X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
כך אמרה ענת לוין, שתתמנה בימים הקרובים למשנה למנכ"ל בנק הפועלים לדבריה, יש לחייב את כל מי שמנהל כספי ציבור לפרסם דוחות כספיים מלאים, בדומה לחברות ציבוריות
▪  ▪  ▪
ענת לוין [צילום: יח"צ]

"פעילות גופים מוסדיים באשראי חוץ-בנקאי מבורכת ורצויה - אך בדומה לדרישות הבנקאיות, היא חייבת להיות בעלת מדיניות שקופה לעמיתים" - כך אמרה (יום ד', 5.5.10) ענת לוין, המשנה למנכ"ל מגדל וראש תחום השקעות ואשראי, והמיועדת להיכנס בעוד כמה ימים לתפקיד משנה למנכ"ל בנק הפועלים והממונה על ה-Global treasury.
בנוסף, לוין קראה לרגולטורים לחייב דוחות כספיים מלאים בדומה לחברות ציבוריות מכל מי שמנהל כספי ציבור, כיוון שניהול כספי ציבור כרוך גם בממשל תאגידי שחייב להיות שקוף לחוסכים.
לוין, שאמרה את הדברים בכינוס שוק ההון של גלובס ו-BDO זיו האפט, שימשה גם כחברה בוועדת חודק להסדרת פעילות גופים מוסדיים בשוק האשראי החוץ-בנקאי.
יצוין, כי שוק האשראי החוץ-בנקאי בישראל עלה מ-480 מיליארד שקל בשנת 2004 ל-670 מיליארד שקל בסוף 2009, כאשר ב-2004 היווה האשראי החוץ-בנקאי כ-30% משוק האשראי, ואילו כיום הוא כמעט מחצית מהאשראי הניתן לעומת הבנקים.
לדברי לוין, ההתפתחות המהירה של שוק האשראי החוץ-בנקאי נובעת משינוי בתקנות ההשקעה, ששיחרר את הגופים המוסדיים מהצורך להחזיק כמות מינימלית של אג"ח ממשלתיות, מהחמרה של דרישות הון בבנקים ומהרצון להשיג תשואה עודפת בקרב כל השחקנים בשוק המוסדי. היא הוסיפה כי אשראי חוץ-בנקאי שונה מאשראי בנקאי בשלושה היבטים מרכזיים: ריבוי לווים - השוק המוסדי גדול ורחב, דבר שמחייב עבודה מול הרבה גופים; "תיאוריית הטרמפיסט" - מי שקונה את החוב לא בהכרח מחזיק אותו לאורך חייו, כיוון שלרוב החוב החוץ-בנקאי הוא סחיר, ולכן כאשר מתרחשת בעיה, היא "נופלת" על מי שבאותו רגע מחזיק בחוב, ומידע פנים - לבנקים, בבואם לתת אשראי, יש מידע עמוק ואינטימי על הלקוח, שלרוב אינו נמצא ברשות הגופים המוסדיים, שמתבססים רק על מידע ציבורי.
המסקנה של כל אלה, לדבריה, היא שבאשראי חוץ-בנקאי יש להתמודד ולהבין לעומק את בעיית הנציג - שאינה קיימת באשראי הבנקאי. "לחברה שהנפיקה חוב בבורסה ונתקלת בבעיה, אין גורם אחד לנהל מולו אירועים בחיי החברה. ולכן, רוב אגרות החוב שהונפקו בישראל היו בגוון אחד - חוב נחות לבנקים, ובכיר רק לבעלי ההון", אמרה.
השאלה העיקרית שעדיין לא באה על פתרונה, אמרה לוין, היא נושא ניהול הסיכונים של הגוף המוסדי, וכיצד משקפים אותו לחוסך הממוצע, על-מנת שיוכל לקבל החלטות מושכלות. "עד כה, עמדת הרגולציה הייתה שקיפות - לפרסם כמה שיותר נתונים ברמת פירוט מאוד גבוהה, מתוך הנחה שהפירוט הזה יוביל לשקיפות שתעלה את הבנת הלקוח", ציינה לוין. "בפועל המידע הוא לא מעובד ואינו מסייע לחוסכים להבין את הסיכונים ולקבל החלטות מושכלות". בהקשר זה ציינה לוין, כי הערותיו של יושב-ראש רשות ניירות ערך, פרופ' זוהר גושן, להמלצות ועדת חודק, הן נכונות ונוגעות בסוגייה זו, וכי על העמיתים להשלים את תפקיד הפיקוח על תיקי ההשקעה שלהם מהיותם בעליו.
לדברי לוין, המידע העיקרי שחסר הוא תפיסה אינטואיטיבית של סיכון התיק: "קשה למשקיע להבין על-פי שלושה-ארבעה פרמטרים פשוטים מה מידת הסיכון של המוצרים שבהם מושקע כספו, או עד כמה מתאים פרופיל סיכון-סיכוי לטעמיו ולצרכי ההשקעה שלו".
כיום מסבירים הגופים המוסדיים את המדיניות רק על-פי מידע כללי על אחוז ההשקעה במניות, באג"ח קונצרניות, במט"ח וכך הלאה. אף אחד לא מסביר לחוסכים את ההבדל בין מניה מסוכנת (לדוגמה של חברת הזנק) לבין מניה יציבה (של חברה מבוססת שמחלקת דיבידנדים), או בין אג"ח ששימשה למימון הון עצמי של נדל"ן במזרח אירופה, לבין אג"ח שיש לה אמות מידה פיננסיות ושיש בה כלים להבטחת כספו של המשקיע במהלך הידרדרות החברה. כלומר, אין הגדרה של "נכסי סיכון" כפי שאנו רגילים לראות, לדוגמה, במערכת הבנקאית.
"מכאן, שיש לעודד גופים מוסדיים לפרסם את מדיניות האשראי שלהם בצורה פשוטה וברורה, שתכלול לא רק את ההסתברות לחדלות פירעון של החברה, אלא גם את איכותו של ארגז הכלים שיש לחברה. אלו בדיוק חלק מהמלצות ועדת חודק: יצירת שוק עם גווני חוב שיאפשרו תמחור נכון של סיכונים", סיכמה.

תאריך:  05/05/2010   |   עודכן:  05/05/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
"למשקיע בגמל ובפנסיה חסר מידע על תפיסת הסיכון"
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
סיון בראימן
ימין, מנכ"ל מיקרוסופט ישראל, מכהן כיום גם כיושב-ראש מועדון ה-100 של הטכניון
עידן יוסף
בניגוד לקביעת פורום תקנה חזר אלון למסור שיעורים וכעת תלמידיו מעלים אותם לאינטרנט    בשבוע הבא ידון המכון לדמוקרטיה בפעילות פורום תקנה
איציק וולף
המשטרה עצרה לחקירה את מנכ"ל עיריית בית שמש    שימש כיו"ר הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה בירושלים וחשוד בקבלת שוחד
עופר וולפסון
הדיון המיוחד שיערוך המשנה ליועמ"ש לממשלה יבחן את שאלת צנעת הפרט העולה מחשיפת הרשימה המלאה    אומ"ץ: "רק חשיפת השמות תראה האם בחירת המועמדים הסופיים נעשתה משיקולים של טובת גליה מאור או משיקולים של טובת הציבור ובעלי המניות"
תלם יהב
איש העסקים והדמות הבכירה בעולם התרבות הישראלי נפטר אמש לאחר מאבק במחלת הסרטן    הלווייתו תיערך היום ב-17:00 בבית העלמין בקריית שאול
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il