X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
למרות היתרונות הרבים שיש לדגים במניעת מחלות לב, מחקר חדש מגלה כי אכילת שתי מנות של דגים או יותר בשבוע מעלה מעט את הסיכון לסוכרת
▪  ▪  ▪
גם מועילים וגם מסכנים [צילום: פלאש 90]

אכילת דגים בארוחה מספר פעמים בשבוע היא אולי דרך מצוינת להורדת הסיכון למחלת לב, אך יש לה השפעה שונה לגמרי כשמדובר בסוכרת. במסגרת מחקר חדש, חוקרים לא זיהו ראיות לירידה בסיכון לסוכרת בקרב אנשים שאכלו כמות רבה יותר של דגים. או של חומצות שומן אומגה-3 הקיימות בראש ובראשונה במאכלי ים. במקום זאת, הממצאים הראו כי אכילת שתי מנות של דגים או יותר בשבוע מעלה מעט את הסיכון לסוכרת.
תזונה היא גורם מפתח במניעת התפתחות סוכרת בקרב אנשים בוגרים, אך הדרך בה הצריכה של חומצות שומן אומגה-3 משפיעה על הסיכון לסוכרת עדיין לא ברורה. החוקרים, מבית הספר לרפואה הארוורד שבבוסטון, ניסו להסביר אותה. את הממצאים פרסמו בעיתון האמריקני לתזונה רפואית.
הם בדקו את הקשר בין צריכת דגים וחומצות שומן אומגה-3 להתפתחות סוכרת בקרב 152,700 נשים שלקחו חלק במחקר מקיף בשם "Nurses' Health Study" ובקרב 42,504 גברים שלקחו חלק במחקר תחת השם "Health Professionals Follow-Up Study".
בסך-הכל, 9,380 מקרים של סוכרת (שהחלה בגיל מבוגר) התפתחו בקרב הגברים במהלך 18 השנים של המעקב.
לאחר שלקחו בחשבון גורמים כמו סגנון חיים וגורמים תזונתיים אחרים, בנוסף למשקל גוף, להיסטוריה משפחתית ולסוכרת, וכן לגיל המעבר ולשימוש בהורמונים, צוות החוקרים זיהה עלייה בסיכון לסוכרת בכל הקבוצות שצרכו רמות גבוהות של חומצות שומן אומגה-3.
סוכרת הייתה שכיחה פי 1.17 בקרב אנשים שאכלו דגים פעמיים עד ארבע פעמים בשבוע, ופי 1.22 בקרב אלו שאכלו דגים חמש פעמים בשבוע או יותר, יחסית לאלו שאכלו כמויות קטנות יותר של דגים.
החוקרים הדגישו, כי מספר מחקרים הראו השפעות מועילות לדגים ולחומצות שומן אומגה-3 על גורמי סיכון מרובים הקשורים לסוכרת ולמחלות לב - התוצאה העיקרית של הסוכרת. לכן הם מאמינים כי נדרש מחקר נוסף שיגלה את הרלוונטיות הקלינית של ממצאי המחקר הנוכחי ויקבע מה הם המנגנונים העומדים מאחורי הראיות לכך שצריכה גבוהה של דגים עלולה להעלות את הסיכון לסוכרת.

תאריך:  15/10/2009   |   עודכן:  15/10/2009
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
דגים בארוחת הערב - מעלים את הסיכון לסוכרת?
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אלון רוזנבלום
סרט האימה דל התקציב של הבמאי אורן פלי הצליח להתברג בסוף השבוע האחרון לרשימת שוברי הקופות בארה"ב
רנית נחום-הלוי
עקב לחץ משרד הביטחון: בוטלה התוכנית החדשה לבניית מגדלים בני 43 קומות - ייבנו 3 מגדלים בני 25 קומות ובהם 387 דירות
עופר וולפסון
ד"ר רובי נתנזון, מנכ"ל מרכז מאקרו, מאשים את האוצר והממשלה בניסיון להסית את הציבור נגד העובדים הזרים    לדבריו, מהגרי העבודה מעולם לא תפסו מקומות עבודה של ישראלים ובכל העולם הם תופסים כ-10% מכוח העבודה, וכך גם בישראל
גלית יצחק
איתן נצ'ין היה בסכנת חיים לאחר שהוכש על-ידי נחש צפע בקרסולו    לאחר שעבר ניתוח דחוף וסדרת טיפולים הסכים להצטלם עם נחש מסוג פיתון    [לא חושש / צילום: רענן טל]
ליבי בגנו
הבוץ אליו נהנית ההפקה להשליך את המתמודדים בכל הזדמנות שניתנת לה, מסמל באופן מובהק את איבוד הכיוון המוחלט שהעונה הנוכחית נקלעה אליו    מי שהבין על מה היה הפרק של אמש שירים את היד
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il