X
יומן ראשי
חדשותתחקירים
כתבותדעות
סיפורים חמיםסקופים
מושגיםספרים
ערוצים
אקטואליהכלכלה ועסקים
משפטסדום ועמורה
משמר המשפטתיירות
בריאותפנאי
תקשורתעיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורהלכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונתמיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עתוידאו News1
פורמיםמשובים
שערים יציגיםלוח אירועים
מינויים חדשיםמוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טוריםבלוגרים נוספים
רשימת כותביםהנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישיםפירמות
מוסדותמפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורתאירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומייםאירועים כלכליים
אירועים מדינייםאירועים משפטיים
אירועים פוליטייםאירועים פליליים
אסונות / פגעי טבעבחירות / מפלגות
יומנים אישייםכינוסים / ועדות
מבקר המדינהכל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
הסיבה: זמן ההובלה הרב של ירקות ופירות טריים גורם להם לאבד חלק ניכר מערכם התזונתי
▪  ▪  ▪
מזינים פחות [צילום: פלאש 90]

מחקר חדש גילה כי הערך התזונתי של ירקות קפואים אינו נופל ואף עולה על זה של ירקות טריים. על-פי המחקר, שנערך באוניברסיטת שפילד האלם, זמן האכסון הרב שירקות טריים עוברים בדרכם מהשדה אל החנויות גורם להם לאבד חלק ניכר מערכיהם התזונתיים. לעומת זאת, ירקות כמו אפונה, אשר מוקפאים שעות ספורות לאחר הקטיף, שומרים על מרבית הוויטמינים והמינרלים שבהם.
החוקרים הדגישו כי לעתים, ירקות ופירות אשר משווקים כטריים, מאוכסנים שבועות ואף חודשים במחסנים לפני שהם מגיעים אל הצרכן. על-פי המחקר, עוברים בממוצע כשבועיים מרגע הקטיף ועד הגעת המוצרים אל מדפי רשתות השיווק. פרק זמן כזה עלול להיות משמעותי בירקות כמו שעועית ירוקה, אשר מאבדת 77% מויטמין ה-C שבה בשבוע הראשון שלאחר הקטיף.
המחקר נעשה במטרה לעזור למועצות המקומיות בבריטניה לבחור את המרכיבים הראויים ביותר להסעדה בבתי הספר. לא מן הנמנע כי התוצאות המפתיעות ישפיעו גם על הצרכנים הביתיים, הנוטים להעדיף ירק טרי מתוך מחשבה שהוא בריא יותר.
תאריך:  13/09/2009   |   עודכן:  13/09/2009
מועדון VIPלהצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מאיה שני
גרג דוסון מספר את סיפורה המופלא של אמו ששרדה את מלחמת העולם השנייה בזכות כשרונה המוסיקלי הנדיר
עופר וולפסון
הסתכם בכ-3.2 מיליארד דולר באוגוסט לבדו    מדובר בשיפור אדיר בייצוא, לאחר ירידה של 0.4% בחישוב שנתי ברבעון מרס-מאי    ייצוא הטכנולוגיה עילית הציג הגידול הרב ביותר
סיון בראימן
פרופ' ישעיהו (שי) ארקין מונה לתפקיד    נשיא האוניברסיטה: "פרופ' ארקין הוא מדען שהחלק האינטגרטיבי והרב-תחומי דומיננטי בעבודתו"
גלית יצחק
כך עולה ממחקר שערכה הקרן לנפגעי טרור בסוכנות היהודית    הנפגעים מתמודדים בחיי היומיום עם קשיים כלכליים, חברתיים ונפשיים
עופר וולפסון
יו"ר הוועד המכהן נבחר בבחירות ביום חמישי לכהונה חוזרת ברוב של 90%    תורג'מן: "אישור ותמיכת העובדים לקראת המאבקים המתוכננים לנו בקרוב"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il