X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
כך מפרסמת האגודה הישראלית לסוכרת 1 מתוך 7 ישראלים סובל מסוכרת וממצבי פרה-סוכרת חולי סוכרת הינם בעלי סיכוי של פי 4-2 למחלות לב וכלי דם לקראת יום הסוכרת הבינלאומי
▪  ▪  ▪
לעצור את המגיפה [צילום: AP]

סוכרת הינה "הרוצח השקט" המודרני, בעטייה מת כל 10 שניות חולה סוכרת ושני חולים נוספים מאובחנים. מדי שנה מתים כ-4 מיליון חולים מסוכרת ומסיבוכיה. קצב זה צפוי לעלות ב-25 אחוזים נוספים במידה שלא ייעשה דבר על-מנת לעצור את המגיפה. כך עולה מנתונים שהציגה האגודה הישראלית לסוכרת, לקראת יום הסוכרת הבינלאומי שיתקיים בשבת (14.11.09).
לקראת יום הסוכרת התכנסו מספר מומחים ברפואת הסוכרת על-מנת לדון בהעלאת המודעות למחלת הסוכרת, המוגדרת כמגיפה ואשר זכתה לכינוי המגיפה של המאה ה-21, ולחשיבות הטיפול המוקדם בה.
במהלך הכינוס, הוצגו נתונים נוספים המראים כי ישנם יותר מ-240 מיליון חולי סוכרת ברחבי העולם וכן מדי שנה נוספים 7 מיליון חולי סוכרת למעגל. בישראל, הנתונים מראים כי ישנם כמיליון חולים - אחד מתוך שבעה ישראלים סובל מסוכרת וממצבי פרה-סוכרת.
עוד עולה מהנתונים, כי בעקבות המחלה דווח על יותר ממיליון קטיעות רגליים בשנה. הנתונים מראים כי סוכרת היא הגורם המוביל בעולם לעיוורון וכן הגורם העיקרי לאי-ספיקת כליות ולדיאליזה. חולי סוכרת הינם בעלי סיכוי של פי שניים עד ארבעה למחלות לב וכלי דם.

"אנו צפויים למחסור הולך וגדל באמצעי טיפול"

"מתוך מאות מחלות קיימות, רק מחלה אחת 'אוכלת' למעלה מרבע מההוצאה הלאומית לבריאות בכל המדינות המפותחות. אם המגמה הנוכחית של עלייה מתמדת בהיארעות סוכרת לא תיבלם, אנו צפויים למחסור הולך וגדל באמצעי טיפול ולנסיגה באיכות ובזמינות שירותי הרפואה שלא יצליחו להדביק את הצרכים ההולכים וגדלים". כך אמר פרופ' מוטי רביד, יושב-ראש האגודה הישראלית לסוכרת ומנהל בית החולים מעייני ישועה.
לדבריו, "אוכלוסיית העולם המערבי כולו, כולל בישראל, נמצאת במאזן קלורי חיובי, כלומר, אוכלת יותר משהיא מוציאה. העשירונים העליונים במדינות המתפתחות הולכים ומצטרפים לחגיגה. שפע המאכלים, הגירוי המתמיד הנוצר על-ידי הפרסומת הישירה והעקיפה, צורות הבילוי המתרחשות יותר ויותר סביב אוכל, הזיהוי של אוכל טוב עם איכות חיים והרפלקס המותנה הנוצר בגיל הרך של ממתק או מאכל טעים כפרס או כביטוי לאהבת-אם, כל אלה מקבעים בנו את האוכל לא רק כצורך, אלא בעיקר, כביטוי להצלחה או להנאה. מגמה זו מביאה לכך שכיום למעלה ממחצית האוכלוסיה בארץ סובלת מעודף משקל וקרוב לשליש הם שמנים ממש".
"זו משימה לאומית שמערכת הבריאות לבדה אינה מסוגלת לשאת בה. על-מנת לגדל כאן דורות של ילדים וצעירים בריאים נדרשת תוכנית מתואמת שייקחו בה חלק מערכת החינוך, החל מהגנון ועד לסיום התיכון, מערכת הבריאות, משרד המסחר והתעשיה, הרשויות המקומיות, הצבא, תעשיית המזון לסוגיה ואחרון וחשוב ביותר, אמצעי התקשורת", אמר פרופ' מוטי רביד.

הקשר בין השמנה לסוכרת

ד"ר דרור דיקר, מנהל מחלקה פנימית ומרפאת השמנה בבית החולים השרון בפתח תקוה, דיבר על הקשר הישיר של ההשמנה לסיכון לחלות בסוכרת ולהאיץ בהתפתחותה.
מנתונים שהציג ד"ר דיקר עולים הממצאים הבאים: במדינות המפותחות, קרוב ל-90% ממקרי סוכרת סוג 2 ניתנים לייחוס לעליית משקל, 100% מכלל הנשים בעלות BMI>35 יחלו בסוכרת, השמנה מגבירה את העמידות לאינסולין ובכך מאיצה התפתחות סוכרת סוג 2, שני שליש מחולי סוכרת סוג 2 הינם בעלי משקל עודף וכשליש הינם שמנים.
עוד עולה מהנתונים, כי מתוך חשש להיפוגליקמיה, סוכרתיים לעיתים יאכלו קלוריות עודפות וישמינו מכך. כמו-כן, שיפור המאזן המטבולי בעקבות הטיפול בסוכרת, מביא באופן פרדוקסלי להפחתה בהוצאה קלורית ולהשמנה.
ד"ר דיקר מציין, כי "התקדמות סוכרת מסוג 2 מאופיינת על-ידי הירידה בתפקוד תאי הבטא (אלו המייצרים את האינסולין בלבלב) והידרדרות בשליטה ברמת איזון הסוכר בדם. הבעיות האלו ממשיכות כיום למרות הטיפול הנרחב במחלה באמצעות תרופות פומיות (הניתנות דרך הפה) אנטי סוכרתיות. למעשה, הטיפול הזמין כרגע יכול להעלות את הסיכון להשמנה ולהיפוגליקמיה".

תרופות מהדור החדש

פרופ' איתמר רז, יושב-ראש המועצה הלאומית לסוכרת ומנהל יחידת הסוכרת בבית החולים הדסה עין-כרם בירושלים, אמר כי "מעל 50% מהחולים אינם מגיעים ליעדי האיזון. הטיפול הקיים אינו מצליח לעצור את הידרדרות הסוכרת, רוב הטיפולים הקיימים גורמים לעלייה במשקל לאורך זמן ואינם מצליחים לעצור את העלייה בלחץ הדם והתמותה ממחלות הלב".
לדבריו, "התרופות המקובלות כיום משמשות למעשה מעין חרב-פיפיות - זאת כאשר מחד הן מורידות את הסוכר, אך מאידך מביאות להשמנה וגורמות להיפוגליקמיה וכך נוצר מעגל סגור ולא יעיל של הטיפול במחלה. הסיבה לכך נעוצה בקושי הבסיסי של תרופה חיצונית/טיפול חיצוני לחקות את דרך פעולתו של הלבלב ויכולת הניטור העצמית שלו".
תרופות חדשות
עם זאת, פרופ' רז דיבר בכינוס על תרופות מהדור החדש ובראשן ההורמון GLP-1, אשר מביאות בשורה אופטימית. הורמון GLP1 מגיע ללבלב וגורם לו גם לייצר ולהפריש יותר אינסולין. ההורמון הטבעי GLP-1 הינו בעל השפעה ישירה על מנגנונים פיזיולוגיים רבים בגוף האדם והשפעתו היא רב-מערכתית.
המנגנון של פעילות ה-GLP-1 מציע פתרון שלא היה בנמצא לחולי סוכרת מסוג 2 שהטיפולים הישנים לוו בסיכון מוגבר להיפוגליקמיות, עלייה במשקל, עלייה ברמות סוכר לאחר הארוחות ואובדן יעילות הטיפול לאורך זמן.

תאריך:  05/11/2009   |   עודכן:  05/11/2009
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
כל 10 שניות מת בעולם חולה סוכרת
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
מי שואומר שמשמינים מסכרת -משקר
אחת שיודעת!  |  5/11/09 19:12
2
צודקת לגמרי
אוסי_בת  |  9/11/09 11:14
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ספי קיני
במסגרת התוכנית תזרים החברה עוד כ-300-250 מיליון דולר לצים    בנוסף, החברה לישראל תעמיד לצים רשת ביטחון של 50 מיליון דולר
מערכת סרט
אחד הסרטים שהכי מצפים לו בימים אלו הוא האפוס הענקי של רולנד אמריך ("היום השלישי") 2012    אנחנו נזכה לראות את הסרט בישראל בסוף השבוע הבא (ה-12.11) האמריקנים ושאר העולם, יום אחרינו
יפעת גדות
אכילה מהירה מדי מגבילה שחרור הורמונים במעיים המעוררים את תחושת השובע וכך גורמת לאכילת יתר
אלעזר לוין
רואת החשבון לי דגן ממשיכה בקו של המפקח על הביטוח, ומטיחה ביטויים קשים כלפי חברות הביטוח    סוכנים: בושה שהיא מדברת כך
יפעת גדות
החל מהשבוע יחוסנו אנשי צוות ודיירים ברמת סיכון גבוהה במסגרות לאנשים עם פיגור שכלי, נכים ואוטיסטים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il