X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
משרד החקלאות וארגון מגדלי דגים מפרסמים את המחירים המומלצים לצרכנים ישראלי צורך כ-10 ק"ג דגים בממוצע בשנה לקראת פסח עולה הצריכה הממוצעת ב-75% לעומת חודשי השנה האחרים צריכת הקרפיונים עולה פי 2 לעומת חודשים רגילים
▪  ▪  ▪
מחיר מומלץ לצרכן

משרד החקלאות ופיתוח הכפר וארגון מגדלי דגים מפרסמים לקראת חג הפסח נתונים על ענף הדגים: בחודש ממוצע צורך הישראלי כ-800 גרם דגים, ואילו בחודש חג הפסח נוסקת הצריכה ל-1,400 גרם לאדם בפסח בלבד. מדובר בעלייה של 75% לעומת שאר חודשי השנה. צריכת דגי קרפיון קופצת פי שניים. הממוצע השנתי של צריכה לנפש עומד על 10 ק"ג (כ-800 גרם דגים לחודש).
השנה צפויים להימכר בתקופת הפסח כ-1,000 טון קרפיונים, כ-750 טון אמנונים וכ-300 טון בורי, בדומה לצריכה בשנה הקודמת. בנוסף, ישווקו בפסח הקרוב גם כ-400 טון דגי מוסר, כסיף, באס, אמור ואדמונית.
ישראלים מעדיפים במרבית חודשי השנה לאכול אמנון ובפסח הדג המועדף הינו קרפיון. המחיר המומלץ לצרכן (כולל מע"מ), לדג האמנון, ינוע בין 28-24 שקל לק"ג (בגדלים קטן ועד ענק). המחיר המומלץ לצרכן לדגי קרפיון ינוע בין 24-22 שקל לק"ג, נמוך במעט ממחירי השנה הקודמת, והמחיר המומלץ לצרכן לדגי בורי ינוע בין 36-26 שקל, בטווח הגדלים קטן ועד ג'מבו.
הצריכה המקומית לנפש נמוכה מאוד לעומת הצריכה במדינות אחרות, אך עם זאת, צריכת הדגים לא השתנתה לאור המיתון וניתן לייחס זאת, ככל הנראה, למרכיבים הבריאותיים של הדגים. בישראל הצריכה הממוצעת לנפש היא, כאמור, כ-10 ק"ג בשנה לעומת מדינות הים התיכון שצורכות 40-20 ק"ג לנפש, יפן בה צורכים 60 ק"ג לנפש והאמריקנים שצורכים 7-6 ק"ג לנפש לשנה.
על-פי נתוני משרד החקלאות, בשנת 2008 צרכנו כ-71,000 טון דגים, מהם כ-25,000 טון מייצור מקומי וכ-46,000 טון מייבוא (ברובו קפוא). הייצור המקומי של הענף (25,000 טון) נחלק לשלושה מקורות: חקלאות מים (מדגה) כ-20,000 טון, דייג כ-2,500 טון וחקלאות ימית כ-2,500 טון.
רוב הישראלים מעדיפים דגי אמנון (כ-8,000 טון לשנה), במקום השני הקרפיון (כ-6,800 טון לשנה), דניס (כ-2,200 טון), בורי (כ-2,160 טון), כסיף (כ-1,250 טון), סרדין כנרת (כ-440 טון), פורל (כ-430 טון) ובאס (כ-150 טון).

תאריך:  17/03/2010   |   עודכן:  18/03/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
כמה תשלמו על דגים טריים בפסח הקרוב?
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יפעת גדות
שר החינוך הודיע על זכייתם של חתני פרס ישראל בתחום "מפעל חיים" - תרומה מיוחדת לחברה ולמדינה    הזוכים: אהרון ידלין, כמאל מנצור, גב' ירדנה כהן ואיל"ן
עידן יוסף
עפר לינצ'בסקי, מנכ"ל הרכבת לשעבר ובכירים נוספים ברכבת ישראל מואשמים באחריות לתאונה הקטלנית בבית יהושע
עידן יוסף
הסיבה לבקשה: מניעת מפגעים סביבתיים הנובעים מהסמיכות לבתי מגורים
עידן יוסף
הסניגוריה הציבורית תגיש בקשה לקיים משפט חוזר לאסיר עופר לוי שיושב כבר 10 שנים לאחר שנדון ל-22 שנות מאסר בגין אונס אשתו
אלעזר לוין
הצעת החוק לרפורמה בתכנון אושרה בקריאה ראשונה    מעריכים שהליכי החקיקה ימשכו שלושה חודשים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il