1.
עור הדג: עור הדג צריך להיות מבריק, לח ומעט רירי;
2.
בשר הדג גמיש אך נוקשה: ליחצו באמצעות האצבע על עורו של הדג, וודאו שלא נוצרה בו גומה ושהוא נשאר מתוח;
3.
צבע הזימים: הזימים צריכים להיות אדומים;
4.
לבחון את עיני הדג: כאשר אתם בוחרים דג, ודאו שעיניו אינן עכורות, אלא נוצצות ומבריקות;
5.
ריח הדג: שימו לב לריח הדג. ריח לא נעים מעיד על אי-טריות;
6.
אחסון הדג במקרר ולא במקפיא: ודאו שהדג אוחסן במקרר, מכוסה בפתיתי קרח השומרים על הקור, אך לא מקפיאים אותו;
7.
היכן ניתן לרכוש דג: עדיף תמיד לרכוש דגים טריים בחנויות או ברשתות שיווק הנמצאות בפיקוח משרד הבריאות;
8.
היכן מומלץ לנקות את הדג: לא מומלץ לנקות את הדגים לבד, אלא עדיף לדרוש מהמוכר לעשות זאת בעת הקנייה;
9.
עד מתי ניתן לאחסן את הדג: אם אתם לא אוכלים את הדג ביום הקנייה, אחסנו אותו במקרר בשקית ניילון סגורה למשך שלושה-ארבעה ימים או במקפיא לתקופה ארוכה יותר.