שר התעשיה המסחר והתעסוקה בנימין (פואד) בן-אליעזר ומנכ"ל משרדו שרון קדמי נפגשו היום (ד', 9.6.10) בדרום קוריאה עם בכירים בתעשיית המזון הקוריאנית: מנהלי סופרמרקטים, נציגי התאחדות היבואנים הקוריאנית, ונציגי חברות מזון פרטיות.
השר בן-אליעזר ביקש במהלך הפגישה לייצר הזדמנויות עסקיות בין חברות מזון ישראליות שישתתפו בתערוכת סיאל, תערוכת המזון השנייה בגודלה בעולם, לבין קניינים ויבואנים של חברות קוריאניות שיגיעו לתערוכה.
תערוכת סיאל נחשבת לאחת משתי תערוכות המזון החשובות בעולם ונערכת אחת לשנתיים בפריז. בתערוכה משתתפים מציגים מ-89 מדינות ומבקרים בה קרוב ל-150,000 אורחים מחמש יבשות. סיאל מהווה מקום מפגש לתעשיית המזון העולמית בדגש על מוצרי איכות. התערוכה תתקיים בחודש אוקטובר בפריז.
השר בן-אליעזר הזמין את הקוריאנים לסיור טעימה ובחינת המוצרים בביתן הישראלי בתערוכת סיאל ולמפגש עם 24 החברות המשתתפות.
השר בן-אליעזר אמר במהלך הפגישה כי המטבח הישראלי מורכב ממגוון של תרבויות. ״עם ישראל הגיעה לארצו מלמעלה מ-120 מדינות. הטעמים והעדות בישראל מתאחדים בתעשיית המזון לשילובים ייחודים, ובמוצרים שונים ויוצרים כור היתוך של טעמים. מוצרי המזון הישראלי מתאימים למגמות המרכזיות בעולם בתחום המזון: מזון בריאות, מוצרי מזון איכותיים (פרימיום), מוצרים אתניים, מטבח ים תיכוני ומזון אורגני״.
בסיום הביקור העניק להם השר בן-אליעזר תשר מיוחד: ריבות ויינות כחול-לבן.
תעשיית המזון הישראלית היא מהתעשיות הגדולות בתחום התעשיה המסורתית ומוצרי הצריכה, בעלת 61,700 מועסקים, פדיון של 54.7 מיליארד שקל, וייצוא של 720 מיליון דולר בשנת 2009 (המהווה 5% מסך הפדיון הכללי בתעשיית המזון). בשנת 2009 היינו עדים להאטה משמעותית בגידול היקפי היצוא של תעשיית המזון בישראל (לאחר מגמה חיובית שנמשכה חמש שנים). אירופה היא שוק היצוא המרכזי ליצוא מזון מעובד מישראל.