X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
ארבעה חודשים אחרי שבילו שם את ליל הכלולות שלהם, חזרו בועז פורמן ואשתו ל'שיזן' את הארוחה המצוינת והשירות הכי טוב בעיר הם לא ישכחו הרבה זמן
▪  ▪  ▪
[צילום: שיזן]

לפני קצת יותר מארבעה חודשים זה קרה. אני ואהובת לבי צעדנו אל עבר חופה גדולה, ענדנו טבעות מוזהבות זה לזו ונשבענו לאהוב עד שהמוות (או משהו גרוע ממנו) יפריד בינינו. אחרי שהרגע המלחיץ בחיי - שבירת הכוס - עבר בשלום, התפנינו לשתייה מרובה, ריקודים והקפדה על הקלישאה הנכונה כי החתן והכלה לא אוכלים שום דבר בזמן החתונה.
החתונה הסתיימה בסביבות 2:00 בלילה, ולאחר העמסת האוטו במתנות, צ'קים וכתובה כדת משה וישראל, דהרנו אל עבר בית מלון-ספא על חוף הרצליה פיתוח, 'שיזן' שמו, כדי להירגע מהיום המפרך והערב האלכוהולי שעברנו ולבלות את הלילה הראשון שלנו כבעל ואישה מוקפים באוכל טוב, בריכה רטובה ומיטה רכה במיוחד.
כשהתעוררנו למחרת, בסביבות 13:00 בצהריים, הבנו שאת ארוחת הבוקר המפנקת פספסנו ושמנו פעמינו אל עבר מיטות המסאז'ים והבריכה, תוך הדחקת הרעב עד כמה שניתן. כשחזרנו הביתה, מרוצים אך רעבים, מיהרנו לחומוסייה הקרובה ומילאנו ליבנו מסבחה טובה. את שיזן זכרנו כפנינת חן וכמלון בו התחלנו באמת את חיינו החוקיים יחדיו.
השבוע אשתי ואני חזרנו. לא לחדרים הגדולים, לבריכה הענקית או לספא האלוהי, אלא ל'שיזן בר', הבר-מסעדה שנמצא בתוך בית המלון. חיוך רחב נמרח על פנינו בזמן שנכנסנו אל הלובי המרהיב, אך בד-בבד עלו בנו חששות קלות בנוגע לחוויה הקולינרית אותה אנו עומדים לעבור. לאוכל של בתי מלון יצא שם רע עם השנים, ולא רצינו שהזיכרונות מאותו לילה חד פעמי ייהרסו.
החששות הופרכו כבר עם כניסתנו לבר, כאשר ניסן, מנהל המקום, קיבל את פנינו בחיוך נעים והושיב אותנו בשולחן הצמוד לחלון גדול ממנו ניתן להשקיף על הים. תשעה שולחנות, חמישה מקומות על הבר, נוף לים ותחושה של פרסטיז' באוויר, זה מה שיש. ניסן לבש חליפה, כזו שרואים רק במסעדות יוקרה אמיתיות ובמסעדות שבבתי מלון, והבנו שאנו עומדים לחוות ארוחה באווירה שונה מזו הניתנת במסעדות רגילות.
התחלנו עם השקת שתי כוסות מרלו 'בן עמי' של יקב סגל (25 שקל לכוס) והבטנו בתפריט. בשיזן העדיפו להציג תפריט מצומצם של מנות כשרות ואיכותיות במיוחד, מאשר תפריט רחב וגדול הכולל מנות טובות לצד בינוניות. המטבח מציע מעין פיוז'ן של מנות מוכרות עם טוויסט אסיאתי כלשהוא, ההופך אותן למקוריות וטעימות להפליא. לחם הבית עם טפנד עגבניות וטפנד זיתים שליווה את הלגימות הראשונות של היין היה חמים וטעים והכין את הקיבה לקראת הבאות.
ניסן החביב, יחד עם אמיר, המלצר ששירת אותנו לאורך כל הערב והדגים שירות אישי ומקצועי מהו, הגישו לשולחננו שלוש מהמנות הראשונות של המסעדה: 'סלט שיזן' (45 שקל) - עלי בייבי ורצועות גזר ברוטב שומשום עדין - היווה פתיח מרענן ומתקתק; 'סימפוניית פטריות צרובות' (48 שקל) הכילה שלל פטריות צרובות בשומשום ורוטב סויה שספגו מטעמי הרוטב העשיר והיו עסיסיות ומצוינות; ו'המנה המשולבת' (48 שקל), הכוללת שני אמפנדס בסלסה פיקנטית, צמד ספרינגרול ברוטב חמוץ-מתוק וזוג צ'וריסוס שמנוניים, הייתה נהדרת והצליחה לתת טעם אסיאתי למנות העולם הגדול.
לאחר שהתגברנו על הראשונות, שגודלן העצום לא פגם באיכותן, ציפינו בחיכוך ידיים לעיקריות. האם יצליח המטבח להתעלות על עצמו ולהוציא גם עיקריות משובחות? בדקות הספורות שחלפו בין הראשונות לעיקריות, הגיש לנו אמיר שתי כוסיות של קוקטייל 'וו-וו', המכיל וודקה, שנפס אפרסק ומיץ חמוציות, ממש כמו בשנות ה-90 העליזות. האלכוהול עלה לראש והקרירות שבו עוררה בקלילות את התיאבון לקראת הבאות. והבאות הגיעו, ובגדול.
שלוש חתיכות של קבב ביתי (88 שקל), שנעוצות בכל אחת מהן מקל קינמון, הוגש בליווי פירה שורשים מתקתק ורך מבטטות ותפוחי אדמה. הקבב היה מתובל היטב, הבשר פורק ממקל הקינמון בתאווה והפירה היה מצוין, בהתחשב בעובדה שבשל כשרות המקום לא הכיל חמאה. פרגית צרובה (88 שקל), שהוגשה ברוטב סאטה (תערובת של חלב קוקוס ובוטנים), הייתה עסיסית ורכה, והייתה כל כך טובה, עד שאפילו הקינואה האדומה שעמדה בביישנות בצד נטרפה עד תום. על פילה הבקר (120 שקל) בליווי אורז בר וגבעולי אספרגוס צרובים לא ארבה במילים, ורק אציין כי מדובר בפילה הבקר המושלם שבא אל קרבינו.
בין נשימה לנשיפה הבטנו מסביב. השעה הייתה 20:30 והמקום החל להתמלא בזוגות, אנשי עסקים ובאורחי המלון. המוזיקה השקטה ליטפה את האוויר והרגשנו ברומנטיקה ממש כמו אז, לפני ארבעה חודשים. מבט אל עבר הים הקרוב הביא למסקנה שסערה הולכת ומתקרבת, עת הגלים הכו בחוף בחוזקה. אך לנו לא היה אכפת. נמרחנו על הכסא והחזקנו ידיים בהתרגשות.
כשאמיר הניח מולנו צלחת גדולה ועליה מרנג (35 שקל) של שכבות אלפחורס, טופי וקציפת אגוזים, כשלצידו כדור ענק של סורבה פירות יער, ניסינו למצוא את זווית הישיבה הנכונה כדי לא לגרום לקריסת הכסא מעודף המשקל. מצאנו. המרנג היה משובח והסורבה אפילו יותר. ככה ראוי לסיים ארוחה.
נפרדנו מניסן ואמיר ומהשירות הכי טוב בחוף הרצליה, ויצאנו אל עבר הרוח הסוערת והגשם שהחל להכות במדרכה. בחוץ, ליד האוטו נטול המתנות, הצ'קים והכתובה, הישרנו מבט אחרון אל עבר המלון וחייכנו. בינינו? ידענו ששיזן לא יאכזב אותנו.

תאריך:  20/12/2009   |   עודכן:  20/12/2009
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יונתן שרון
תשע לפנות בוקר, יונתן שרון עצבני ורוצה לחזור לישון    צריכה להיות סיבה באמת טובה כדי לשכנע אותו להיות ער בשעה כזו    מזל שיש אחת כזו: ארוחת בוקר ב'מזרין'    בוקר טוב אדון שרון!
אלעזר לוין
רכשו 2,100 מ"ר משרדים ו-1,100 מ"ר חנויות במרכז ראשון לציון    מרפאת שורש שנקלעה לקשיים תהפוך לבית רופאים    איזנברג אינו שותף בעסקה
מאיה שני
באי בית כנסת בלוס אנג'לס, שהגיעו כדי לחגוג את היום האחרון של חנוכה ביום שישי, נתקלו בקבוצת מפגינים ניאו-נאצים    האירוע השלישי מזה מספר חודשים
ספי קיני
ברק: "מצרים היא שחקן מרכזי באזור ומעורבת עמוק בכל ההיבטים של השיח האזורי"    הפגישה עם ראש המודיעין המצרי ארכה למעלה משעה    במשך חצי שעה דנו השניים בארבע עיניים
מחלקה ראושנה
זכרונות ילדות, רשמים היסטוריים ובית יתומים לילדים מיוחדים הם הנושאים המרכיבים את תערוכת היחיד הראשונה של הצלמת נוגה שטיינר
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il