בית משפט העליון קיבל את בקשת רשות הערעור של המדינה בעניין פרשת דיסקונט השקעות והרשיע את הנאשמים
דב תדמור, שלמה כהן ויוסף בוק בעבירות חוק ניירות ערך.
מדובר בכתב אישום שהוגש לפני כעשור לבית משפט השלום בתל אביב ועניינו היה עבירות על חוק ניירות ערך בכך שדסק"ש, בניהולם של השלושה, הסתירה דוחות כספיים של חברות הקשורות אליה, מהציבור.
בית משפט השלום (השופט רוזן) הרשיע את הנאשמים: המנכ"ל דאז דב תדמור, שלמה כהן ויוסף בוק. בערעור שהוגש למחוזי בתל אביב, זוכו השלושה ברכב שלושה בראשות השופטת דבורה ברלינר.
המחלקה הפלילית בפרקליטות המדינה הגישה ערעור על ההחלטה. ניתנה לפרקליטות רשות ערעור, ועתה קבע בית משפט העליון כי החלטת המחוזי מובטלת והרשעות המשיבים ישובו על כנן.
הטיעונים לעונש ייקבעו מאוחר יותר על-ידי בית המשפט.
עו"ד רונית אמיר-יניב ממשרד יגאל ארנון ושות', שיצגה את דב תדמור, מסרה בתגובה: "רצוי שהמחוקק יאמץ את גישת הדין האמריקני (התיקון החמישי של החוקה ומספר פסקי דין בארה"ב שנהגו לפיו) ולאור חוק יסוד "
כבוד האדם וחירותו" - יתקן את החוק הפלילי באופן שלא יאפשר למדינה לבקש רשות ערעור על זיכוי נאשם, ולקיים ערכאה שלישית במשפט פלילי כדי לבטל זיכוי של נאשם.
"אני חושבת שתיקון כזה הינו חיוני ואם לאפשר חריג - רק במקרים נדירים ויוצאים מן הכלל של נזק בלתי הפיך לשלטון החוק, אם חלילה ייוותר הזיכוי על-כנו. המצב בו נאשם סובל עינוי דין של 20 שנה ולאחר 6 שנים שבהן הוא יודע שזוכה לחלוטין בהרכב של שלושה שופטים בערכאה שניה, ואז הזיכוי מתבטל - הינו מצב בלתי רצוי שראוי כי המחוקק ייתן עליו את הדעת".