משחקי המונדיאל בעיצומם, והצפייה בהם לרוב מלווה בכיבוד הכולל חטיפים, פיצוחים ושתייה חריפה. התזונאית אתי אמיר, מהמרכז הרפואי זיו, נותנת מספר עצות לשמירה על תזונה נכונה, גם במהלך המונדיאל.
הצפייה במשחקים נעשית לרוב בחברותא, ובמהלכה מוגש כיבוד לא מזין הכולל חטיפים ואלכוהול. אמיר אומרת, כי האכילה הלא מודעת מול הטלוויזיה גורמת לצריכת קלוריות גדולה שאינה במסגרת צריכת הקלוריות המומלצת ליום. בהתאם לכך, אמיר מציעה לתכנן את הארוחה המרכזית בהתאם ללוח הזמנים של המשחקים.
דאגו להכין מראש ארוחה מאוזנת ומתאימה לצפייה בטלוויזיה, כגון כריכים, פרוסות בגט קלויות בליווי גבינות, ירקות חתוכים וביצים קשות. רצוי להימנע מאכילת בורקסים העשירים בשומנים רוויים ובשומן טראנס וכן מחטיפים מעובדים ושומניים.
מתקשים להיפרד מהנשנושים? אם בכל זאת בחרתם לאכול חטיפים כגון פיצה, דאגו לכך שיהיו גם ירקות חתוכים וגבינות על השולחן.
הפיצוחים אומנם נחשבים בריאים, אבל מכילים בממוצע 600 קלוריות למאה גרם (נטו) ומהווים תוספת משמעותית לצריכת הקלוריות. אם לא הצלחתם לוותר על חוויית הפיצוח, ביחרו בסוג הגרעינים המומלח פחות, היות שנתרן מעלה את הסיכון לעליית לחץ דם. ניתן להגיש פירות טריים ויבשים, שקדים ואגוזים לא מומלחים, אשר אומנם עשירים בקלוריות, אך עדיפים מבחינה בריאותית.
הגישו בכל ארוחה מים או סודה, והקפידו לשתות.
כדי למנוע אכילת יתר, רצוי להגביל מראש את כמות האוכל המוגש. דאגו ל"נשנושים" מזינים כגון בייגלה, קרקרים מקמח מלא, אדממה, ירקות חתוכים ופופקורן הנעשה עם מעט שמן (לא כזה המיועד למיקרוגל).
כמו-כן, הימנעו מצריכה גבוהה של אלכוהול, בייחוד ליקרים העשירים בסוכר.