X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות / מבזקים
בית משפט הורה על שימוע לפלשתיני "מנוע ביטחונית" המבקש היתר כניסה למשפחתו הישראלית השופט: שיקול מרכזי הוא טובת הילד ועוד: ביקורת על ליקויי המדינה בפרשה
▪  ▪  ▪
התנהלות רוויית תקלות [צילום: AP]
בהחלטה תקדימית, העניק שופט בית משפט המחוזי בחיפה משקל "מופחת" להמלצת השב"כ בנוגע לאישור כניסה לפלשתיני, לעומת שיקולים כמו "טובת הילד".
בית המשפט המחוזי בחיפה הורה (יום ג', 29.9.09) למשרד הפנים לדון פעם נוספת בבקשתו של פלשתיני תושב אזור טולכרם לקבלת היתר כניסה להתגורר עם אשתו וילדיו בכפר ג'ת. השופט רון שפירא קבע כי לשב"כ אין "זכות וטו" על החלטה להעניק אישור כניסה, וכי על שר הפנים לקחת בחשבון שיקולים נוספים כגון "מידת הסיכון הביטחוני אל מול הפגיעה בזכות לקיום תא משפחתי ומתן אפשרות להורה לחיות עם ילדיו".
מדובר בבקשה של בני זוג ג'והאר וג'האד נצאר המתגוררים משנת 1996 בג'ת ביחד עם ארבעת ילדיהם. נצאר טען כי במשך השנים קיבל אישור כניסה, אך לאחרונה נדחתה בקשתו לחידוש ההיתר "מטעמים ביטחוניים". כשביקש לברר את הטעמים הביטחוניים נענה על-ידי המפקד הצבאי כי לא קיימת מניעה כזו. למרות אישור המפקד הצבאי, סורבה בקשתו להיכנס ואף נבצר ממנו להגיע לשימוע בעניינו. בעתירה לבית משפט לעניינים מנהליים בחיפה, טען נצאר כי יש להתייחס במתן ההיתר למעמדה של "הזכות לקשר בין הורה לילדיו". עוד טען כי לא נערך לו שימוע כחוק בטרם החלטה על אי-חידוש אישור הכניסה לישראל.
אין זכות וטו
כאמור, בית המשפט ביטל את ההחלטה והורה למשרד הפנים לשוב ולדון בה, ולקבל החלטה לאחר מיצוי הדיון כחוק. השופט הוסיף כי מעיון בחומר שהוצג בפניו על-ידי השב"כ, עולה כי "המידע אכן מצביע על אותה מניעה ביטחונית... ויש בחומר שהוצג... תשתית מוצקה לביסוס טענות השב"כ בדבר אותה מניעה ביטחונית".
עם זאת, המלצת השב"כ "אינה בגדר של גורם מכריע שאין בלתו. אין לשב"כ 'זכות וטו' לעניין אישור של בקשות לאיחוד משפחות. אומנם לחוות דעתו של השב"כ מעמד מרכזי בשיקולים ובדין ניתן לעמדת השב"כ מעמד זה, ואולם על משרד הפנים לשקול מכלול של שיקולים נוספים בבואו להחליט בבקשה לאיחוד משפחות... את מידת הסיכון הביטחוני אל מול הפגיעה בזכות לקיום תא משפחתי ומתן אפשרות להורה לחיות עם ילדיו. זכות זו נגזרת גם ממעמד הבכורה שיש בשיטתנו המשפטית לעקרון 'טובת הילד'. עקרון טובת הילד הוא עקרון מנחה בכל עת בה נדרשת מערכת המשפט להפעיל שיקול דעתה בפירוש ובישום הוראות חוק".
זכות ההורה לטפל בילדו
במקביל לזכות הילד וטובתו, קיימת "גם זכות וחובת ההורה להעניק לילד טיפול וזכות הילד לקבל את תמיכת הוריו. קשר זה שבין ילד להורה הוא קשר בעל מעמד משפטי מוגן אשר אין לפגוע בו אלא במקרים חריגים". לפיכך, בטרם החלטה, היה מקום לקיים דיון שבמסגרתו יידונו המלצות השב"כ, אך גם נתונים אחרים, כגון מצב משפחתו של העותר באופן שיאפשר "לשקול את מידת האיום הביטחוני הנשקף ממנו ומכניסתו לישראל אל מול אינטרסים נוספים המוגנים בחוק כגון שמירת שלמות התא המשפחתי".
מהעובדה שהמפקד הצבאי לא ידע כלל על המלצת השב"כ וקבע כי לא נשקפת סכנה ביטחונית או משטרתית מהעותר והמשיך להעניק לו אשרות כניסה לישראל, עולה כי כפי הנראה "לא נערך דיון בהשתתפות כל הגורמים המעורבים, לא הוצגה תמונת מצב כוללת בעניינו ולא נשקלו כל השיקולים שהיה על משרד הפנים לשקול בטרם תתקבל החלטה".
יתרה מכך, לא נערך שימוע, ובהיעדרו, "לא נשמע העותר בעניין הטענות נגדו וגם לא נשמעה העותרת שהיא אזרחית ישראלית בכל הנוגע למצבה מצב משפחתה והטענות כי מרכז חיי בעלה אינו במסגרת המשפחתית. ממילא לא נשקלו השיקולים שהיה על משרד הפנים לשקול... פגם זה הוא פגם בסיסי היורד לשורשו של ענין והמשמיט את הקרקע תחת ההחלטה שהתקבלה בעניינו של העותר". בית המשפט ביטל כאמור את ההחלטה, והורה למשרד הפנים לדון שוב בבקשה כדי לבחון את "כל הנתונים" בטרם החלטה.
על המדינה להפיק לקחים
עוד בהחלטה ביקורת קשה של השופט על התנהלות המדינה בפרשה ובעיקר לאור התקלות במתן ההיתר לעותר. "התנהלות כל הגורמים המעורבים בהליך אישור כניסתו של העותר לישראל הייתה רווית תקלות שראוי כי ייבדקו כדי שיופקו לקחים לעתיד".
השופט פירט את הליקויים בהתנהלות המדינה, "שירות הביטחון הכללי הצביע על צורך ביטחוני להגביל את כניסת העותר לישראל תוך שהוא מחווה דעתו כי נשקף סיכון ביטחוני מהעותר. המפקד הצבאי שהוא הגורם הממונה על כניסת תושבי הרשות הפלשתינית לישראל לא היה מודע להמלצת השב"כ והמשיך לאשר את כניסת העותר לישראל ואף העניק לו רישיון להכנס לישראל לצרכי מסחר... משרד הפנים לא בחן את כל ההיבטים לא ברר את העדר התיאום בין עמדות גורמי הביטחון וקיבל החלטה החורצת גורלה של משפחה בלא בחינה של ממש ובלא שקוים הליך שימוע. תקלות מסוג זה ראוי שייבחנו ויתוקנו לעתיד לבוא".
בית משפט המחוזי בחיפה עתמ 1551/09
רא
עיתונאית | עיתונות זהב בע"מ | דוא"ל
תאריך:  29/09/2009   |   עודכן:  29/09/2009
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
לשב"כ אין "זכות וטו" בכניסת פלשתינים
תגובות  [ 12 ] מוצגות  [ 12 ]  כתוב תגובה 
1
פחד ל"ת
מפחיד  |  29/09/09 14:53
 
- תסביר את עצמך. ל"ת
שימרית  |  29/09/09 15:00
2
המסקנה: בשב"כ יושבים "טיפשים"-
הרשלה  |  29/09/09 15:07
3
קשקוש משפטי חסר שחר...
ל רפי  |  29/09/09 15:14
4
הלקח יהיה להעיף את "הפוסק" הזה ל"ת
חץ  |  29/09/09 15:32
5
באמת למה לא
ע.ג1  |  29/09/09 15:59
6
שופט הזוי שמאפשר את זכות השיבה
בדלת האחורית  |  29/09/09 16:09
7
עוד מעט השמאל האנטישמי יפתח את
שערי הגיהנום  |  29/09/09 16:10
8
להדיח את השופט השופט רון שפירא
גיזמו בון  |  29/09/09 16:14
9
שופט הזוי שמאפשר את זכות השיבה
בדלת האחורית  |  29/09/09 16:16
10
לעזאזל המדינה, תחי "הנאורות"!!
הניה  |  29/09/09 22:56
11
מימוש הזכות תמיד באותו מקום
משה, עורך-דין  |  29/09/09 23:57
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ספי קיני
ארגון פלשתיני ביקש לעוצרו בגין אשמה של פשעי מלחמה    מלשכתו של ברק נמסר כי אין בכוונתו לשנות את תוכניותיו
גלית יצחק
כל האירועים, הסיורים, האטרקציות והפסטיבלים, שייערכו במהלך חול המועד סוכות ברחבי הארץ    [המערב הפרוע / צילום: נועם זעפרן]
עופר וולפסון
יו"ר לשכת התיאום של הארגונים הכלכליים זועם על הכוונה להשית קיצוץ רוחבי נוסף    לדבריו, ההחלטה מנוגדת להסכמים הקואליציוניים: "אף שקל מהתוספות עליהן הוסכם לא יקוצץ"
נורית אסיאג
"הטירה הקסומה" של אדית נסביט יוצא בתרגום חדש של הגר ינאי ומגיש לקוראים את אחד מסיפורי הפנטזיה הראשונים
גלית יצחק
בוהדנה תככב בקמפיין של רשת נעלי טו גו, בדמותה של הזמרת ביונסה    מנכ"ל הרשת: מירי מהווה מודל הנשיות האולטימטיבי בישראל    [נכנסה לנעליים של ביונסה / צילום: עידו לביא]
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il