X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
[צילום: יח"צ]
מתכונים מיוחדים לט"ו בשבט
אם אתם מחפשים מתכונים מתקתקים, לרגל ראש השנה לאילנות, News1 אסף עבורכם מספר מתכונים מנצחים בתיאבון [מאפה שמרים / צילום: יח"צ]

מאפה שמרים ופירות יבשים אישי (סינרול) לט"ו בשבט
צימוקים ושקדים ברום, אגוזי מלך, משמש מיובש, עם קרם וניל.
מרכיבים לכ-20 יחידות.
לבצק:
  • 3 וחצי כוסות קמח לבן מנופה (500 גרם)
  • 1 קוביה או שקית שמרית (50 גרם)
  • 1 שקית משפר אפייה
  • חצי כוס סוכר לבן (100 גרם)
  • 2 ביצים (מספר 2)
  • רבע כוס שמן קנולה (50 מ"ל)
  • עד שלושת רבעי כוס מים (150 מ"ל)
למלית:
  • 1 כוס צימוקים
  • 1 כוס שקדים פרוסים
  • 3 כפות רום או ברנדי
  • ממרחית נוגט חלב או ממרח חלבה או ממרח שוקולד קנוי מוכן למילוי
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כוס משמשים יבשים חתוכים לקוביות
  • אבקת סוכר או סירופ סוכר
אופן ההכנה
1. מכניסים את כל מרכיבי הבצק, פרט לשמן ולמים, לקערת מערבל. שמים עד לקבלת תערובת גסה ופירורית. מוסיפים את המים והשמן בהדרגה עד לקבלת בצק גמיש, עדין וקטיפתי.
2. משהים בקערה מכוסה כשעה.
3. משרים את הצימוקים והשקדים ברום.
4. מקמחים שולחן עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק (חצי ס"מ) ומורחים את קרם הוניל ומפזרים לפי הסדר הבא:
  • 1 כפית קינמון
  • אגוזי מלך קצוצים
  • משמשים חתוכים
  • תערובת צימוקים ושקדים.
5. מגלגלים את הבצק לרולדה ופורסים פרוסות בעובי של כ-3 ס"מ.
6. מרפדים מגש אפייה בנייר אפייה ומניחים את העיגולים במרחק של 3 ס"מ זה מזה.
7. מתפיחים כשעה ומברישים בעדינות בביצה טרופה. אפשר לקשט עם פלחי שקדים.
8. אופים בתנור שחומם מראש ל-170ºC 20-15 דקות.
מצננים היטב על רשת ומפזרים אבקת סוכר או סירופ סוכר.

אורז פרא עם פירות מיובשים
[צילום: יח"צ]
מתכון של השף של רשת עדן טבע מרקט
▪  ▪  ▪

החומרים
  • 2 כוסות אורז עגול מלא
  • 4.5 כוסות מים רותחים
  • חצי כוס חמוציות
  • חצי כוס צימוק לבן גדול
  • חצי כוס גרעיני דלעת
  • כף שטוחה מלח
  • רבע כפית פלפל שחור
  • 1 פלפל צ'ילי טרי
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • רבע כוס שמן זית מכבישה קרה
אופן הכנה:
  • לשטוף את האורז
  • בסיר להרתיח את המים ולהוסיף את התבלינים והפירות המיובשים
  • להוסיף את האורז ולבשל ברתיחה 2 דקות ולערבב
  • להמשיך לבשל בחום נמוך למשך כ-30 דקות או עד אשר כל הנוזלים נספגו באורז
  • להוסיף פטרוזיליה ופלפל צ'ילי קצוץ ולהגיש.

טרפלס תמרים
[צילום: יח"צ]
מתכון של ד"ר רני פולק, השף הרפואי של הדסה אופטימל
▪  ▪  ▪

מצרכים לטרפלס תמרים:
  • 1 חבילת תמרים (מג'ול)
  • 3 כפות קקאו משובח
  • 2 כפות טחינה/שקדים
  • חצי כוס אגוזי פקאן קצוצים
מצרכים לציפוי:
  • פיסטוקים קצוצים
  • אגוזים
  • שקדים
  • שומשום קלוי
  • קוקוס
אופן ההכנה:
  • מערבבים את החומרים של הכדורים למחית, מגלגלים, מצפים בציפויים שונים ומקררים לפחות לשעה.

עוגת תמרים ותאנים
[צילום: יח"צ]

2 תבניות של 600-550 גרם
חומרים:
  • 200 גרם חמאה
  • 200 גרם סוכר
אופן הכנה:
  • לערבב במיקסר עם גיטרה במשך 5 דקות עד שהמסה תפחה
  • להוסיף 4 ביצים בהדרגה
  • להוסיף 3 כפות רום (לא תמצית, אלא משקה)
רכיבים נוספים:
  • גרידת לימון + מיץ
  • 300 גרם קמח
  • 125 גרם תמרים יבשים חתוכים לרצועות קטנות
  • 125 גרם תאנים יבשים חתוכים
אופן הכנה:
  • לערבב את כל החומרים היבשים
  • להוסיף לחלק א' ולערבב הכל עד איחוד
  • אפיה ב-160 מעלות 45 דקות

עופיון במילוי בשר ופירות מיובשים
[צילום: יח"צ]
מתכון של השף של רשת עדן טבע מרקט
▪  ▪  ▪

מתכון ל-6 עופיונים
חומרים:
  • 6 עופיונים
המילוי:
  • 300 גרם בשר טחון
  • 300 גרם פרגית טחונה (כרע עוף ללא העצם והעור)
  • חצי כוס פיסטוק קלוף
  • רבע כוס אגוזי מקדמיה
  • חצי כוס שזיף מיובש
  • חצי כוס מישמש מיובש
  • 1 ביצה
  • כפית וחצי מלח ורבע כפית פלפל שחור
  • רבע כפית בהרט
אופן הכנה:
  • לחתוך את הפירות המיובשים לקוביות קטנות
  • לקצוץ את אגוזי המקדמיה באופן גס
  • לשים את כל מרכיבי המילוי בקערה ולערבב לתערובת אחידה
  • לקרר
  • למלא את העופיונים עם במילוי ולשים בתבנית אפיה
  • לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-40-30 דקות. תלוי בגודל העופיון
  • להגיש עם אורז פרא

תאנים ממולאות בטבעול טחון מן הצומח
[צילום: יח"צ]
המתכון של חברת טבעול
▪  ▪  ▪

מנה עיקרית ל-4 סועדים
המצרכים:
  • חצי חבילה (200 גרם) טבעול טחון מן הצומח
  • 25 דבלים (תאנים מיובשות ) גדולות
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1 גזר, קצוץ
  • רבע כפית קינמון
  • 1/8 כפית הל
  • קורט ציפורן עגבניות מרוסקות
  • קורט פלפל אנגלי
  • קורט אגוז מוסקט
  • קורט מלח (הן במילוי והן ברוטב)
  • קורט פלפל שחור
  • חצי כוס יין פורת או יין אדום מתוק מתובל ומחוזק (רבע כוס למילוי ורבע כוס לרוטב)
  • 2 כפות סילאן (1 כף למילוי ו-1 כף לרוטב)
  • 50 גרם אגוזי מלך, קצוצים
  • עלים קצוצים מ-5 גבעולי נענע
  • 1 ורבע כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
  • מחממים את שמן הזית במחבת ומאדים את הבצל ואת השום, עד לשקיפות
  • מוסיפים את התבלינים היבשים ומערבבים כדקה
  • מוסיפים רבע כוס יין, 1 כף סילאן ואת הטבעול טחון מן הצומח ומערבבים עד להפשרתו ולהפרדתו של הטחון
  • מכבים את האש ומוסיפים את האגוזים ואת הנענע
  • נותנים לתאנים היבשות את צורת התאנה הטרייה - חותכים את החלק העליון, תוך השארת המכסה מחובר לתאנה. יוצרים בתאנים חלל למילוי
  • ממלאים את התאנים ומסדרים אותן בסיר
  • יוצקים לסיר 1 ורבע כוסות מים רותחים, רבע כוס יין ו-1 כף סילאן ובוזקים מלח ופלפל
  • מביאים לרתיחה ויוצקים מהרוטב על התאנים
  • מנמיכים את עוצמת הלהבה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות
  • הערה: ניתן להשתמש גם בפירות יבשים אחרים, כגון: שזיפים ומשמשים.

תמר ממולא בגבינה כחולה ואגוזי מלך
[צילום: יח"צ]
על סלט חמניות ותפוחי עץ. השף של רשת עדן טבע מרקט, מספק מתכון לחג
▪  ▪  ▪

חומרים:
  • 12 תמר מג'הול ענק אורגני
  • חבילה קטנה נבטי חמניות אורגניות
  • 2 תפוחי פינק ליידי אורגני
  • כף שמן אגוזי לוז
המילוי:
  • 200 גרם גבינה כחולה מסוג רוקפור או אחר
  • חצי כוס אגוזי מלך
  • 2 כפות עלי סלרי קצוצים
  • רבע תפוח פינק ליידי מגורר
  • 2 כפות שמן זית מכבישה קרה
אופן הכנה:
  • יש לפורר את הגבינה ולהוסיף את שאר מרכיבי המילוי ולערבב באופן גס
  • לחצות את התמרים ולהוציא את הגלעין
  • לשים כפית מהמילוי על כל חצי תמר
  • לפרוס את התפוחים לרצועות דקות, לערבב עם החמניות ולשים בצלחת הגשה
  • לשים מעל התמרים הממולאים, ולהזליף שמן אגוזי לוז ולהגיש.
הערה:
ניתן לחמם מעט את התמרים בתנור לפני ההגשה.

תאריך:  28/01/2010   |   עודכן:  28/01/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עופר וולפסון
ההסכם החדש כולל תוספת של 6% לשכר העובדים    תוקפו עד לסוף יוני 2011 והוא מחייב את העובדים להימנע מעיצומים והשבתות    ההסכם התאפשר לאחר התקדמות בנושא בין האוצר להסתדרות
אלעזר לוין
"חוק מכירת הקרקעות מנוגד לחוק יסוד: מקרקעי ישראל, ועל כן יש לבטלו"    מבקשים גם צו ביניים לעצירת מכירת הקרקעות, האמורה להתחיל בשבוע הבא
עידן יוסף
העיתון פרסם ידיעה שכותרתה "המשטרה הפעילה בכיר בעולם הפשע כמודיע, ללא פיקוח על מאות עבירות חמורות שביצע"
מאיה שני
בעלה של בריטני מרפי שהלכה לעולמה בטרם עת בגיל 32 מאשים את אולפני וורנר ברת'רס במותה המוקדם    אגיש תביעה נגדם בעוד מספר ימים, אמר    [בריטני מרפי / צילום: AP]
עידן יוסף
השופט: לא מצאתי שחומר החקירה או החומר המודיעיני מעלים חשד סביר שהמשיב נטל חלק בהצתה או היה מעורב בה
רשימות נוספות
ההוצאה על פירות וירקות בחודש: 389 ש"ח  /  עופר וולפסון
מטיילים ונוטעים בראש השנה לאילנות  /  גלית יצחק-אוגנוב
ט"ו בשבט בריא ובטוח לילדים  /  גלית יצחק-אוגנוב
כי האדם עץ השדה  /  שאול בן נתן
פירות מיובשים או פירות יבשים?  /  שרה בר-אשר
עבודת ה' של חוני המעגל  /  מני ישי
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il