אנשים הסובלים מאסתמה צריכים להתרחק ממזונות שומניים - כך קובע מחקר חדש. לא רק שאלו מגבילים את מעברי האוויר של החולה, אלא שהם עלולים גם לפגוע ביעילות התרופות שהם משתמשים בהן.
המחקר, שבוצע באוניברסיטת ניוקסל שבבריטניה, כלל 40 חולי אסתמה שהתבקשו באופן אקראי לאכול ארוחה בת 1,000 קלוריות של מזון מהיר - המבורגרים וצ'יפס, או ארוחה בת 200 קלוריות של יוגורט מופחת שומן.
אותם חולים שאכלו את הארוחה עתירת השומן דיווחו על עלייה בחסימת מעברי האוויר וזוהתה אצלם פעילות הגנים TLR4 mRNA. הפעלת שני גנים אלו גורמת לתאים להגיב לחומצות שומן כפתוגן (גורם למחלות) פולשני ולעודד שחרור מתווכים דלקתיים. בנוסף, הארוחה השומנית הפריעה גם להרחבת הסימפונות כתגובה לתרופה ונטולין.
לדברי החוקרים, זהו המחקר הראשון שהראה כי ארוחה עתירת שומן מגבירה את הדלקתיות במעברי האוויר, ולכן מדובר בממצאים חשובים ביותר. ההכרה כי ארוחה עתירת שומן שינתה את התגובה האסמתית לונטולין לא הייתה צפויה, הדגישו החוקרים.
ידוע כי צריכה גבוהה של שומן תזונתי מפעילה תגובה חיסונית המעוררת דלקתיות.
ממצאי המחקר הוצגו בכינוס הבינלאומי השנתי של ATS שהתקיים בניו-אורלינס.