X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
חוקרים גילו כי השומן הוא הטעם השישי שאנו יכולים לזהות בנוסף לחמשת האחרים - מתוק, חמוץ, מלוח, מר ועתיר פרוטאין אנשים עם רגישות גבוהה לטעמו של השומן צרכו כמות קטנה יותר של מזונות שומניים ושקלו פחות
▪  ▪  ▪
לא אוהבים שומן
חושי הטעם והריח - נעלמים עם הזמן?
יפעת גדות
מספר בלוטות הטעם ורגישותן נעלמים ככל שאנו מזדקנים * ירידה או איבוד חושי הטעם והריח יכולים להופיע גם בעקבות גורמים אחרים
לרשימה המלאה

   יפעת גדות
חיידק בפה קובע את טעם המזון

אנשים שרגישים לטעמו של השומן נוטים לאכול פחות ממנו ולסבול פחות מעודף משקל. כך קובע מחקר אוסטרלי שגילה כי הלשון שלנו יכולה לזהות טעמים שומניים.
חוקרים מאוניברסיטת דיקין ומאוניברסיטת אדלייד גילו כי השומן הוא הטעם השישי שאנו יכולים לזהות בנוסף לחמשת האחרים - מתוק, חמוץ, מלוח, מר ועתיר פרוטאין. הממצאים מבוססים על מחקר קודם בתחום שנעשה בארצות הברית והשתמש במודלים של בעלי חיים כדי לגלות את טעם השומן.
גם המחקר הנוכחי הראה כי אנשים עם רגישות גבוהה לטעמו של השומן צרכו כמות קטנה יותר של מזונות שומניים ושקלו פחות מאלו עם רגישות נמוכה יותר.
צוות החוקרים פיתח הליך סריקה כדי לבדוק את היכולת לטעום טווח של חומצות שומן הנמצאות בדרך-כלל במזונות שונים. הם גילו כי לאנשים יש סף טעם לשומן המשתנה מאדם לאדם - ישנם אנשים עם רגישות גבוהה לטעם ואחרים לא.
מאחר שהשומן זמין ביותר ונצרך בהחלט לא מעט כיום, הממצאים מצביעים על כך שמערכת הטעם שלנו הפכה רגישה לטעמו של השומן עם הזמן, והשאירה אנשים מסוימים רגישים יותר לאכילת יתר של חומצות שומן.
החוקרים הסבירו כי מטרת המחקר הייתה להבין מדוע אנשים מסוימים רגישים ואחרים לא, וכך למצוא דרכים לעזור לאנשים להוריד את צריכת השומן שלהם ולתרום לפיתוח מזונות דלי שומן ודיאטות. התגלית של טעם השומן תוכל גם להיות המפתח לצמצום ההשמנה.
ממצאי המחקר פורסמו בעיתון הבריטי לתזונה.

תאריך:  11/03/2010   |   עודכן:  11/03/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מחקר קובע: שומן הוא הטעם השישי
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
עם תמונה כזאת דכאתם את חוש טעם ל"ת
מישהי  |  11/03/10 19:48
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יפעת גדות
מחבלים מארגון הפת"ח משתלטים על אוטובוס ורוצחים 35 מנוסעיו
יפעת גדות
השתיקו את הצלצול בטלפון
אייל גרוסברד
90:113 לקינגס על טורונטו, הניצחון הגדול שלהם העונה. טריפל-דאבל לאוואנס
ענבל בר-און
חבר מפלגת העבודה הטיח בחברו כי "הוא צריך להיות מאחורי סורג ובריח" והתנהגותו "עולם תחתון"    בית המשפט קבע כי בלשון הרע עסקינן    אולם התובע שכח לבקש פיצוי ללא הוכחת נזק    ועל כן, לא זו בלבד שלא קיבל פיצוי, אלא שילם הוצאות משפט
איריס פרחי
שתי אחיות שעברו טיפולים להסרת שיער תבעו קוסמטיקאית לאחר שנותרו שעירות    הנתבעת הגישה תביעה שכנגד וטענה כי לאחת האחיות היו נתונים קשים    בית המשפט קיבל חלקית התביעה שכנגד
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il