פרופ' ארנון ויז'ניצר, יושב-ראש החטיבה למיילדות וגינקולוגיה בסורוקה, בשיתוף ד"ר ויקטור נובק, מומחה ברפואה פנימית ומנהל המרכז למחקר קליני בסורוקה וד"ר לנה נובק, אפידמיולוגית מאוניברסיטת בן-גוריון, ערכו מחקר אשר כלל מערך נתונים של כ-200 אלף לידות ו-35 אלף בדיקות של כולסטרול וטריגליצרידים. בעזרת נתונים אלה הצליחו החוקרים להגדיר מהי רמת השומנים הממוצעת הנחשבת תקינה ומהי רמת שומנים מסוכנת.
בעקבות ממצאי המחקר, פיתחו החוקרים גרף (נורגמוגרם) של ערכי שומן בדם, בהשוואה לחודש ההיריון המגדיר לראשונה מה הן רמות השומנים התקינות ו/או החריגות ומתי ההיריון נמצא בסיכון.
על-פי מדדי הגרף: - נשים בחודש הראשון להיריונן, יכולות להגיע ל-85 מ"ג של טריגליצרידים בדם ו-163 מ"ג כולסטרול. במידה שהרמה עוברת את 100 המ"ג טריגליצרידים ו-180 מ"ג כולסטרול - הן נמצאות בקבוצות סיכון;
- נשים בחודש החמישי להיריונן, יכולות להגיע ל-150 מ"ג של טריגליצרידים בדם ו-210 מ"ג כולסטרול. אולם מעל 175 מ"ג טריגליצרידים ו-230 מ"ג כולסטרול - הן בסיכון;
- נשים בחודש שמיני להיריונן, יכולות להגיע ל-210 מ"ג של טריגליצרידים בדם ו-235 מ"ג כולסטרול. מעבר לכך, קיים שיעור גבוה של סיבוכי היריון;
- חודשיים לאחר הלידה, אמורה האישה להגיע לרמות שומנים תקינות בדם ובמידה שהערכים לא חוזרים לנורמה, נשים אלו עלולות לסבול מסיבוכים של רמות גבוהות של שומנים בדם.
על-מנת לעקוב אחר מדדים אלו, כל אישה הרה תוכל מעתה לבצע בדיקת דם פשוטה שתקבע אם היא נמצאת בקבוצת סיכון.
פרופ' ויז'ניצר ציין כי "החשיבות של המחקר היא בכך שלראשונה נקבעו גבולות לרמות שומנים בדם במהלך היריון. ההמלצה שלנו לנשים ההרות, היא לבצע בדיקת דם כללית טרם ההיריון ולוודא שרמת השומנים בדם תקינה. במידה והממצאים חריגים, יש לעקוב במהלך ההיריון אחר פרופיל השומנים".