X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות / מבזקים
מחקר חדש טוען כי אזורים עירוניים נוטים להיות חמים משמעותית מאזורים כפריים, במיוחד בלילות בארבעים השנים הבאות אנו עלולים לחזות בעלייה של עד שש מעלות צלזיוס, כאשר המזרח התיכון צפוי לספוג את ההתחממות הגבוהה ביותר
▪  ▪  ▪
עדיף לצאת מהעיר ולעבור לכפר
[צילום: פלאש 90]
מחקר חדש, שהתפרסם השבוע בניו-יורק טיימס, מצא שאזורים עירוניים נוטים להיות חמים יותר מאשר אזורים כפריים.
חוקרים ידעו במשך שנים כי ערים נוטות להיות חמות יותר מבחינה אקלימית מאשר האזורים הכפריים שמקיפים אותן. צוות חוקרים בריטי מצא כי לא רק שהערים עצמן נוטות להיות חמות יותר, אלא כל האזור העירוני שמקיף אותן מפתח נטייה שכזו. כלומר, ההתחממות הגלובאלית שמדוברת כבר שנים רק תלך ותקצין עם השנים, עת המעלות ינסקו משנה לשנה.
למעשה, האזורים העירוניים מפתחים סביבה אקלימית נפרדת, בעיקר כיוון שהצמחייה קטנה וזיהום האוויר גדול. החום אשר נצבר בערים במהלך היום, ובשטחים חקלאיים, נספג על-ידי האדמה והצמחייה, ונקלט באזורים העירוניים על-ידי גורדי השחקים והאספלט. במקום לספוג אותו, הם משחררים אותו בחזרה אל האטמוספרה, תופעה שיוצר את החום הלילי שמוכר לנו בעיקר באזורים העירוניים.
מארק מקארתי, החוקר הראשי ומדען בשירות המטאורולוגי הבריטי, טוען כי החום הנצבר רק יילך וייעשה גרוע יותר. "אזורים עירוניים מתחממים מהר יותר", לדבריו של מקארתי. המודלים שלהם טוענים כי עד שנת 2050 הטמפרטורה הממוצעת באזורים העירוניים במהלך היום עלולה לטפס בכמעט שלוש מעלות צלזיוס, כמו גם במהלך הלילה.
המחקר מדגיש כי במזרח התיכון, שם פעולת שחרור החום היא הקיצונית ביותר בעולם, המעלות עלולות לטפס במהלך הלילה עד כ-6 מעלות צלזיוס בממוצע. כמו-כן, כיום 50% מהאוכלוסיה חיה באזורים עירוניים, כאשר עד שנת 2050 הצפי הוא כי הנתון הזה יטפס עד כ-68%. גם לכך יכולה להיות השפעה על החום, לדבריו.
עלינו לזכור, כי ככל שהחום הממוצע עולה, ואנו בישראל יודעים זאת היטב, כך גם צריכת החשמל עולה. שתיים-שלוש מעלות יכולות להיות ההבדל בין הדלקת המזגן וצליחת השרב בגבורה, ובין אפלה מוחלטת ברחבי תל אביב. הנתונים הללו מדאיגים למדי, במיוחד בימים בהם נשיא ארה"ב, ברק אובמה, מנסה להעביר לראשונה את חוק האנרגיה. תמיד סברנו כי גם אם נכונות כל התיאוריות של ההתחממות הגלובאלית, הן לפחות לא יפגעו בנו. אם כן, הן מתחילות להשפיע לאיטן, ואם לא יימצא לכך פתרון אנו עלולים למצוא את עצמנו מתים מחום, תרתי משמע. ובינתיים? כדאי לחשוב על יציאה מהעיר.
תי
עיתונאי | עיתונות זהב בע"מ | דוא"ל
תאריך:  04/07/2010   |   עודכן:  04/07/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
  ברק אובמה / Barack Obama
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
לא עומדים בחום? צאו מן העיר
תגובות  [ 6 ] מוצגות  [ 6 ]  כתוב תגובה 
1
לגברת י.ל:
עוד סתם אזרח  |  5/07/10 00:10
2
ובאירין ?@:
עוד סתם אזרח  |  5/07/10 13:28
3
נו באירין באמת ושתסביר:
עוד סתם אזרח  |  5/07/10 15:05
4
זאת ...
עוד סתם אזרח  |  6/07/10 03:08
5
ורק וקטן הישתדלות ...
עוד סתם אזרח  |  8/07/10 22:22
6
אבי ניר שלום רב:
עוד סתם אזרח  |  8/07/10 23:17
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
לי-אור אברבך
יו"ר ועדת הטלוויזיה ברשות השנייה: "בקשת וברשת אין די תחקירים על בעלי הון באופן מכוון, משום שיש מעין קשר שתיקה בין הזכייניות"    לוחות השידורים של קשת ורשת אושרו ע"י ועדת הטלוויזיה תוך הסתייגויות
עידן יוסף
אתרי אינטרנט הפועלים מישראל ייסגרו    אתרים הפועלים מחו"ל ייחסמו ע"י ספקיות האינטרנט    המשטרה שלחה התראות סגירה
שירות גלובס
היגיון מוזר משופטת השלום בחיפה, אילת דגן, שדחתה בקשת פיצוי של זוג שביתו נסדק ברעידת אדמה: "אין ספק כי אם הייתה חברת הביטוח הראל יודעת שהבית תוכנן ונבנה עם חוסר יכולת טבועה מלידתו לעמוד ברעידות אדמה, לא הייתה מוכנה להעניק את הביטוח"
תלם יהב
יו"ר הפרלמנט האירני הזהיר את האמריקנים מפני בדיקת ספינות אירניות שיוצאות ונכנסות מהמדינה    אחמדינג'אד מזהיר את המערב: "אירן תלמד את אויביה שיעור שהם לא יוכלו לשכוח"
תלם יהב
יו"ר ה-MI5 מזהירה מפני האיום של המרגלים הרוסים    מרגלים כאלו, לדבריה, עלולים להמתין עד ליום פקודה, ורק אז לפעול ולגרום נזק בלתי הפיך
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il