפיעה על הכלכלה הריאלית", אומר מאיר.
אחד מן הלקחים של מאיר למשקיעים הוא לא לסמוך על ההיסטוריה: "בניגוד לדעה הרווחת, הבורסה לעולם לא חוזרת על עצמה. זה כמו שאומרים שהבורסה עולה בזמן המלחמה. אני ותיק מאוד בשוק ההון, ואני זוכר שבזמן מלחמת שלום הגליל הבורסה זינקה לשמיים. גם בזמן מלחמת המפרץ הכלל הזה היה הנכון. אך כידוע, הכלל הזה לא תפס בזמן מלחמת לבנון השנייה. הבורסה התרסקה בזמן מלחמת לבנון. הכל בסופו של דבר מבוסס על הפסיכולוגיה של הציבור.
"בזמן שאני ניהלתי את הקרנות, מי שהיה עושה את הסטטיסטיקות היו מיטב, שבעצם מנהלים קרנות, וכמובן שיכלו להבליט את עצמם. בשנה מסוימת התאים להם לכתוב שקרנות שמשקיעות במט"ח, אז הם עשו סיווג חדש בן לילה שנקרא קרן מט"ח שמשקיעה בארץ וקרן מט"ח שמשקיעה בחו"ל... הם עשו חלוקה".

סכסוכי היוקרה העיתונאית סביב הקרן פורצת הדרך

אחד מרעיונותיו של מאיר, שהיה אמור לחולל מהפכה זוטא בשוק ההון, היה להשיק את קרן די.בי.אם אחזקות בעלי עניין. "הרעיון היה להרוויח מפעולות בעלי העניין לרווח, הציבור הרחב", אומר מאיר.
"זכור לי מקרה בו חברת ביוטכנולוגיה מסוימת הודיעה על ניסוי שיתבצע בקרוב לתרופה כלשהי, שבמידה ויצליח השלכותיו יהיו בקנה מידה עולמי הדומה למציאת תרופה לסרטן. מנגד, אם ניסוי כזה נכשל, כמובן שכספם של המשקיעים אבד כולו הכסף. חלק מהאנשים היו מוכנים לקחת את ההימור. כמובן, שבסופו של דבר הניסוי לא הצליח, אך מה שהסתבר לי הוא שהבעלים משכו את הכסף עוד כשבוע לפני פרסום התוצאות. בעקבות המקרה קיבלתי רעיון שאמור היה גם להביא לתשואות עודפות וגם לסייע לציבור. החלטתי לעקוב אחרי כל פרסומי בעלי עניין בתוצאות חברות במדד ת"א 100. חשבתי לעצמי לתומי שהציבור והעיתונות תהיה איתי. אחת מהעובדות שלי פנתה אז לידיעות אחרונות ובעקבות כך כל מה שפורסם הייתה ידיעה קטנה ומשנית. לאחר מכן, שאר העיתונים התלוננו בפניי שבגלל שנתתי את הסקופ בעניין לידיעות אחרונות, אני מבחינתם 'מחוק' אצלם".
לדבריו, מאמין מאיר בפילוסופיית ניהול שונה מזו ההולכת וצוברת תאוצה היום בענף הקרנות - מגמת האינפלציה של תעודות הסל. "כשעבדתי בחברה המרכזית אנחנו היינו הראשונים שהצגנו את קרן הניהול המחקה", מגלה מאיר, "אבל אני מאמין שהתפקיד שלי כמנהל קרנות הוא לא לתת לציבור קרן מחקה, בלי שום עבודת מחשבה. נכון, כרוך בזה גם סיכון מסוים, אבל לדעתי עליי לשאוף להביא למשקיעים תשואות יתר על-תשואות המדד, המבוססות על הניסיון שלי בשוק ההון".
מאיר מודה שהפילוסופיה הזו לא תמיד היטיבה עמו, כפי שהדבר בא לידי ביטוי בצורה חדה ובולטת אשתקד: בשנת 2008 השקיעה די.בי.אם באיגרת חוב בשם הדר, אשר הייתה מבוססת על משכנתאות הסאב-פריים הפופולריות בארה"ב של לפני המשבר. "לאיגרת החוב הזו היה דירוג גבוה של כל חברות הדירוג", אומר מאיר. "היא נתנה תשואה דולרית של 9% בשנה ובכל חודש הניבה פדיון בגובה 0.5%. לעומת המק"מ באותה תקופה, הדבר הזה נראה לי כמו ההשקעה הכי טובה בעולם באותו הזמן. כשנכנסנו לזה אף אחד לא חשב שהמשבר יבוא דווקא מן התחום הזה. האיגרת הז גרמה לנו לנזקים כבדים בשנה שעברה".

תאריך:  03/09/2009   |   עודכן:  03/09/2009
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מדוע העיתונות והבנקים מתעלמים מדי.בי.אם?
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
אמת לאמיתה! הבנקים ממליצים רק
גיגי  |  3/09/09 16:54
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עכבר העיר און ליין
אחרי שתי הופעות ו-120 אלף צופים, תחתום מדונה את ביקורה בישראל בפגישה עם ראש הממשלה נתניהו וביקור בירדן    וג'סטין טימברלייק? הוא מעולם לא נחת כאן
איציק וולף
יפעת גדות
סריקות MRI שנעשו לנערות מתבגרות ששיחקו במשחק הפופולרי במשך חצי שעה ביום לאורך שלושה חודשים, גילו שיפור בחלקים של המוח הקשורים לחשיבה ביקורתית, להסקת מסקנות לשפה ולעיבוד מידע
עופר וולפסון
הממונה על היטלי היצף בתמ"ת קבע כי יש לגבות ערובה זמנית על ייבוא ניילון נצמד מהאיחוד האירופי ומטורקיה
אבי בר-אלי
היקף המימון - 1.2 מיליארד דולר    הבנקים שהגיעו לישורת האחרונה: סיטי, מורגן סטנלי, ברקליס, ג'יי.פי מורגן צ'ייס וקרדיט סוויס
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il