X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
אנשים רבים שיכולים ליהנות מהיתרונות של הטיפול בתרופות נוגדות דיכאון מעולם לא ניסו את השימוש בהן, לעיתים קרובות בגלל החשש והמושגים המוטעים לגבי תרופות אלו
▪  ▪  ▪
לא צריך לסבול [צילום: AP]
תרופות נוגדות דיכאון: להתמודד עם תופעות הלוואי
יפעת גדות
גם אם תופעות הלווואי אינן נעלמות, אפשר למצוא דרכים להתמודד איתן * אל תפסיקו לקחת את התרופות ואל תפחיתו את המינון ללא שאתם משוחחים עם הרופא
לרשימה המלאה

דיכאון - לקחת את השליטה לידיים
יפעת גדות
דיכאון יכול לגרום לכם להרגיש חסרי כוח, אך נטילת האחריות על הטיפול היא דרך אחת להרגיש שוב בשליטה
לרשימה המלאה

בשילוב עם ייעוץ, תרופות נוגדות דיכאון הן חלק שכיח בטיפול בדיכאון, והן בדרך כלל יעילות. ששה מכל עשרה בני אדם המטופלים בתרופות נוגדות דיכאון מדווחים על הרגשה טובה יותר כבר לאחר התרופה הראשונה שניסו. במידה שהתרופה הראשונה אינה עוזרת, התרופה השנייה או השלישית בדרך כלל יעזרו. רוב האנשים מגלים בסופו של דבר את התרופה המתאימה להם. למרות זאת, אנשים רבים שיכולים ליהנות מהיתרונות של הטיפול בתרופות נוגדות דיכאון מעולם לא ניסו זאת, לעיתים קרובות בשל החשש והמושגים המוטעים לגבי תרופות אלו.
הנה שמונה חששות נפוצים לגבי תרופות נוגדות דיכאון, כמו גם עובדות שיכולות לעזור לכם להחליט אם תרופות נוגדות דיכאון יכולות להיות הטיפול המתאים עבורכם:
  • החשש: תרופות נוגדות דיכאון יגרמו לכם לשכוח מהבעיות במקום להתמודד איתן
העובדה: תרופות נוגדות דיכאון אינן גורמות לכם לשכוח מהבעיות, אך הן יכולות להקל עליכם להתמודד איתן. דיכאון יכול לעוות את התפיסה לגבי הבעיות ולכלות את האנרגיה הנדרשת להתמודדות עם נושאים קשים. רופאים ומטפלים רבים מדווחים כי תרופות נוגדות דיכאון עוזרות למעשה למטופלים להתקדם בטיפול.
  • החשש: תרופות נוגדות דיכאון משנות את האישיות או הופכות את המשתמש ל'זומבי'
עובדה: כאשר השימוש נעשה בצורה נכונה, תרופות נוגדות דיכאון אינן משנות את האישיות. הן יעזרו לכם להרגיש כמו עצמכם שוב ולחזור לרמת התפקוד הקודמת (אם אדם שאינו סובל מדיכאון משתמש בתרופות נוגדות דיכאון הן אינן משפרות את מצב רוחו או את רמת תפקודו). לעיתים נדירות, אנשים חווים תחושת אפטיה או חוסר רגישות כשהם נוטלים תרופות נוגדות דיכאון מסוימות, ובמקרים כאלו, החלפה לסוג שונה של תרופות יכולה לעזור.
  • החשש: שימוש בתרופות נוגדות דיכאון גורם לעלייה במשקל
עובדה: כמו כל התרופות, לתרופות נוגדות דיכאון יש תופעות לוואי, ועלייה במשקל יכולה להיות אחת מהן. תרופות נוגדות דיכאון מסוימות יכולות לגרום לעלייה במשקל יותר מאחרות, ואחרות יכולות לגרום למעשה דווקא לירידה במשקל. אם אתם מוטרדים מכך, שוחחו על כך עם הרופא.
  • החשש: התחלת השימוש בתרופות נוגדות דיכאון מאלץ את המטופל להשתמש בהן לכל חייו
עובדה: רוב המשתמשים בתרופות נוגדות דיכאון צריכים לקחת אותן ברציפות 9-6 חודשים - ולא בהכרח כל החיים. ברגע שהתרופה מחזירה את הדיכאון לשליטה, אפשר לעבוד יחד עם הרופא כדי להחליט מתי להפסיק את הטיפול ואז להוריד את המינון בהדרגה. הפסקת הטיפול באופן פתאומי עלולה לגרום לבעיות כמו כאבי ראש, סחרחורות ובחילה.
  • החשש: תרופות נוגדות דיכאון הורסות את חיי המין
עובדה: תרופות נוגדות דיכאון יכולות להשפיע על התפקוד המיני. הבעיה היא בדרך כלל קושי להגיע לאורגזמה ולא היעדר תשוקה. אך מאחר שהדיכאון עצמו פוגע בחשק המיני, תרופה המקלה על הדיכאון יכולה דווקא לשפר את חיי המין. כמו לגבי תופעות לוואי אחרות, תרופות נוגדות דיכאון מסוימות יכולות לגרום לבעיות מיניות יותר מתרופות אחרות.
  • החשש: תרופות נוגדות דיכאון הן תרופות יקרות ולא תמיד ממומנות על-ידי קופות החולים
עובדה: תרופות נוגדות דיכאון ממומנות בדרך כלל על-ידי קופות החולים, אך עלות השימוש בתרופות אלו יכולה להשתנות בהתאם למינון, לסוג התרופה, ואם היא זמינה בצורתה הגנרית.
  • החשש: שימוש בתרופות נוגדות דיכאון הוא סימן לחולשה
עובדה: בדומה למצבים רפואיים כמו סוכרת או רמות כולסטרול גבוהות, דיכאון רציני הוא מצב שלעיתים קרובות מגיב לטיפול תרופתי. כאשר דיכאון פוגע ביכולת לתפקד באופן נורמלי, הפנייה לטיפול אינה סימן לחולשה, היא סימן לטיפול עצמי טוב.
  • החשש: תרופות נוגדות דיכאון מעלות את הסיכון להתאבדות
עובדה: מחקרים שנעשו בשנים האחרונות העלו את החשש כי תרופות נוגדות דיכאון עלולות להעלות את הסיכון להתאבדות בקרב ילדים, מתבגרים ואנשים צעירים. לדוגמא, סקירה שפורסמה בעיתון הרפואה הבריטי (BMJ) ב-2009, וניתחה נתונים של 372 מחקרים שכללו קרוב ל-100,000 איש שהשתמשו בתרופות נוגדות דיכאון, הראתה כי בהשוואה לפלצבו (תרופת דמה שאינה מכילה חומר רפואי אך מבחינה פסיכולוגית משפיעה כתרופה), השימוש בתרופות נוגדות דיכאון נמצא קשור לעלייה קטנה בסיכון למחשבות אובדניות אצל ילדים ואנשים צעירים מסוימים, אך לא היה לו השפעה על הסיכון בקרב אנשים בני 25 עד 64 והוא הוריד את הסיכון אצל בני 65 ויותר.
בשנת 2004, ה-FDA (מינהל המזון והתרופות האמריקני) דרש מיצרני התרופות נגד דיכאון לשנות את התוויות שעל התרופות כך שיכילו אזהרת קופסה שחורה (האזהרה החמורה ביותר) לגבי סיכונים אלו.
מחקרים אחרים מציירים תמונה אחרת. מחקר שנעשה בשנת 2006 ופורסם ב-"PLoS Medicine" הראה כי שימוש בתרופות נוגדות דיכאון הציל אלפי חיים. נתוני המחקר הראו כי שיעור ההתאבדויות בארצות הברית היה יציב למדי ב-15 השנים שקדמו לשימוש הנרחב בתרופה נוגדת דיכאון פלוקסטין (פרוזק) ואז ירד בצורה דרמטית ויציבה לאורך 14 שנה, כשמכירות התרופה עולות. צוות החוקרים גילה השפעה חזקה במיוחד בקרב נשים.
השורה התחתונה: ללא קשר לגיל או למין, חשוב לגשת לרופא מיד אם מתפתחת נטייה למחשבות אובדניות או אם אתם עדים למחשבות כאלו אצל אנשים אחרים.

תאריך:  21/10/2009   |   עודכן:  21/10/2009
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
תרופות נוגדות דיכאון: חששות ועובדות
תגובות  [ 3 ] מוצגות  [ 3 ]  כתוב תגובה 
1
הנושא הינו חרב פיפיות
נוטל סרוקסט  |  22/10/09 10:54
2
תגובה
דוד_33  |  23/10/09 09:11
3
התרופות משנות את חיים
מאושרת  |  4/01/10 09:26
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות
יפעת גדות
מעל 450 מיליון בני אדם מושפעים ישירות מהפרעות או מנכויות מנטליות    דיכאון שכיח הרבה יותר מאיידס או סרטן    כ-800,000 בני אדם מבצעים התאבדות בכל שנה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il