X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
כשאתם משתמשים באנטיביוטיקה בצורה לא נכונה, אתם עוזרים ליצור זיהומים עמידים השלכות אחרות הן עלויות גבוהות הקשורות למחלות ממושכות, כולל הוצאות לבדיקות נוספות, לטיפולים ולאשפוזים, והוצאות לא ישירות כמו אובדן הכנסה
▪  ▪  ▪
לקחת אחריות [צילום: פלאש 90]
חיידק עמיד לתרופות מתפשט בארצות הברית
יפעת גדות
חוקרים גילו כי אחוז הזיהומים מהחיידק סטפילוקוקוס אוראוס העמיד למתיצילין עלה ביותר מ-90% - או ב-10% בשנה, אצל חולי חוץ שהופנו לבתי חולים בארצות הברית
לרשימה המלאה

   יפעת גדות
אלכוהול ואנטיביוטיקה - שילוב מסוכן?

   יפעת גדות
דבש - התחליף לאנטיביוטיקה

   יפעת גדות
אזהרה חמורה של ה-FDA לאנטיביוטיקה

אם אתם משוכנעים שעמידות לאנטיביוטיקה אינה מהווה בעיה, או לפחות לא בעיה שלכם... חישבו שוב. דוגמה בולטת של הסכנה בעמידות לאנטיביוטיקה היא התפשטות MRSA - סטפילוקוקוס זהוב עמיד למתיצילין. MRSA היווה בעבר דאגה רק בקרב אנשים המאושפזים בבתי חולים, אך צורה חדשה של MRSA גורמת לזיהומים גם בקרב אנשים בריאים בקהילה.
עמידות לאנטיביוטיקה מתפתחת כשתרופות אנטיביוטיות אינן פועלות עוד נגד החיידקים הגורמים למחלות. זיהומים אלו קשים לטיפול ויכולים לגרום למחלות ממושכות יותר, לביקורים רבים יותר אצל הרופא או לאשפוזים ממושכים יותר בבית החולים, וכן לצורך בתרופות יקרות ורעילות יותר. ישנם מספר זיהומים עמידים שעלולים לגרום גם למוות.
למרות שמומחים בתחום פועלים כדי לפתח סוגי אנטיביוטיקה חדשים וטיפולים אחרים כדי לעמוד בקצב של סוגי החיידקים העמידים לאנטיביוטיקה, אורגניזם זיהומי מסתגל לטיפולים במהירות. חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה ימשיכו להוות דאגה בריאותית עולמית - ושימוש נבון באנטיביוטיקה חשוב כדי למנוע את התפשטותם.

הגנו על עצמכם ועל אחרים

עמידות לאנטיביוטיקה היא בעיית בריאות עולמית. כמעט כל הזיהומים החיידקיים המשמעותיים בעולם הופכים עמידים לאנטיביוטיקה הקיימת. כשאתם משתמשים באנטיביוטיקה בצורה לא נכונה, אתם עוזרים ליצור מיקרואורגניזמים עמידים שיכולים לגרום לזיהומים קשים לטיפול.
זוהי הסיבה לכך שלהחלטות שאתם מקבלים לגבי השימוש באנטיביוטיקה - שלא כמו בתרופות אחרות שאתם משתמשים בהן - יש השלכות הרבה יותר מרחיקות לכת. היו אחראים לגבי הדרך בה אתם משתמשים באנטיביוטיקה כדי להגן על בריאותכם, על בריאות משפחתכם ועל בריאות הקהילה כולה.

ההשלכות של שימוש לא נכון באנטיביוטיקה

במקרים בהם השימוש באנטיביוטיקה נעשה לעיתים תכופות מדי ובמצבים שהאנטיביוטיקה אינה יכולה לטפל בהם - כמו הצטננות, שפעת או זיהומים וירליים אחרים - האנטיביוטיקה הופכת יעילה פחות נגד החיידק שהיא אמורה לתקוף. שימוש בתרופות אנטיביוטיות שלא על-פי ההוראות עלול לגרום גם לבעיות. לדוגמא, אם משתמשים באנטיביוטיקה למספר ימים בלבד - במקום להשתמש בכל המנה שנרשמה - האנטיביוטיקה עלולה לחסל חלק מהחיידקים אך לא את כולם. החיידקים שישרדו יהפכו עמידים יותר ויתפשטו לאנשים אחרים. כשחיידק נעשה עמיד יותר לטיפולים בקו ראשון, הסיכון לסיבוכים ולמוות עולה. בארצות הברית בלבד, אלפי אנשים בשנה מתים מזיהומים עמידים לאנטיביוטיקה מהם נדבקו בבתי החולים. [ראו ידיעה משמאל]
משמעות הכשלון של הטיפול האנטיביוטי בקו ראשון היא שהרופאים נאלצים לפנות לתרופות פחות קונבנציונליות, רבות מהן יקרות יותר וקשורות לתופעות לוואי רציניות יותר. לדוגמא, התרופה הנדרשת לטיפול בצורות של שחפת עמידה לתרופות רגילות יקרה הרבה יותר מהתרופות המשמשות לטיפול בשחפת שאינה עמידה. משך הטיפול ארוך - עד שנתיים - ותופעות הלוואי עלולות להיות קשות.
השלכות אחרות הן עלויות גבוהות הקשורות למחלות ממושכות, כולל הוצאות לבדיקות נוספות, לטיפולים ולאשפוזים, והוצאות לא ישירות כמו אובדן הכנסה.

מה אפשר לעשות כדי להגן על יעילות האנטיביוטיקה?

שימוש חוזר ולא נכון באנטיביוטיקה הוא הגורם הראשוני לעלייה במספר החיידקים העמידים לתרופות. הנה מה שניתן לעשות כדי לעודד שימוש נכון באנטיביוטיקה:
  • נסו להבין מתי יש להשתמש באנטיביוטיקה. אל תצפו שהרופא ירשום לכם אנטיביוטיקה בכל פעם שאתם חולים. אנטיביוטיקה יעילה בטיפול ברוב הזיהומים החיידקיים, אך אינה יעילה לטיפול בזיהומים וירליים, כמו הצטננות, דלקת סימפונות חריפה או שפעת. ואפילו מספר גורמים חיידקיים נפוצים, כמו אלו הגורמים לדלקת האוזן התיכונה, אינם משתפרים עם טיפול באנטיביוטיקה.
  • אל תלחצו על הרופא לרשום לכם אנטיביוטיקה אם אתם סובלים ממחלה וירלית. במקום זאת, שוחחו עם הרופא לגבי דרכים להקל על התסמינים - לדוגמא, תרסיס של מי-מלח לאף יכול להקל על גודש באף או תערובת של מים חמים, לימון ודבש יכולה להקל באופן זמני על כאב גרון.
  • קחו את האנטיוביוטיקה בדיוק על-פי ההוראות. הקפידו למלא אחר הוראות הרופא כשאתם משתמשים בתרופות האנטיביוטיות. אל תפסיקו את הטיפול מספר ימים קודם בגלל שאתם מרגישים טוב יותר. השימוש בכל המנה של האנטיביוטיקה שנרשמה היא הדרך היחידה לחסל את כל החיידקים המזיקים. קיצור הטיפול, מצד שני, גורם לעיתים קרובות לחיסול חלק מהחיידקים הרגישים יותר אך משאיר את החיידקים החזקים ומאפשר להם לשרוד.
  • אל תשתמשו באנטיביוטיקה ללא מרשם. אם לא סיימתם את כל המנה של האנטיביוטיקה, ייתכן שתתפתו להשתמש בשאריות של התרופה בפעם הבאה שתחלו או שתעבירו אותן לאדם אחר. זהו רעיון גרוע במיוחד. סיבה אחת היא שהאנטיביוטיקה עשויה שלא להתאים למחלות עתידיות. וגם אם כן, הרי שלא יישארו לכם מספיק כדורים כדי להילחם בחיידקים שגרמו לכם לחלות, מה שעלול ליצור חיידקים עמידים נוספים.
  • מינעו את התפשטות החיידקים. היגיינה טובה יעילה ביותר במניעת זיהומים. שיטפו את הידיים ביסודיות עם מים וסבון, במיוחד לאחר השימוש בשירותים, לאחר החלפת חיתול, או לאחר הטיפול בבשר חי. שימרו על אזור הכנת המזון נקי. למרות שמגבונים וחומרים אנטי-בקטריאליים נמכרים בכל פינה כיום, הם אינם נחוצים. סבון פשוט ומים מספיקים כדי לחסל את החיידקים ברוב המקרים.

מתי להשתמש באנטיביוטיקה?

אנטיביוטיקה יעילה נגד זיהומים חיידקיים, סוגים מסוימים של זיהומים פטרייתיים וסוגים מסוימים של טפילים. אנטיביוטיקה אינה יעילה נגד וירוסים.
הנה מספר מחלות נפוצות, והגורמים להן. כדאי לזכור כי השימוש באנטיביוטיקה נגד מחלה שנגרמה מווירוס לא יגרום להרגשה טובה יותר - אך עלול לגרום לעמידות לאנטיביוטיקה.
זיהום חיידקי
  • מספר סוגים של זיהומים באוזניים.
  • סוגים חמורים של זיהומים בסינוסים.
  • זיהום מסטרפטוקוקוס בגרון.
  • דלקות בדרכי השתן.
  • פצעים רבים וזיהומים עוריים.
זיהום וירלי
  • רוב הזיהומים באוזניים.
  • הצטננות.
  • שפעת.
  • רוב מקרי השיעול.
  • רוב כאבי הגרון.
  • דלקת הסימפונות.
  • שפעת הבטן (דלקת הקיבה).

תאריך:  08/02/2010   |   עודכן:  09/02/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
שימוש לא נכון באנטיביוטיקה - סיכון לסיבוכים ולמוות
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ליאת להב
תעלומת הצלחתה של "רוקדים עם כוכבים" ממשיכה להטריד בעיקר לאחר גמר שנראה כמו ערבוביה מבהילה
איציק וולף
השומרים בכניסה למתקן של קו צינור הנפט אילת-אשקלון גילו מתקן שהוצמד למשאית דלק    חשדו כי מדובר במטען נפץ    בבדיקה התגלה כי היה זה מכשיר איתור
שי גולדן
אלירז מאפשר לנו לצפות בטלוויזיה בטיפוס הכי ישראלי שיש מבלי להתבייש בעצמנו
מחלקה ראשונה
לאירוע שעלה עשרות אלפי שקלים הגיעו חברים ופוליטיקאים מקומיים להודות לפורר ולברך אותו    פורר: נעשה לי עוול
מוטי פשכצקי
קשר הפועל לרדיו ת"א: אנחנו עולים על מכבי תל אביב מבחינת הכדורגל
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il