לפעמים כל מה שצריך באמצע פברואר הוא יום שמשי אחד, בוקר פנוי ומקום להעביר את אותו הבוקר בו. לשניים הראשונים דאגה השגחה עליונה (תודות מיוחדות לשירות המטאורולוגי שהביא עלינו לטובה תחזית לשבוע קיצי), ואילו לשלישי דאגתי אני, כשהצעתי לחברתי המנומנמת קרן להתלוות אליי לקפה ב'ויולה'. ויולה הוא בית קפה שכונתי (כמה כיף לשדרג את הצירוף השחוק 'בר שכונתי') המהווה את אחד ממוסדות הפנאי הוותיקים בגבעתיים. למעשה, מספיק לסנן בחטף ויולה וכל גבעתיימי מצוי ידע במה מדובר. כן, כמו כל סוד מקומי אחר, ויולה הוא קסם העובר בין פה לאוזן, או במקרה שלנו, בין יד לעין.
כמה מתאים, אם כן, שבית הקפה הקסום הזה יהיה ממוקם ברחוב שינקין, המהווה מעין מקבילה גבעתיימית לרחוב הבוהמי התל אביבי. יחד עם זאת, האווירה השכונתית מאפשרת לתבל את הבוהמה עם מעט שלווה. בחרנו בשולחן ברחבה החיצונית של בית הקפה, כך שנוכל ליהנות ממלוא תפארתה של השבת הקיצית. ומלוא התפארת, במושגים של קרן ושלי, הינו מצב שחייב להיות מלווה בקיבה מלאה. על כן, לא הייתה ברירה אלא להזמין מהתפריט הרחב של ויולה, שיכולה להיחשב, מבחינת התפריט, למסעדה עם אוכל פשוט, אך מוקפד.
האוכל הוא חלבי ובשרי. כיאה לבית קפה יש מבחר ארוחות בוקר, סלטים במגוון גדול ועשיר (מתובלים ברטבים תוצרת בית), גבינות משובחות כמו עיזים, פטה, קממבר, אמנטל ועוד, קישים, מרקים, כריכים וטוסטים למיניהם, וכמובן מאפים ומתוקים משובחים. כיאה למסעדה ניתן למצוא מנות בשריות הכוללות חזה עוף, גולש הונגרי אמיתי, כנפי עוף ברטבים אסיאתיים ועוד. בנוסף, יש מבחר פסטות ומנות מהמטבח האיטלקי (ניוקי, רביולי, פטוצי'ני, לזניה) ברטבים תוצרת עצמית. כיאה לבית קפה-מסעדה עם טוויסט מעניין, בימים רבים יש ספישלים של תבשילים כמו דג חריימה, קוסקוס, רביולי כמהין, קציצות וכן הלאה.
אני בחרתי בקלישאת הבוקר שלי - ארוחת בוקר ישראלית (45 שקל) - מנה שהפכה אצלי ממזמן לתו תקן באמצעותו אני בוחנת את איכותו של המטבח. מנת ארוחת הבוקר הישראלית של ויולה, הכוללת שתי ביצים עשויות לפי בחירה, סלט קצוץ טרי, סלט טונה, אבוקדו, שני סוגי גבינות (צפתית/פטה/שמנת/אמנטל) וזיתים ירוקים, המוגשת בליווי ריבת הבית, חמאה, מנת לחם, מיץ סחוט טרי וספל קפה או תה, לא אכזבה. סלט הטונה והאבוקדו היו הפתעה נעימה במיוחד. ארוחה של כל טוב, כמו שצריך להיות. הגדלתי והזמנתי תוספת נדיבה של סלמון מעושן (7 שקל), כדי שהגבינה לא תהיה בודדה על הג'בטה.
קרן הפתיעה בבחירה לא קונבנציונאלית (יחסית לבחורה שעבורה שיא ההרפתקנות זה להזמין את הסלט שלה עם זיתים), כשהזמינה טוסט ים תיכוני (39 שקל) - טוסט עם גבינה צהובה, פטה, ממרח עגבניות מיובשות וזיתים שחורים, המוגש בתוספת סלט ירוק עם לחם לבחירה (טרמיציני/דגנים/ג'בטה) ולצידו שייק פירות על בסיס תפוזים בטעם תות בננה (22 שקל). מבטה החייכני של קרן עורר את סקרנותי וטעמתי מבחירתה של קרן. טעמו של הטוסט היה מדויק, דהיינו כל המרכיבים משלימים האחד את השני. גם השייק לא היה רע כלל והשלב הראשוני, הידוע בכינוי 'שלב הקיבה המלאה', הוכתר כהצלחה מסחררת.
רגועות צעדנו (גם רננה וקרן צועדות על קיבתן) לעבר שלב הקפה. ארוחת הבוקר אפשרה לי להתנסות בקפה של ויולה עוד טרם 'שלב הקפה'. אך שלב הקפה אפשר לי לא רק להתנסות בקפה, אלא להעניק לו תשומת לב מלאה, לא עניין של מה בכך אצל אשת קפה שכמותי. שני ההפוכים (10 שקל) חוסלו במהרה והותירו אותנו עם טעם ריחני וחזק בפה. אין כמו קפה טוב.
בכדי לסיים את הביקור עם קצת מתוק הזמנו עוגת גבינה עם שוקולד (27 שקל) - עוגת גבינה אפויה במעטפת שוקולד, ופאי שוקולד נוטלה (32 שקל) המוגש חם עם גלידה וקצפת. אני וקרן נחלקנו לשני מחנות: היא כתבת לענייני שוקולד ואני כתבת לענייני גבינה ושוקולד. חלוקה הוגנת למדי, בייחוד אם אני בצד הנכון של הקינוח (מי אמר גבינה ושוקולד ולא קיבל?!). שתי העוגות החמיאו אחת לשנייה, אך חשוב מכך - החמיאו לנו.
אומנם ויולה מכונה כך על שם אחת ממקימיו, ויולה גורן, שפית קונדיטור מדופלמת ומוכשרת שיחד עם בעלה, דני גורן, הקימה את בית הקפה. אך עבורי ויולה היא בראש ובראשונה V: V לאווירה, V לתפריט, V לשירות ו-V גדול במיוחד לויולה.