מאפה שמרים ופירות יבשים אישי (סינרול) לט"ו בשבט צימוקים ושקדים ברום, אגוזי מלך, משמש מיובש, עם קרם וניל.
מרכיבים לכ-20 יחידות.
לבצק: - 3 וחצי כוסות קמח לבן מנופה (500 גרם)
- 1 קוביה או שקית שמרית (50 גרם)
- חצי כוס סוכר לבן (100 גרם)
- רבע כוס שמן קנולה (50 מ"ל)
- עד שלושת רבעי כוס מים (150 מ"ל)
למלית: - ממרחית נוגט חלב או ממרח חלבה או ממרח שוקולד קנוי מוכן למילוי
- 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
- 1 כוס משמשים יבשים חתוכים לקוביות
אופן ההכנה 1. מכניסים את כל מרכיבי הבצק, פרט לשמן ולמים, לקערת מערבל. שמים עד לקבלת תערובת גסה ופירורית. מוסיפים את המים והשמן בהדרגה עד לקבלת בצק גמיש, עדין וקטיפתי.
2. משהים בקערה מכוסה כשעה.
3. משרים את הצימוקים והשקדים ברום.
4. מקמחים שולחן עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק (חצי ס"מ) ומורחים את קרם הוניל ומפזרים לפי הסדר הבא:
5. מגלגלים את הבצק לרולדה ופורסים פרוסות בעובי של כ-3 ס"מ.
6. מרפדים מגש אפייה בנייר אפייה ומניחים את העיגולים במרחק של 3 ס"מ זה מזה.
7. מתפיחים כשעה ומברישים בעדינות בביצה טרופה. אפשר לקשט עם פלחי שקדים.
8. אופים בתנור שחומם מראש ל-170ºC 20-15 דקות.
מצננים היטב על רשת ומפזרים אבקת סוכר או סירופ סוכר.