X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
לאכול בריא [צילום: פלאש 90]
להפוך את חווית המנגל לבריאה ומזינה יותר
יש לאכול את הבשר עם ירקות ולהימנע מאכילת פיתות איכלו בשרים שאינם מכילים כמות גדולה של שומן מומלץ לשלב בתזונה היומית נתח של בשר בקר וגם: 2 מתכונים לרגל יום העמצאות [לאכול בריא / צילום: פלאש 90]

רבים מאיתנו מתכננים לנצל את חופשת יום העצמאות לבילוי מהנה עם החברים או המשפחה. חג זה, כמו חגים רבים אחרים, ידוע כחג בו מרבים לעשות על האש.
אנשים רבים הנמצאים בעיצומה של דיאטה, נמנעים מאכילת הבשרים מחשש להרוס את הדיאטה, אך לא חייבים להימנע לגמרי. עינת לב-ארי, דיאטנית קלינית בקופת חולים לאומית מחוז-צפון, מעניקה סדרת טיפים למנגל בריא:
  • כדי לחסוך בקלוריות מיותרות, יש לאכול בשר "נטו" עם ירקות כגון: סלטים או ירקות קלויים על האש. פחמימות כמו פיתות וצ'יפס, מכבידות על מערכת העיכול ומספקות אנרגיה מיותרת;
  • הימנעו משתיית מיצים ומשתייה מתוקה, והעדיפו במקומם מים. כך ייכנס לגופכם פחות סוכר מזיק. רבים לא מודעים לכך כי גם מים עם טעמים מכילים סוכר, על-כן כדאי לוותר גם עליהם;
  • ביחרו בשרים המכילים כמה שפחות שומן. למשל: סינטה בקר, חזה עוף, סטייק עוף, לבבות, פרגיות, שישליק הודו ודגים מסוגים שונים;
  • הימנעו מאכילת בשרים מעובדים כמו: קבבים והמבורגרים קפואים, נקניקיות ובשרים מעובדים ומוזרקים. כולם מכילים צבעי מאכל, חומרים מחזיקי מים, מרככי בשר, שומן ועמילנים, שעל המנגל מייצרים חומרים רעילים ומסוכנים;
  • הניחו את הרשת במרחק מספיק גדול מהגחלים כדי שאש ישירה לא תחרוך את הבשר. החריכה יוצרת חומרים רעילים ומסוכנים לבריאות שיכולים להתחיל תהליכים סרטניים בגוף. עדיף שמשך הצלייה על האש יהיה איטי אך בטוח;
  • אל תמהרו. איכלו לאט. עיכול הבשר ממושך ומכביד ועל כן אסור לאכול כמות גדולה בבת אחת. אכילה מתונה לאורך זמן עדיפה ופחות מזיקה. כמו-כן, חולי לב וכלי דם וכן על הסובלים מיתר לחץ דם להיזהר כפליים מארוחות בעלות נפח גדול המורכבות ממזון חלבוני ושומני, מאחר שזה עלול לגרום ללחץ על בית החזה וכלי הדם ולסיכון ולפתח בעיה לבבית חריפה כתוצאה מהארוחה;
  • העדיפו יין אדום המכיל חומרים שמצמצמים את ההשפעה המזיקה של הבשרים. מחקרים מראים, כי ליין אדום השפעה מיטיבה על כלי הדם בכך שהוא מרחיב את העורקים כתוצאה מהרפיית דופן כלי הדם (תפקוד אנדותל). שתיית כוס או שתיים של יין זה יכולה להקל ולנטרל באופן חלקי את ההשפעה השלילית של ארוחה גדולה ועשירה. בירה גם היא אפשרית אך במידה. פחית בירה מכילה כ-200 ק"ל וזה לא מעט. כדאי להימנע ממשקאות חריפים כגון: וודקה, ערק וויסקי בשל תכולת האנרגיה הגבוהה שבהם;
  • מנגל צמחוני: לצמחונים אפשר להכין שיפודים של פטריות, בצל וקוביות טופו שהושרו ללילה במשרה של יין לבן, שום, שמן זית ועשבי תיבול שונים;
  • מאחר שאכילת בשרים מרובה מקשה על העיכול ויוצרת תחושה של מלאות ונפיחות, פעילות גופנית כמו צעידה נמרצת במשך 45 דקות או השתתפות בפעילויות מאורגנות באתרי הפיקניקים, יכולים לסייע. כמו-כן, גם הליכה מתונה כשלוש עד ארבע שעות מסיום הארוחה יכולה לעזור להחזיר את מערכות הגוף לסדרן לאחר מתקפת המזון המרוכזת.

קנייה ואחסון בשר בקר טרי
לשמור את הבשר באזור קריר [צילום: יעל שביט-תקשורות]

ארגון מגדלי בקר לבשר (אמב"ל) ומועצת הבקר מספקים עצות לקנייה ואחסון בשר בקר טרי:
1. לבשר טרי וטוב צבע אדום אך לא אדום מבריק (הברק נוצר מכימיקלים מוזרקים שנועדו לרכך את הבשר ולשמור בתוכו נוזלים);
2. שוליים כהים של הבשר מעידים על התייבשות עקב שהייה ממושכת במקרר שבאטליז;
3. יש לשמור את הבשר באזור הקר ביותר במקרר. בחלקים פנימיים, בשר טחון ועגל - יש להשתמש תוך יום עד יומיים. בשר חתוך לסטייקים או קוביות, ניתן לשמור עד ארבעה ימים;
4. אם אתם מריחים ריח לא נעים, רואים סימנים ירוקים על-פני הבשר או שטח הפנים שלו חלקלק-רטוב, סימן שהחל תהליך ריקבון ויש לזרוק את הבשר;
5. השריית הסטייקים למשך הלילה לפני הכנתם, בתערובת של שמן זית, יין ועשבי תיבול, תניב תוצאות טעימות;
6. לסטייקים על האש מומלצים חלקי הבקר הבאים: חלקים אחוריים - כף, פילה, שייטל (כנף העוקץ), סינטה (מותן). חלקים קדמיים - אנטריקוט (ורד הצלע);
7. מלח סופח נוזלים. הוספת מלח עלולה לייבש ולהקשות את הסטייק. לכן כדאי להמליח סטייקים דקה או שתיים לפני הורדתם מהאש;
8. לפני ההכנה חשוב שהבשר יגיע לטמפרטורת החדר.

טיפים באכילת בשר בקר
[צילום: יעל שביט-תקשורות]

ארגון מגדלי בקר לבשר ומועצת הבקר מעניקים טיפים תזונתיים באכילת בשר בקר טרי:
  • בשר בקר טרי עשיר ברכיבי תזונה חשובים, ביחס לכמות הקלוריות שמספקת מנה אחת;
  • בשר בקר הוא מקור מצוין לחלבון, ברזל, אבץ וויטמין B12 ומספק אותם במידת זמינות גבוהה לגוף;
  • מנת בשר בקר טרי שמשקלה לאחר ההכנה הוא 100 גרם, מספקת 215 קלוריות, 10 גרם שומן, 89 מיליגרם כולסטרול, 3.24 מיליגרם ברזל, 6.26 מיליגרם אבץ ו-2.79 מיקרוגרם ויטמין B12. כמויות מוגברות של ברזל, אבץ וויטמין B12, נדרשות לנשים הרות ומיניקות. הכמויות הגבוהות ביותר של ברזל, נדרשות למתבגרות, נשים בגיל הפוריות ולנשים הרות;
  • אפשר לשלב בתזונה היומית נתח של בשר בקר, ללא שומן נראה לעין, מבלי לעבור את כמות השומן או כמות הכולסטרול המותרות ליום;
  • לאדם הזקוק ל-2,000 קלוריות ליום, כמות השומן המקסימלית המומלצת היא 67 גרם. כמות הכולסטרול המקסימלית היא 300 מיליגרם ליום;
  • כ-50% מהשומן בבשר בקר מהווה השומן החד בלתי רווי שהוא סוג השומן שמספק שמן זית. לשומן חד בלתי רווי השפעה חיובית על בריאות הלב;
  • כאשר קונים בשר בקר טרי, ניתן לבחור נתחים רזים במיוחד ובמקרה הצורך להרחיק שומן נראה לעין לפני הבישול. נתחים רזים הם: כתף, פילה, פילה מדומה, צוואר, מותן, כנף העוקץ. עדיף להשתמש בשיטות בישול שאינן דורשות שימוש מוגבר בשומן: צלייה, אידוי ובישול.
להלן מספר מתכונים לרגל יום העצמאות:

דניס על האש
דג דניס עם שום כתוש [צילום: הסוכה הלבנה נמל ת"א]
מאת: הסוכה הלבנה - נמל תל אביב
▪  ▪  ▪

מצרכים:
  • דג דניס טרי רצוי במשקל של 650-550 גרם
  • 4 שיני שום שלמות
  • כפית שום כתוש
  • קוביית חמאה
  • גבעול רוזמרין טרי
  • טימין טרי 3-2 יחידות
  • מלח ים גס
  • פלפל שחור גרוס מעט
  • כפית פפריקה מתוקה
אופן עשייה:
  • לוודא שהדג שרכשתם יהיה נקי מקשקשים ומכל החלל הפנימי שלו
  • להניח את הדג על נייר כסף
  • לדחוס בבטן הדג את שיני השום השלמות, את קוביית החמאה, את הרוזמרין ואת הטימין
  • לתבל את הדג משני צידיו בשום הכתוש, בפלפל הגרוס ובמלח
  • לעטוף היטב בנייר הכסף ולהניח על הגריל.

פילה בקר/סטייק אנטריקוט על האש
נתחי בשר על האש [צילום: הסוכה הלבנה נמל ת"א]
מתכון למרינדה. מאת: הסוכה הלבנה - נמל תל אביב
▪  ▪  ▪

מומלץ להכין 48 שעות לפני המנגל.
מצרכים:
  • כוס וחצי שמן זית איכותי
  • 10 שיני שום שלמים אבל מרוטשים
  • כף פלפל שחור גרוס
  • חצי כוס יין אדום מתוק תירוש
  • גבעול שלם של רוזמרין טרי
אופן עשייה:
  • להניח את נתחי הבשר בכלי נירוסטה או פלסטיק
  • להוסיף את כל החומרים הדרושים עד לכיסוי מלא של הבשר
  • לעטוף בניילון נצמד ברמה הרמטית ביותר שלא יצא אוויר
  • להכניס למקרר עד לשימוש.
מתאים גם לנתחי בשר אנטריקוט.

תאריך:  19/04/2010   |   עודכן:  19/04/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
להפוך את חווית המנגל לבריאה ומזינה יותר
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אלעזר לוין
950 אלף שקל לדירת 3 חדרים קטנה
אייל גרוסברד
עמדה בפוסט: גרוסברד מסביר למה הקאבס כן והלייקרס לא ומי חסר לסן אנטוניו
ניב הדס
מיק ג'אגר מתנער ממנו, ואילו קית ריצ'ארדס חושב שהוא יצירת מופת    האלבום "Exile On Main Street" של הרולינג סטונס רואה בימים אלו אור בגרסה חדשה, ומעורר בקרב חברי הלהקה זיכרונות מימי ההקלטות הפרועים בצרפת בשנות ה-70 המוקדמות
גלית יצחק-אוגנוב
יש לעמוד במרחק-מה מהבמות ולא בקרבתן    אין להתקרב לאזור ירי הזיקוקין    לא להתיז תרסיסי שלג לכיוון העיניים
עופר וולפסון
בתשובת המדינה לעתירת התנועה לאיכות השלטון למתן צווי-ביניים נגד בנק לאומי, גורסת הפרקליטות כי מדובר ב"סעד כוללני" שדינו להידחות    המפקח על הבנקים מתנגד אף הוא לשיהוי נוסף בהליך המינויים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il