X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות / מבזקים
יו"ר הכנסת סייר הבוקר במפעלי "סלטי שמיר" ו"מגה פרינט" שבשומרון, על-רקע חרם המוצרים עליו הכריזו הפלשתינים יו"ר מועצת יש"ע, דני דיין: "הממשלה יודעת היטב מה הם הצעדים שעליה לעשות כדי להביא לסיום החרם בתוך ימים ספורים"
▪  ▪  ▪
ריבלין במהלך הסיור, היום [צילום: יוסי דגן, מוא"ז שומרון]
יושב-ראש הכנסת, ראובן ריבלין, סייר (יום ה', 27.5.10) במפעלים באזור התעשיה ברקן שבשומרון, על-רקע חרם המוצרים מההתנחלויות עליו הכריזו ברשות הפלשתינית.
ריבלין, שביקר במפעלים המעסיקים ישראלים ופלשתינים כאחד, אמר כי "דינו של חרם כזה בדיוק כדין חרם על מפעלים בתל אביב או בשדרות. מדובר בפעולה עוינת שיש להתייחס אליה בהתאם. אני קורא לרה"מ ולשר האוצר לבחון האם נגרמים נזקים כתוצאה מן החרם ולפצות את המפעלים בהתאם. עם זה, ישראל כבר צלחה בעבר חרמות מצד העולם הערבי, והיא איננה זקוקה לפעולות תגמול".
ריבלין הזהיר מפני השלכותיו של החרם על יחסי ישראל והפלשתינים. לדבריו, "מדובר בקריאת תיגר על הדו קיום ובפגיעה בסיכויי הנורמליזציה. אזור התעשיה ברקן הוא גשר אמיתי לשלום ולדו קיום. הצעד הזה הוא סדק שאם נתעלם ממנו הוא עלול מכאן ואילך להתרחב עד כדי חרם כלכלי של העולם הערבי, ומכאן החשיבות שיש לבלימתו המיידית ולהצבעה על הסכנות הגלומות בו, לכל הצדדים".
ריבלין, שביקר במפעל "סלטי שמיר" ובמפעל "מגה פרינט" (המייצר ביגוד חד פעמי לבתי חולים), שכל אחד מהם מעסיק למעלה ממאה עובדים, שוחח בין היתר עם העובדים הפלשתינים והתעניין בתנאי עבודתם. הפלשתינים תיארו באוזניו את תחושתם הטובה כשותפים לפעילות במפעל, אולם העדיפו שלא להתייחס לנושא חרם המוצרים.
במהלך ביקור נועד יו"ר הכנסת עם ראש המועצה האזורית שומרון, גרשון מסיקה, עם יו"ר מועצת יש"ע דני דיין ועם נציגי התעשיינים ומינהלת אזור התעשיה.
מסיקה אמר כי "המפעלים ביהודה ושומרון יעברו את החרם, התעשיה כאן חזקה ביותר. מי שנפגעת כאן היא מדינת ישראל, שיורקים עליה בראש חוצות והיא איננה עושה כמעט דבר. כרגע ממשלת ישראל איננה פועלת ברצינות כדי לעצור את החרם. הרשות הפלשתינית נושכת את היד שמאכילה אותה, תוך הפרה בוטה של הסכמי פריס לשיתוף פעולה כלכלי בין מדינת ישראל לרשות"
"לא ייתכן שמדינת ישראל תמשיך לכבד את ההסכמים על סחר חופשי באופן חד-צדדי. אם הרשות מפירה את ההסכמים ופוגעת בתעשיה של מדינת ישראל", הוסיף מסיקה, שקרא לישראל לנקוט במספר צעדי תגובה מצידה. "אם מדינת ישראל תסגור בתגובה את מעבר הסחורות המיובאות לרשות והמיוצאות אליה, תבטל את אישורי המעבר במחסומים לסחורים מהרשות, תמנע מעבר חופשי של סחורה מהרשות לתחומי הקו הירוק ותקזז עלות נזקים אפשריים מכספי המע"מ והמכס שהיא מעבירה בקביעות לרשות, כל רעיון החרם הזה ייעלם באותו הרגע", סיכם.
יו"ר מועצת יש"ע, דני דיין, אמר כי "ממשלת ישראל יודעת היטב מה הם הצעדים שעליה לעשות כדי להביא לסיום החרם בתוך ימים ספורים. במקום זאת, רק השבוע היא החליטה על מחוות כלכליות לטובת הרשות. החרם הוא פעולת איבה לכל דבר ועניין ועל הממשלה להגיב בצורה מהירה וחדה. בכוחה לביא את החרם לידי סיכום".
אזור התעשיה ברקן הוא אחד מחמשת איזורי התעשיה שבשומרון ומאיזורי התעשיה המובילים בארץ ובו כ-140 מפעלים ישראלים, בהם עובדים למעלה מ-5,000 פועלים - כמחציתם יהודים וכמחציתם פלשתינים מיהודה ושומרון.
עו
תאריך:  27/05/2010   |   עודכן:  27/05/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ריבלין במפעלי השומרון: "חרם כאן דינו כחרם בתל אביב"
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
"דין נצרים כדין ת"א, זכור לכם.
אליהו חיים  |  27/05/10 17:25
2
רובי רבלין מוקיון הליכוד נופח
רק עבודה ערבית  |  28/05/10 12:53
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מאיה חסון
בצל אי הודאות, מלמיליאן כבר החל לבדוק אופציות להחתמת שחקנים
תלם יהב
חוקר בריטי מאמין כי צמח הזייתי שמוצע לשני האלים בציור נועד לתאר את סיפור אדם וחווה, וכן מעביר מסר תת הכרתי של שימוש בסמים
איציק וולף
שר הביטחון שוחח עם שרי חוץ מיוון, אירלנד וקפריסין והודיע כי אם ינסו הספינות לפרוץ בכוח לרצועת עזה הן ייעצרו    "האחריות תוטל על מארגני המשט ומשתתפיו, בעלי האוניות ומדינות הדגל"
תלם יהב
ממשל אובמה מנסה לשנות את מדיניות ה-'אל תשאל, אל תספר', ויתיר כניסתם של הומוסקסואלים מוצהרים לצבא    היום צפויה הצבעה בנושא בוועדת הכוחות המזוינים של הסנאט
אשחר בן שטרית
אחרי שנים של בילוי במסעדות הגובות מחירים יקרים מדי על אוכל בינוני מדי, מצא אשחר בן שטרית את 'המושבה 54', ביסטרו ירושלמי כשר המציע אוכל טוב במחירים סבירים ואף זולים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il