שרף מעצים הגדלים במזרח התיכון - הידוע בשמו מור - יכול לעזור ולהוריד את הכולסטרול "הרע". אלו ממצאי מחקר חדש.
עורכי המחקר הסבירו כי השרף יכול לשמש בשילוב עם חומרים צמחיים אחרים כדי לשפר את בריאות הלב, למרות שעדיין לא ברור באיזו דרך ניתן יהיה לצרוך אותו, ולכך נדרשים מחקרים נוספים.
במסגרת המחקר, שפורסם ב-Journal of Food Safety, Nutrition and Public Health, חוקרים מאוניברסיטת עבד אל-עזיז שבסעודיה כתבו כי המור משמש מזה שנים רבות כטיפול רפואי לכאבי גרון, לגודש באף, לחתכים ולכוויות.
החוקרים האכילו חולדות בשרף, יחד עם חומרים צמחיים אחרים שנבדקו, וגילו כי רמות הכולסטרול "הרע" ירדו ורמות הכולסטרול "הטוב" עלו.
בעולם העתיק שימש המור לקטורת וכן ערבבו אותו עם שמן ליצירת שמן משחת קודש. המור ידוע גם כאחת מהמתנות של האמגושים, שלושת החכמים שבאו לירושלים להשתחוות לישו הילד, יחד עם הזהב והלבונה.