בדיקת דם יכולה לעזור לזהות ילדים עם אלרגיה לחלב שאינם יכולים לצרוך דברי חלב אפויים (עוגות גבינה, פיצה וכו') ואת אלו הסובלים מתגובה אלרגית רצינית לכל צורה של חלב פרה.
מחקר קודם גילה, כי עד 75% מהילדים הסובלים מאלרגיה לחלב, יכולים להיות סבילים לחלב מחומם.
המחקר הנוכחי גילה, כי נוגדני אימונוגלובולין E, או בקיצור IgE מילדים שהגיבו הן לדברי חלב אפויים והן לחלב, נקשרו לאפיטופים (אזור שאליו נקשר נוגדן באופן ייחודי) רבים יותר בהשוואה לאותם נוגדנים מילדים שסבלו מתגובה אלרגית רק לחלב. מן המחקר עולה קשר ישיר בין חומרת התגובה האלרגית למספר האפיטופים שזוהו על-ידי נוגדני IgE מהילד.
נוגדני IgE מסוגלים לנוע לסוג של תא המשחרר כימיקלים וגורם לתגובה אלרגית. לכל סוג של IgE יש "רדאר" ספציפי לכל סוג של אלרגן, כמו חלב הפרה. אפיטופ הוא אזור על מולקולה ספציפית, כמו פרוטאין החלב, המעורר תגובות ספציפיות של מערכת החיסון.
המחקר בוצע על-ידי חוקרים מבית הספר לרפואה הר סיני שבניו-יורק. הממצאים פורסמו על-ידי האקדמיה האמריקנית לאלרגיה, אסטמה ואימונולוגיה.
בעזרת בדיקת דם זו, החוקרים מקווים להצליח לגלות אלו מהילדים האלרגים לחלב פרה, יוכלו לסבול דברי חלב אפויים מבלי שיאלצו לבדוק זאת על-ידי אכילת המוצרים. הבדיקה תוכל גם לרמוז על חומרת התגובה האלרגית שהחולה עשוי לחוות.