אנשים שרגישים לטעמו של השומן נוטים לאכול פחות ממנו ולסבול פחות מעודף משקל. כך קובע מחקר אוסטרלי שגילה כי הלשון שלנו יכולה לזהות טעמים שומניים.
חוקרים מאוניברסיטת דיקין ומאוניברסיטת אדלייד גילו כי השומן הוא הטעם השישי שאנו יכולים לזהות בנוסף לחמשת האחרים - מתוק, חמוץ, מלוח, מר ועתיר פרוטאין. הממצאים מבוססים על מחקר קודם בתחום שנעשה בארצות הברית והשתמש במודלים של בעלי חיים כדי לגלות את טעם השומן.
גם המחקר הנוכחי הראה כי אנשים עם רגישות גבוהה לטעמו של השומן צרכו כמות קטנה יותר של מזונות שומניים ושקלו פחות מאלו עם רגישות נמוכה יותר.
צוות החוקרים פיתח הליך סריקה כדי לבדוק את היכולת לטעום טווח של חומצות שומן הנמצאות בדרך-כלל במזונות שונים. הם גילו כי לאנשים יש סף טעם לשומן המשתנה מאדם לאדם - ישנם אנשים עם רגישות גבוהה לטעם ואחרים לא.
מאחר שהשומן זמין ביותר ונצרך בהחלט לא מעט כיום, הממצאים מצביעים על כך שמערכת הטעם שלנו הפכה רגישה לטעמו של השומן עם הזמן, והשאירה אנשים מסוימים רגישים יותר לאכילת יתר של חומצות שומן.
החוקרים הסבירו כי מטרת המחקר הייתה להבין מדוע אנשים מסוימים רגישים ואחרים לא, וכך למצוא דרכים לעזור לאנשים להוריד את צריכת השומן שלהם ולתרום לפיתוח מזונות דלי שומן ודיאטות. התגלית של טעם השומן תוכל גם להיות המפתח לצמצום ההשמנה.
ממצאי המחקר פורסמו בעיתון הבריטי לתזונה.