X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
[צילום אילוסטרציה: פלאש 90]
רק 11% מהעדים להתעללות בילדים דיווחו על כך לרשויות בשל אדישות הציבור, מספר מקרי הפגיעה בילדים גבוה משמעותית ממספר המקרים המדווח
▪  ▪  ▪

הציבור החרדי והציבור הערבי תופשים את תופעת ההתעללות וההזנחה בילדים כחמורה פחות בהשוואה לכלל הציבור בישראל. כך עולה מסקר של מכון חרוב שבדק את עמדת הציבור הישראלי כלפי תופעת האלימות נגד ילדים וחשיבות הדיווח לרשויות.
משיבים יהודים נוטים להעריך את הבעיה כחמורה במידה רבה או רבה מאוד יותר ממשיבים ערבים (61% לעומת 39%). חילונים יותר מחרדים רואים את הבעיה כחמורה, ושיעור החרדים שדיווחו כי אינם יודעים כלל על התופעה גדול יותר משיעור החילוניים (21.5% לעומת 7.5%).
נתונים נוספים:
  • הורים לילדים ציינו את הבעיה כחמורה במידה רבה או רבה מאוד בהשוואה למי שאין לו ילדים (55% לעומת 39%).
  • נשים יותר מגברים נוטות לראות בפגיעה בילדים כתופעה חמורה ביותר (49% לעומת 35%).
  • בקרב בעלי השכלה נמוכה שיעור המשיבים הסבור שמדובר בבעיה חמורה או חמורה ביותר היה גבוה (57%) בהשוואה לבעלי השכלה על תיכונית (29%) ואקדמית (39%).
  • בעלי הכנסה נמוכה, יותר מאשר בעלי הכנסה גבוהה, תופשים את בעיית הפגיעה בילדים כחמורה ביותר.
  • כ-57% מכלל המשיבים סבורים שבתי המשפט אינם מענישים בצורה מספיקה הורים הפוגעים בילדיהם.
ההערכות הגבוהות ביותר לדרך הטיפול במקרים של פגיעה בילדים ניתנות לרופאים ולעובדים סוציאליים. הערכות נמוכות ניתנות לשופטים ולשוטרים. רק כרבע (25%) מכלל המשיבים מסכימים במידה רבה עד רבה מאוד שהמשטרה מטפלת בצורה טובה במקרים אלה, לעומת כמחצית (50%) מהמשיבים החושבים כך על רופאים ועובדים סוציאליים. משיבים חרדים נוטים לתת הערכות נמוכות יותר מאחרים לרופאים ולאנשי המקצוע האחרים.
רוב הציבור בישראל (79%) סבור שהעובדים הסוציאליים עושים עבודה חשובה מאוד בהגנה על ילדים. 45% הסכימו שאפשר לסמוך על העובדים הסוציאליים, ואילו 32% לא הסכימו לקביעה זו. בנוסף, כ-50% מהציבור סבורים שהעובדים הסוציאליים אינם מתערבים יתר על המידה בחיי המשפחות. למשיבים חרדים הייתה עמדה פחות חיובית כלפי העובדים הסוציאליים, ולטענתם אלה מתערבים יותר מדי בחיי המשפחות.

מה נחשב כאלימות

מהסקר עולה שלגבי מספר התנהגויות הוריות יש הסכמה רבה שהן מהוות פגיעה. מעל ל-95% מהמשיבים הסכימו שבתיאור הנוגע לאם לילד בן שבע שנגע בחומרי ניקוי מסוכנים במטבח שצרבה אותו ביד עם הסיגריה שלה כדי שלא ישלח ידיים למקומות מסוכנים, יש משום התעללות בילד. עם זאת, סטירה חזקה על-ידי אם לילד המשתולל בסופר נתפשה כהתנהגות המהווה התעללות פיזית רק בקרב 65.2% מהמשיבים.
גם התנהגויות מיניות בוטות נתפשו על-ידי שיעור גבוה מהמשיבים כפגיעה בילדים: 85.1% די מסכימים או מסכימים מאוד שאב המאפשר לבנו בן ה-12 לצפות בקלטות פורנוגרפיות של האב מפגין התנהגות פוגעת ו-82.5% חשבו כך לגבי אב לילדה בת 9 המסתובב לידה ערום כשהוא קם בבוקר.
מעניינת העובדה שגם פגיעה פסיכולוגית נתפשה כפגיעה על-ידי מרבית המשיבים: 89% מהם חשבו שאם, שכל הזמן מקללת את בנה בן ה-5 'מטומטם', 'אידיוט', 'אף אחד לא אוהב אותך', 'אתה פסיכי', היא אם מתעללת. לעומת זאת, איומים של אב 'שיהרוג את בנו במכות' אם יתחצף לאימא נתפשו כהתנהגות מתעללת רק בקרב 73.1% מהמשיבים.
לגבי שתי התנהגויות נראה היה ששיעור נמוך יחסית של המשיבים ראה בהן פגיעה: 17.9% ראו כהתעללות את ההתנהגות של הורים לנער בן 14 יצא עם חברים והשתכר והם הטילו עליו עונש לא לצאת מהבית, מלבד לבית ספר, ולא לפגוש חברים במשך חודש, ו- 20.1% חשבו כך על הורים ששולחים את הילד שלהם לבית הספר עם בגדים שהיו של אחיו הגדול והילד נעלב מכך מאוד. לגבי שתי התנהגויות אלו הייתה אי ההסכמה הרבה ביותר בין המשיבים.
את הסקר, שכלל 812 מרואיינים, 688 מהמגזר היהודי ו-124 מהמגזר הערבי, ערכו פרופ' רמי בנבנישתי ופרופ' הלל שמיד ממכון חרוב, והוא בוצע באמצעות מכון ב.י. ולוסיל כהן למחקרי דעת קהל.
פרופ' הלל שמיד, מנהל מכון חרוב: "בשל אדישות הציבור, מספר מקרי ההתעללות והפגיעה בילדים גבוה משמעותית ממספר המקרים המדווח בפועל לרשויות הרווחה. תפקידו של הציבור הרחב בחשיפה ובגילוי של מקרים אלה הוא קריטי, במיוחד לאור העומס הרב המוטל על רשויות הרווחה".
פרופ' רמי בנבנישתי, מכון חרוב: "הסקר מזהה פערים גדולים בידע ובעמדות כלפי דיווח על התעללות בילדים, והמסקנה המתבקשת ממנו היא שיש להגביר את הפעילות החינוכית להעמקת המודעות בציבור בנוגע לדרכי ההתמודדות עם התופעה".
מכון חרוב, מיסודה של קרן שוסטרמן-ישראל, הוקם במטרה להפוך למרכז מוביל בפיתוח תוכניות וידע מתקדם בתחום של התעללות בילדים בתוך המסגרת המשפחתית בישראל. המכון פועל לתת מענים טיפוליים מושחזים יותר המותאמים לצרכי הקהילה המקצועית (מתחומי הרווחה, הרפואה, המשפט, המשטרה והחינוך) המופקדת על רווחתם של הילדים נפגעי התעללות והזנחה, באמצעות עידוד יצירת תוכניות חדשות, הכשרות, מחקרים ומאגרי מידע.

רק כעשירית דיווחו

רק 11% מהמשתתפים בסקר דיווחו לרשויות הרווחה, הבריאות והאכיפה על מקרים של פגיעה בילדים. 27% מכלל הנשאלים דיווח שאינם יודעים למי לפנות, בעוד השאר דיווחו כי הם יודעים למי לפנות. מרביתם דיווחו שהגורם הראשון אליו יפנו בדיווח הוא המשטרה ובפער ניכר ללשכה לשירותים חברתיים והגורמים האחרים - רופאים, קופ"ח או עמותות העוסקות בנושא.

תאריך:  21/03/2010   |   עודכן:  21/03/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
התעללות והזנחת ילדים נתפשות כפחות חמורות אצל ‏ערבים וחרדים
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עידן יוסף
מציעה קנס של 14 אלף שקלים על עורך עיתון שלא יאפשר למושא כתבה שעלול להיפגע מהפרסום להגיב בטרם פרסומה
יפעת גדות
מינהל המזון והתרופות האמריקני מזהיר כי שילוב של זוקור עם תרופות מסוימות אחרות מעלה את הסיכון לפגיעה בשרירים, כולל את הסיכון לסיבוך נדיר אך רציני שעלול לפעמים לגרום לנזק קטלני לכליות
יפעת גדות
נחשב בזמנו לבית הסוהר השמור ביותר בארצות הברית בזכות הים הסוער שסביבו ובזכות השוניות הרבות המקיפות אותו    אל קפונה ו"איש הציפורים" היו בין דיירי הכלא המפורסמים
יפעת גדות
גם המעשנים ה"קלים" בסיכון
איריס פרחי
הצעיר פנה לבית משפט למשפחה בבקשה לדחות תביעות למזונות ואבהות שהוגשו נגדו בטענה כי הצדדים אינם תושבי המדינה ולבית המשפט אין סמכות לדון אותם
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il