X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
יפעת גדות עיתונאית עיתונות זהב בע"מ
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב
הטכנולוגיה מאיימת על פרטיותינו

בקרוב: עולם בלי סודות

העולם הטכנולוגי העתידי לכשעצמו עלול להקנות יכולות הפוגעות בפרטיות מחד, ומאידך מתפתחים צרכים, במיוחד בתחום הביטחון, המובילים לכך שיש להתערב או לפגוע בפרטיות של אנשים אם רוצים להשיג ביטחון מוגבר
▪  ▪  ▪
האזנה מעבר לקירות

המרכז לחיזוי טכנולוגי באוניברסיטת תל אביב קיים (יום ג', 26.1.10) כינוס מומחים שמטרתו לבחון את ההשפעה של טכנולוגיות עתידיות ששימוש בהן עלול להביא לפגיעה בפרטיות.
מנהל המרכז, ד"ר יאיר שרן, מונה חלק מהתרחישים שיידונו בכנס כמו פענוח מחשבות באמצעות מחשב, ניתוח גנטי מבלי שהאדם ידע על כך וטכנולוגיות נוספות המאיימת על פרטיותנו.
לדברי ד"ר שרן, בפתח ממתינות טכנולוגיות רבות בתחום הביטחוני שיאפשרו למשל לראות ולהאזין מעבר לקירות, להחביא מיקרופונים וציוד עיקוב ננומטרי כמעט בכל מקום, לאסוף מידע גנטי על אנשים ללא ידיעתם ועוד.
"זה יכול להביא לתסריט פרא - עולם ללא סודות, מונח שטבע פרופ' ניב אחיטוב (שותף נוסף למחקר) בספר שכתב על עתיד האינפורמציה. תרחיש פרא הוא תרחיש שהוא אפשרי בסיכוי נמוך אבל יש לו משמעות והשפעה חברתית גדולה מאד. זה תסריט מטריד ויש להיערך אליו.
במחקר ובסמינר ייבחנו תרחישים טכנולוגיים שונים שמשקפים התפתחויות טכנולוגיות עתידיות אשר עשויה להיות להם השפעה על עתיד הפרטיות. תסריט בו תהיה בקרה ביומטרית כוללת על האוכלוסיה מצד השלטונות הינו תסריט בעל סיכוי מימוש גבוה ובעל השפעה רבה על תפיסת הפרטיות. מאידך תסריט בו ניתן יהיה לפענח מחשבות נראה כיום בעל סיכוי התממשות נמוך אך גם לו השפעה כבדה על פרטיות ויש אומרים קץ עידן הפרטיות. המחקר עצמו יבחן התפתחויות בתחומי ננוטכנולוגיה, ביוטכנולוגיה, טכנולוגיות מידע, חקר המוח וקוגניציה תוך ניסיון לבחון את משמעותם לתפיסת הפרטיות בדורות הבאים.
כפי שראינו לאחרונה בהתנגדות העממית שקמה בארץ לנוכח חוק המאגר הביומטרי, פרטיות היא נושא רגיש. לדברי שרן, מנהל המרכז הבינתחומי לניתוח ותחזית טכנולוגית ליד אוניברסיטת ת"א (המרכז לחיזוי), הנושא יהפוך לרגיש עוד יותר עם הגעתן לבשלות של טכנולוגיות שונות שעלולות לפגוע בפרטיות.
אחת מהשערות המחקר היא שדור העתיד, החובש כיום את ספסלי בתי הספר וגדל אל תוך העולם הטכנולוגי העתידי, יתפוס את הפרטיות באורח שונה ועשוי להיות רגיש פחות לפגיעה בו.

האיזון המתאים

המרכז לחיזוי עומד בראש פרויקט חדש במסגרת תוכנית המסגרת השביעית למו"פ של האיחוד האירופי. פרויקט המחקר הוא חלק מחבילת פרויקטים במסגרת תוכנית המו"פ האירופית העוסקים בסוגיות של מדע וחברה.
פרויקט PRACTIS נועד לעסוק בשאלות הנוגעות להשפעת הטכנולוגיות החדשות על הפרטיות. כיבוד כבוד האדם וריבונותו, הטמעת סדר חברתי וסולידריות ופיתוח ושימוש ביתרונות של טכנולוגיות תוך מניעת השפעות שליליות אפשריות. הערכת הטכנולוגיות במבט בין תחומי ויצירת דיאלוג בין מדע וחברה הינם ממטרות המחקר.
ב-26 בינואר יגיעו לסמינר מיוחד נציגים מכל המוסדות השותפים בפרויקט ובהם בנוסף לחוקרים מהמרכז ומהאוניברסיטה (הפקולטה למשפטים ומכון נטויז'ן לחקר האינטרנט) גם נציגים מהאוניברסיטה הטכנית של ברלין, אוניברסיטת טורקו בפינלנד, האקדמיה למדעים של פולין, אוניברסיטת נאמור בבלגיה והמרכז הבינתחומי למחקר השוואתי במדעי החיים באוסטריה. המרכז לחיזוי מוביל כבר פרויקט אחר העוסק באיומי טרור עתידיים וההערכות הנדרשת למניעתם.
מטרת PRACTIS היא לגבש דרכים והמלצות כיצד להיערך לעידן של טכנולוגיות עתידיות ששימוש בהן עלול להוות פגיעה בפרטיות. הפרויקט יעסוק בהשפעת ההתפתחויות הטכנולוגיות העתידיות על תפיסת הפרטיות באירופה והמענה הנדרש לשינויים שיתרחשו בהיבט האתי והמשפטי כמו גם לשינויים בתחום המו"פ והחברה, אומר ד"ר שרן.
המניע של האירופים ליזום פרויקט כזה הייתה ההבנה שמחד העולם הטכנולוגי העתידי לכשעצמו עלול להקנות יכולות הפוגעות בפרטיות ומאידך שמתפתחים צרכים, במיוחד בתחום הביטחון, המובילים לכך שיש להתערב או לפגוע בפרטיות של אנשים אם רוצים להשיג ביטחון מוגבר. "המשימה תהיה למצוא את האיזון המתאים בין ביטחון ופרטיות".
"בפועל אנו רואים כל העת זליגה משמירה על פרטיות לכיוון של פגיעה בפרטיות". אומר ד"ר שרן. "באנגליה לדוגמה התקיים מאבק ארוך שלווה בהתנגדות ציבורית עזה להתקנת מצלמות אבטחה בכל פינת רחוב. היום, לאחר שהמצלמות הותקנו, הציבור התרגל לנוכחותם תוך אמון שמערכות האכיפה על הסדר הציבורי לא יעשו שימוש לרעה במידע שנאסף על האזרחים אלא רק ישתמשו בו כדי למנוע או לפענח מקרי פשע".
על המאגר הביומטרי שעבר בחוק לאחרונה אמר שרן כי מדובר בפשרה שתוביל לבסוף להקמת המאגר בהיקפו המלא. הסיכון לפריצתו ולשימוש לרעה במידע שייצבר בו אינו נמוך והוא יעלה עם הזמן ככל שהיכולת הטכנולוגית תתפתח. בהתאם יהיה צורך גובר והולך למגן את המאגר ולפקח עליו באורח הדוק, כדי למנוע זליגה של מידע לגורמים בלתי מורשים.
ציטוט בהשראת וינסטון צ'רצ'יל שנעשה בו שימוש על-ידי נתניהו באו"ם - "אל תנמנם בראותך טכנולוגיות מתפתחות כדי שלא תהיה מופתע".

תאריך:  26/01/2010   |   עודכן:  26/01/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אלעזר לוין
הדירות במגדלי היוקרה בצפון תל אביב נמכרו תוך 12 ימי עבודה
מאיה שני
אסטרונום בכיר מז'נבה מעריך כי עוד השנה נמצא כוכב לכת שקרוב דיו בגודלו לכדור הארץ ומאפשר חיים, זאת בזכות הטכנולוגיה המתקדמת הנמצאת בידינו
אלעזר לוין
קל יותר למכור דירות גדולות    התאוששות בשוקים בחיפה ובחדרה
מאיה שני
יותר חרדים מדווחים על אושר בנישואים מאשר עמיתיהם החילונים    הסקר כלל 3,670 משתתפים, רובם אמריקנים וכמה מהם מישראל ומבריטניה
עופר וולפסון
4 מתוך 8 מדדים כלכליים עיקריים אותם בוחן האוצר לקבלת תמונה על בריאות המשק הצביעו על שיפור ניכר בשנת 2009    הרעה חלה אשתקד רק בתחום יציבות המחירים ושוק העבודה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il