בחודש ממוצע צורך הישראלי כ-900 גרם דגים. הממוצע השנתי של צריכה לנפש של דגים בישראל עומדת על 11 ק"ג, לעומת מדינות הים התיכון הצורכות בממוצע 20 עד 40 ק"ג לנפש. ביפן נצרכים מדי שנה לא פחות מ-60 ק"ג דגיש לנפש ואילו האמריקנים מסתפקים רק ב-6 עד 7 ק"ג לנפש לשנה. בישראל, מזנקת צריכת הדגים בחודשים תשרי וניסן - חודשי ראש השנה ופסח - לכמעט פי חמישה מאשר בחודש רגיל.
על-פי נתוני משרד החקלאות, בשנת 2008 צרכו הישראלים כ-75,000 טון דגים, מהם כ-25,000 טון מייצור מקומי וכ-50,000 טון מייבוא (ברובו קפוא). הייצור המקומי של הענף נחלק לשלושה מקורות: הרוב המוחלט מגיע מבריכות דגים (כ-19,000 טון), והשאר מדייג (כ-4,000 טון) וחקלאות ימית (2,000 טון).
ומהו הדג המועדף על החיך הישראלי? רוב הישראלים מעדיפים דגי אמנון, מהם נרכשים כ-8,000 טון לשנה. במקום השני נמצא הקרפיון (כ-6,800 טון לשנה), דניס (כ-2,200 טון), בורי (כ-2,160 טון), כסיף (כ-1,250 טון), סרדין כנרת (כ-440 טון), פורל (כ-430 טון) ובאס (כ-150 טון).