ידוע כי מרכיב בשוקולד המריר מסייע להגן על הלב, וכעת חוקרים טוענים כי הצליחו לזהות את המנגנון המולקולרי דרכו אותו מרכיב - הנמצא בקקאו - שומר ומגן מפני נזק משבץ. המרכיב, פלבונול הנקרא אפיקטצ'ין, מעורר שני מסלולים מגנים במוח. כך דיווחו החוקרים ב-Journal of Cerebral Blood Flow & Metabolism. צוות החוקרים - מבית הספר לרפואה באוניברסיטת ג'ונס הופקינס שבבלטימור.
מחקרים שנעשו בבעלי-חיים העלו את האפשרות כי האפיקטצ'ין יוכל לשמש בעתיד לטיפול בשבץ בבני אדם, מאחר שההשפעה המגנה שלו זוהתה גם יותר משלוש שעות לאחר השבץ. לטיפולים הקיימים לשבץ בדרך-כלל יש טווח פעילות קצר יותר.
נראה כי ההשפעה על המערכת הקרדיווסקולרית של השוקולד המריר, שזוהתה במספר מחקרים בבני-אדם, עוררה את התחושה המפתה שאכילת כמות רבה של שוקולד מועילה לבריאותנו, החוקרים הדגישו כי הם מעדיפים להתמקד בקקאו משום שהקקאו, שאינו כמו השוקולד, העשיר בשומן רווי ובקלוריות, יכול להיות חלק מתזונה בריאה, בשילוב עם פירות וירקות.
המחקר המדובר ביותר היה מחקר של אינדיאנים משבט הקונה שחיו באיים ליד פנמה, והוא שמשך את החוקרים לבדוק את האפיטקצ'ין. שכיחות נמוכה בצורה יוצאת דופן של שבץ ומחלות לב אחרות באוכלוסיה זו לא ניתנת הייתה להסבר במחקרים גנטיים, ובסופו של דבר החוקרים הגיעו למסקנה כי הדבר קשור לצריכת משקה קקאו מר ביותר.
מחקרים שנעשו על-ידי מספר מדענים זיהו את האפיקטצ'ין כמרכיב בעל ההשפעה המגינה בשוקולד המריר ובקקאו.